Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den, měl bych na Zbyňka prosbu. V Radotíně na nádraží často končí vlaky na druhé koleji od st. budovy. Ovšem když přijedu tak nemám označené místo zastavení. Proto bych rád zdvořile poprosil jestli by tam nešel dát třeba podle Google Earth nějaký přechod přes koleje, aby bylo kde zastavit. Pokud jste puntičkář tak tak tam jsou přechody z betonových panelů. Hezký večer a plno štěstí do aktualizace.

Dal jsem na své stránky dalších 40 obrázků od Žamberka do Těchonína.
Tady je několik náhledů:
6e21855de38db239ba18463bbaeff5fc.jpg50d1e3ac0af0ed4a7b7f0756982f20de.jpgb93c0acf5fa4be2de1e4ed42e9ff6f2e.jpg

a0c1a713499ee5fd283af5594fcd9daa.jpgbb041f1a6c1bef190f7c3d074e69d5fb.jpgc794b309ca90eb8341ecda307d57b150.jpg
4bfadcc4546dfaa146e6ba18f856da9e.jpg25e7af02f802e86c39e11789ed9eb43a.jpg460a46e13c2739bf692c4896b5bfcf6c.jpg

V Radotíně myslím jsou přechody. Pokud ne, mohu doplnit, ale mám jen dřevěné. Mohu být puntíčkář jaký chci, ale mám omezení pracovat jen s tím co mám. Jinak ty přechody asi nebudou ve většině stanic.

Naposled editoval moderátor:

Vidíte Zbyňku, kvůli vaší trati jsem se tam do těch krajů pod Orlickými horami dokonce zajel podívat. Z těch obrázků bych toho byl schopen poznat skutečně hodně. Je to fakt pěkné. Jinak pár obrázků najdete zde: http://www.train-traveling.nafoceno.cz/Brezen-11.html , sice ve stavbě to nepomůže, ale jen tak na ukázku.

Spěšňák jezdí přímo do Vamberku? Ještě že jsem tam natáhnul koleje také. :D Jen to trochu ještě zastavět. Ale to až ve finále. Jinak je to tam po dopravní stránce plně funkční už teď.
Jinak ještě musím poděkovat Deteriovi za video z Lichkova do Hanušovic, takže je už nadějné, že v budoucnu by se to mohlo propojit až do Zábřehu. Podklady už jsou komplet. Ale to až někdy. Teď po aktualizaci bude nutné se konečně vrhnout na ten Beroun.

zbyňku, kam jsi vůbec natáhnul koleje?? To co jsi udělal tak z toho mi běhá mráz po zádech!!

Zbyněk Šemora napsal:
Spěšňák jezdí přímo do Vamberku?
Jo, Sp 1953, jede do Vamberka a za asi 5 min. hned obrací zpět do HK. Ale je to jen 1 pár denně.

Pepa z Nuslí napsal:
zbyňku, kam jsi vůbec natáhnul koleje?? To co jsi udělal tak z toho mi běhá mráz po zádech!!
Pepo ...a bude hůř. :D Koleje jsou teď tak rozehrané, že těžko předvídat, kam to vše povede. Doufám, že ne ke Chocholouškovi :D. Hold všeho s mírou a v klídku.

Je to nádhera,Zbyňku.Akorát na jednom obrázku,které jsi dal dnes na stránky tratě (myslím,že je to Letohrad),tak je přes koleje přechod a není vidět kolejnice.

Mario napsal:
....(myslím,že je to Letohrad),tak je přes koleje přechod a není vidět kolejnice.
A víš co je sranda. Já si toho všiml až na té fotce. V editoru jsem tudy prošel už mnohokrát a nic divného mi na přejezdu nepřipadalo. :D
Ale to není první chyba, kterou jsem takto díky obrázkům objevil.
I jiní objevili, že v Králíkách není most, co jsem použil, ale pěkný kamenný klenutý. Jen kdyby byl model. Michal sice něco říkal že takový modeloval, ale na jeho stránkách není. Takže zatím nemám.:(

A to Zbyňku ještě nevíš, že se na tebe chystá objektové šílenství. Ale jelikož toho máš dost a přednostně chceš pokračovat do Berouna, ještě si to nějakej ten pátek necháme (jsme 4) pod pokličkou a tak za půl roku dostaneš balíček ;-) Zatím budem tajemný jako hrad v Karpatech...

Zbyněk Šemora napsal:
Pepa z Nuslí napsal:
...těžko předvídat, kam to vše povede. Doufám, že ne ke Chocholouškovi :D
Téééééééda abych se nedivil že tvé koleje povedou až do Plzně, nebo do Jeseníku, když už máme Dolní Lipku, tak to bychom už měli komplet Klidnou sílu :D:D:D:D

Zbyněk Šemora napsal:
I jiní objevili, že v Králíkách není most, co jsem použil, ale pěkný kamenný klenutý. Jen kdyby byl model. Michal sice něco říkal že takový modeloval, ale na jeho stránkách není. Takže zatím nemám.:(
Kdo říká, že tam není?:D

Už je to stejně jedno, Mates most bez řečí tiše vymodeloval a včera poslal, za co mu patří velké díky.

A most je i osazený. Sedí jako facka na první pokus. Díky Matesi.
b54978841d0040ece59d37eaea700b34.jpg
dcd95fd50c18eb6140dbc9016ea496d8.jpg

Zbyňku dobrá práce a Matesovi dík za krásný mostek.
Ten by se hodil i do trati Jaroměř - Stará Paka

Poděkování patří i Motorákovi, který jako vedlejšák ze své iniciativy vymodeloval Lichkov podle fotek od Smrčka. Jen to tam trochu kazí ten nesmrtelný domeček z legendární 024 od PaV, ale nic vhodnějšího jsem nenašel.
Tím i mohu prozradit, že jsem opustil Mladkov (první fotka) a stavím domy v Lichkově. Už se blíží velké finále.
589d63279d73bc22312bb5065fd002f7.jpg
37152176fbec4e2abc530d97f77a19c7.jpg

Měl bych informovat, co vše jsem zase na trati rozbil, aby se aktivitáři připravili alespoň psychicky. :D
Jak jsem psal dříve, Motorák modeluje komplet nádraží Smíchov, takže došlo k posunu Vyšehradského zhlaví a středního zhlaví stanice.
Deterio vymodeloval pěkné přestavníky výhybek ovládané drátovody. Když jsem je osazoval v Týništi, tak došlo k posunutí jedné výhybky a výhybek na manipulačních kolejích na častolovickém zhlaví. Ještě osadím hradecké zhlaví a kdyby něco moc křičelo, tak bych to také opravil, ale nic drastického to určitě nebude. Horší je ten Smíchov. Letohrad je po nedávné rekonstrukci, takže je tak jak byl v BP85, jen je víc zastavěný a jsou osazeny přestavníky vlevo mechanické a vpravo elektrické.
Další díky patří Motorákovi za další modely. V Lichkově jak je vpravo ten podlouhlý barák, tak máme od motoráka originál a dále udělal baráčky do zastávky Mladkov. Já jsem si zase trochu vyhrál s detaily a osadil na perony lavičky, lampy, zábradlíčka a přechody, takže je to na nádražích hned i s cestujícími veselejší. Dá se říct, že mám téměř hotovo. Ještě nějaké dodělávky, Motorák mi slíbil další zastávky do Verměřovic, tak ještě počkáme a aktualizace bude začátkem dubna, ať můžete také jezdit.

Ještě dělám jednoduchou aktivitu z Týniště do Králíků (zvláštní rychlík z Prahy), kde budu demonstrovat nové možnosti tohoto úseku trati. V Letohradě a Lichkově se šibuje na bílou do trati, vymění se lokomotiva, najede zpět na vlak a pokračuje se dál na barvu. V MSTS do této doby nemožné. Ale funguje to jen někde a nevím, kde je problém. Zatím vím, že to nefunguje v Kostelci na Doudlebském zhlaví a v Lichkově na Letohradském zhlaví. Po vložení reverzního bodu při posunu do trati mi bod přeskočí na souběžnou traťovou kolej a pak šibuji na barvu. Nechápu souvislosti protože v Letohradě jsem to zkoušel několikrát a fungovalo to vždy na první pokus a přitom koleje jsou v rovině úplně stejně jako v Lichkově, kde to nefunguje. Ale volná jízda funguje 100% všude.

Je se tedy opět na co těšit ;)
Zbyňku, zmiňuješ tady osazení stanic lavičkami, lampami, atd. na právě dokončovaném úseku.
Chci se jen zeptat k ostatním úsekům Tvojí megatratě...
chystáš i toto "osazení" zastávek a stanic a jinde, kde chybí tyto "drobnůstky" k estetickému dojmu?

Zbyněk Šemora napsal:
V Radotíně myslím jsou přechody. Pokud ne, mohu doplnit, ale mám jen dřevěné. Mohu být puntíčkář jaký chci, ale mám omezení pracovat jen s tím co mám. Jinak ty přechody asi nebudou ve většině stanic.

Můžu požádat, zda by nešly přihodit přechody i do Vranovic. Případně mohu sehnat z Vranovic i nějaké foto. L

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře