RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Ale já tam nikoho nezbil, jen jsem dobyl určitou pozici

.
Ale máš pravdu, za svých časů jsem byl v Benešově na nádraží málem dobit. Asi klobouk dolů, že jsem tenkrát měl rychlé nohy, protože proti třem kriminálníkům bych neměl šanci.
Měli jsme dvoudenní Benešov. Kolem 19. hodiny příjezd do Benešova a zpět ráno nástup kolem 4. hodiny. Co s načatým večerem ? My slušní chodili na tři pivka někam do hospody, pak na nocležnu a spát. Jednou se nám nikam dál nechtělo, tak jsme skončili v benešovské nádražní restauraci. Byli jsme tři, fírové z přední a zadní jednotky a já mechanik. Jeden parťák měl takovou rýpavou povahu. Když nám hospodský přinesl piva, tak ho vrátil, že nemá míru. Přinesl druhé, to samé. U třetího už vyjel, že si snad dělá srandu. Ale dobrý, dopili jsme, zaplatili a odebrali se k odchodu. Mezi tím si druhý parťák všiml jak hospodská nosí na účet podniku panáky k jednomu stolu, kde byla parta chlápků už ve veselé náladě. Já šel z hospody poslední a ohlédnut se za klikou dveří, jsem se otočil zpět do lokálu. Vtom na mne vyjel jeden z těch chlápků v bujaré náladě. Zvolal " on mě napadl pohledem. Co to mělo zmamenat, ten pohled " a už všichni týpci šli po mě. Parťáci stáli jak zkamenělí, jako by se o ně nejednalo, výprask jsem měl dostat já. Viděl jsem, že nemám šanci, tak v pudu sebezáchovy jsem zvolil sprint na 100m od hospody do kanceláře výpravčího. Jenomže jsem nezávodil sám, ale soupeř mi byl v patách a podrazil nohy. Upadl jsem, ale ten opilec za mnou ztratil balanc také a rozpleskl se na dlažbě. Tak jsem vystartoval a v kanceláři výpravčího byl první. Tam už bylo víc zaměstnanců, tak vágusové se museli stáhnout. Samozřejmě jsme volali policajty a podle popisu šlo o lidi právě propuštěné z kriminálu. Měli odjet někam na Konopiště, ale jestli je tenkrát VB dopadla, to už netuším.
A po bitvě každý generál. Když jsme vyšli ven z dopravy, teprve jsem si všiml, že na nádraží byl zrovna sjezd osobních vlaků a rychlíků a fírové na mě volali. "Měl jsi jim dát do dršťky, vždyť byli ožralí". Takže jsme obecenstvu udělal. pěkné divadlo.