Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zatím jen žvaním a nic jsem ještě neukázal :D, tedy žádný klobouk dolů.
Nedalo mi to a ještě večer jsem dobyl v Benešově čerčanské zhlaví.

Ale cíl je už téměř dobit.:D
A to je důležité! Takže klobouk dolů klidně dám.

Ale já tam nikoho nezbil, jen jsem dobyl určitou pozici :D .
Ale máš pravdu, za svých časů jsem byl v Benešově na nádraží málem dobit. Asi klobouk dolů, že jsem tenkrát měl rychlé nohy, protože proti třem kriminálníkům bych neměl šanci.

Měli jsme dvoudenní Benešov. Kolem 19. hodiny příjezd do Benešova a zpět ráno nástup kolem 4. hodiny. Co s načatým večerem ? My slušní chodili na tři pivka někam do hospody, pak na nocležnu a spát. Jednou se nám nikam dál nechtělo, tak jsme skončili v benešovské nádražní restauraci. Byli jsme tři, fírové z přední a zadní jednotky a já mechanik. Jeden parťák měl takovou rýpavou povahu. Když nám hospodský přinesl piva, tak ho vrátil, že nemá míru. Přinesl druhé, to samé. U třetího už vyjel, že si snad dělá srandu. Ale dobrý, dopili jsme, zaplatili a odebrali se k odchodu. Mezi tím si druhý parťák všiml jak hospodská nosí na účet podniku panáky k jednomu stolu, kde byla parta chlápků už ve veselé náladě. Já šel z hospody poslední a ohlédnut se za klikou dveří, jsem se otočil zpět do lokálu. Vtom na mne vyjel jeden z těch chlápků v bujaré náladě. Zvolal " on mě napadl pohledem. Co to mělo zmamenat, ten pohled " a už všichni týpci šli po mě. Parťáci stáli jak zkamenělí, jako by se o ně nejednalo, výprask jsem měl dostat já. Viděl jsem, že nemám šanci, tak v pudu sebezáchovy jsem zvolil sprint na 100m od hospody do kanceláře výpravčího. Jenomže jsem nezávodil sám, ale soupeř mi byl v patách a podrazil nohy. Upadl jsem, ale ten opilec za mnou ztratil balanc také a rozpleskl se na dlažbě. Tak jsem vystartoval a v kanceláři výpravčího byl první. Tam už bylo víc zaměstnanců, tak vágusové se museli stáhnout. Samozřejmě jsme volali policajty a podle popisu šlo o lidi právě propuštěné z kriminálu. Měli odjet někam na Konopiště, ale jestli je tenkrát VB dopadla, to už netuším.
A po bitvě každý generál. Když jsme vyšli ven z dopravy, teprve jsem si všiml, že na nádraží byl zrovna sjezd osobních vlaků a rychlíků a fírové na mě volali. "Měl jsi jim dát do dršťky, vždyť byli ožralí". Takže jsme obecenstvu udělal. pěkné divadlo.

Zbyňku udělal jsi mi radost! Moje domovská trať, co já jsem se najezdil!

Pepo, Tobě dělá radost každý nový úsek. A vo tom to je. :D
Jinak musím poděkovat Deteriovi, včera mi poslal model nádraží ve Stránčicích a do Říčan. Také na mě sype nějaká originál návěstidla pro berounskou trať, ani to nestíhám zpracovávat. :D
Ale já mám také radost, že už mám položené koleje téměř až do cíle. Pak už to nějak dodělat musím :D

Ono jde o to, že jsem tam jezdil do Stránčic, pak pěšky do Kunic a na chatu. Takže asi tak. Byla to romantika jít tím lesem kousek k chatě. No s tím modelem je super že se zachoval.
Nejkrásnější nádraží ve Stránčicích. Pamatuju si, že tam byla taková dřevěná veranda a na zábradlí byly květináče a rostly tam kytky. Teď tam nic neroste a je to všechno smutný.

Naposled editoval moderátor:

Každé to nádraží na naší 221 bylo něčím zvláštní a hezké.
Bohužel to již neplatí.
Těším se, jak ožije ve Zbyňkově podání a vrátí nás před rok 2006.;)

I já, i když o něco méně, ale přesto se na ten úsek těším, protože Martin staví koridorovou úpravu a než se vrhne na 221, chvíli to potrvá.

I když teď moc času na stavění nemám, včera večer jsem trochu načrtl do trati Benešov. Celkem mne překvapilo, že v polovině stanice se koleje lomí do stoupání a zhlaví už je v deseti promilích stoupání. (podle papírů 11). A to jsem z Prahy do Benešova a na měnírnu pendloval 10 let. Na kole z měnírny do stanice a města a zpět jsem jel nejméně 100x a nemám vzpomínku, že bych po pražcích na měnírnu funěl do kopce. Nebo když jsem jednou stahoval do stanice soupravu, protože fíra ve voze nešel po bujarém večeru vzbudit, nevybavuje se mi, že by bylo potřeba brzdit. Pamatuji si z této trati vše, ale tento sklon mne dostal. :D
Jinak ty tři koleje na měnírně, na každou se přesně vejde dvojitá 452 (1). Vždy se muselo zastavit až na kozu nebo u vrat. To pak budu muset udělat na míru.

Konečně pak mohu vyrobit nějaké panťákové aktivity. Jen blbec jsem si neschovával turnusové oběhy jak jsme pendlovali jednotlivé šichty. Ale zase není problém něco vymyslet podle současných grafikonů. Důležitá je pointa, jak služba fungovala. Aktivita podle skutečných šichet by asi moc zajímavá nebyla, protože sedět u MSTS 12 hodin a odjet 3x Benešov není nic moc, lepší bude něco nakombinovat a vyrobit něco jako Topírna den. Ale k tomu ještě potřebuji model depa na Vítkově. Alespoň tu panťákovou halu. :D A pak udělat nějaké šibování na ONJ, na Vítkově a do toho jeden Beroun a Benešov.

Chyba v materiálech není, mám to ze tří zdrojů starých i nových. Jinak sklon nezačíná v půli peronu, tam je rovina 0 promile, ale v půli stanice, kde v deseti je už zadní část stanice.

Midrafon napsal:
I já, i když o něco méně, ale přesto se na ten úsek těším, protože Martin staví koridorovou úpravu a než se vrhne na 221, chvíli to potrvá.
Ten má jiné starosti, teď potřebuje dotáhnout do konce Ústí nad Labem.

Vím, čtu fórum, jen že si myslím.....ale nebudu tady Zbyňkovi dělat neplechu.
Těším se na jeho verzi 221 a ta bude prostě tak, jak ji znám celý svůj život.
A to bude bomba. ;)

Už mi chybí vyrobit v Čerčanech pravé zhlaví v oblouku od Senohrab plus depo a mám komplet pokládku z Prahy do Benešova až za měnírnu hotovu. Samozřejmě v předkoridorové verzi. Ty výkresy co mám nemají chybu.
Teď by to chtělo nějakého fotografa v Čerčanech a Benešově, aby nafotil nádražní budovy. Ty snad zůstaly zachovány. Jako mnoho ostatních budov. Hospoda na Pyšelce snad také. Nezapomenu, jak jsem na zastávce v Pyšelích u posledního vlaku vyběhl pro dvě točené. Měl jsem na to minutu, co jsme tam měli pobyt. :D Ráno jsme pak půllitry vrátili ke dveřím hospody.

Kolejiště mám hotové a mohu přejít do další fáze stavění.
To co je zatím černé, bez návěstidel jsou nové kilometry BP (teď už BB - Bratislava - Beroun/Benešov :D a když bude video do Zdic, tak BZ :D )
To esíčko na konci je ještě ocásek jednokolejky za Benešov, abych dokončil koleje na konec vygenerovaného čtverce.
e4504f9f0da2b349573e10e900a29230.jpg
Beroun
4c7d37eae808f435e58e79950b4b31a7.jpg
Čerčany
cbc55a1d1d2e18df17a44d1e796da9c1.jpg
Benešov
ebe1a4238ea8a39eac3aa26da5c6d56a.jpg

Naposled editoval moderátor:

Já bych ponechal původní BP...Bratislava - Plzeň :D:D

Zbyněk Šemora napsal:
Hospoda na Pyšelce snad také. Nezapomenu, jak jsem na zastávce v Pyšelích u posledního vlaku vyběhl pro dvě točené. Měl jsem na to minutu, co jsme tam měli pobyt. :D Ráno jsme pak půllitry vrátili ke dveřím hospody.
Hospoda na Pyšelce se zachovala, ale bohužel je schována za protihlukovou zdí...
To jsem tam jezdil ze stránčic do Pyšel do hospody na dvě a potom zase zpátky :)

V mé trati žádné protihlukové zdi nebudou a Pyšelka bude v bývalé kráse, pokud jí někdo vymodeluje.

A ta protihluková zeď je tam kvůli čemu? Aby cestující ve vlaku nerušil hluk z hospody ? Nebo aby fírové neodbíhali od vlaku pro jedno točené. Jinak tam přece žádné obydlí není, kromě nájezdu na benešovskou silnici.

Jak se dívám na mé staré záznamy z této trati, ještě mám odchyceno, kdy stovka od Říčan končila až na senohrabském zhlaví ve Stránčicích, kde teprve začínala 80. V opačném směru to ale bylo správně, 80 byla až za svojšovický oblouk, který má poloměr 375m. Na stovku poněkud ostré, ale nic tam tenkrát nevykolejilo. Asi to tak udělám v MSTS, ať si to také vychutnáte. Jen ty boční rázy, kdy na lokomotivě vše nepřipoutané padalo z pultu, to MSTS nenasimuluje. :D Mám pocit, že stovka zde není ani na koridoru. Jsou to másla, mohli ten oblouk trochu narovnat, když už si hrají na koridor.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře