RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Měl bych informovat, co vše jsem zase na trati rozbil, aby se aktivitáři připravili alespoň psychicky.

Jak jsem psal dříve, Motorák modeluje komplet nádraží Smíchov, takže došlo k posunu Vyšehradského zhlaví a středního zhlaví stanice.
Deterio vymodeloval pěkné přestavníky výhybek ovládané drátovody. Když jsem je osazoval v Týništi, tak došlo k posunutí jedné výhybky a výhybek na manipulačních kolejích na častolovickém zhlaví. Ještě osadím hradecké zhlaví a kdyby něco moc křičelo, tak bych to také opravil, ale nic drastického to určitě nebude. Horší je ten Smíchov. Letohrad je po nedávné rekonstrukci, takže je tak jak byl v BP85, jen je víc zastavěný a jsou osazeny přestavníky vlevo mechanické a vpravo elektrické.
Další díky patří Motorákovi za další modely. V Lichkově jak je vpravo ten podlouhlý barák, tak máme od motoráka originál a dále udělal baráčky do zastávky Mladkov. Já jsem si zase trochu vyhrál s detaily a osadil na perony lavičky, lampy, zábradlíčka a přechody, takže je to na nádražích hned i s cestujícími veselejší. Dá se říct, že mám téměř hotovo. Ještě nějaké dodělávky, Motorák mi slíbil další zastávky do Verměřovic, tak ještě počkáme a aktualizace bude začátkem dubna, ať můžete také jezdit.
Ještě dělám jednoduchou aktivitu z Týniště do Králíků (zvláštní rychlík z Prahy), kde budu demonstrovat nové možnosti tohoto úseku trati. V Letohradě a Lichkově se šibuje na bílou do trati, vymění se lokomotiva, najede zpět na vlak a pokračuje se dál na barvu. V MSTS do této doby nemožné. Ale funguje to jen někde a nevím, kde je problém. Zatím vím, že to nefunguje v Kostelci na Doudlebském zhlaví a v Lichkově na Letohradském zhlaví. Po vložení reverzního bodu při posunu do trati mi bod přeskočí na souběžnou traťovou kolej a pak šibuji na barvu. Nechápu souvislosti protože v Letohradě jsem to zkoušel několikrát a fungovalo to vždy na první pokus a přitom koleje jsou v rovině úplně stejně jako v Lichkově, kde to nefunguje. Ale volná jízda funguje 100% všude.