Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
A ta protihluková zeď je tam kvůli čemu?
To ví snad jen ten, kdo jí tam naprojektoval, hnus první třídy. Našel jsem VIDEO před dokončením úseku, nový peron včetně PHS je na něm vidět. Aspoň si můžeš udělat obrázek jak to tam vypadá dnes.

Jěště doplním, že ta zeď je ve finále na obou stranách.

Naposled editoval moderátor:

Nevěděl by někdo, co stím? Zkoušel jsem restart, zkontroloval jsem nastavení..... Stává se mi to jen občas, ale i tak to docela znepříjemní ježdění..
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://obrazku.cz/obr687515_Beznzvu.JPG

poison napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A ta protihluková zeď je tam kvůli čemu?
To ví snad jen ten, kdo jí tam naprojektoval, hnus první třídy. Našel jsem VIDEO před dokončením úseku, nový peron včetně PHS je na něm vidět. Aspoň si můžeš udělat obrázek jak to tam vypadá dnes.

Jěště doplním, že ta zeď je ve finále na obou stranách.
Budiž, pokrok nelze zastavit, ale jestli se místo 60 bude jezdit přes Čerčany 65, tak jsou to vyhozené miliardy. A ta protihluková zeď mi opravdu připadá, že jen kamoš co ty zdi vyrábí a montuje potřeboval kšeft. Kolik stojí metr? A prý utahování opasků kvůli důchodové reformě :D :D :D. Vždyť tam opravdu žádná obytná oblast není. Ale možná si to zaplatil majitel hospody:D
Ještě že v těch vlacích mají rozhlas, protože když se cestující podívá z okna, vidí jen protihlukové zdi a netuší, kde se nachází. Ale možná skrz čmáranice na skle nedohlédne ani k těm protihlukovým zdem. :D

Jinak ten kousek přes Sázavu, to není pro lidi se závratí. Kdyby náhodou vykolejilo kolo, tak se nikdo z vlaku smíchy neudrží. Na koupání to ještě není . :D

Doufám, že dnes zaškytal jeden uživatel z Vlašimi. Celé roky vyslovuje přání postavit tuto trať. Dnes jsem položil koleje do druhého kilometru do míst kde se lomí sklon 20 promile dolů a 20 promile nahoru. Je to potřeba pro ráz krajiny. Ale je tam vygenerovaný ještě jeden čtverec, tak koleje položím ještě kousek.
Zde jsem jel jen jednou v životě a už ani nevím do které zastávky. U dvoudenní benešovské šichty jednou v létě parťák udělal program místo na pivko a na nocležnu v Benešově zajet k němu na chalupu na této trati, kde jsme si udělali táborák a v udírně doudili přinesené salámy. Ta Vysočina byla pak supr. Popili jsme lahváče, opekli buřty, pokecali a před půlnocí honem na poslední vlak. Fíra z 810 nám to přiškrábnul u měnírny, abychom to neměli daleko a honem do hajan ve voze 452, abychom se do čtyř ráno trochu vyspali. :D

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
... A ta protihluková zeď mi opravdu připadá, že jen kamoš co ty zdi vyrábí a montuje potřeboval kšeft. Kolik stojí metr? ...

Na jednokolejné trati je vybudování kilometru protihlukové zdi dražší než kilometr zatrolejování. (Alespoň podle Železničního magazínu 2010)

Tequilla020 napsal:
Nevěděl by někdo, co stím? Zkoušel jsem restart, zkontroloval jsem nastavení..... Stává se mi to jen občas, ale i tak to docela znepříjemní ježdění..

Když to načítáš, tak Ti asi simulator spadne do oken že? Je třeba jen počkat až ikona myši vyběhne do levého horního rohu, pak otevřít simulator z lišty.

Zbyněk Šemora napsal:
...Dnes jsem položil koleje do druhého kilometru do míst kde se lomí sklon 20 promile dolů a 20 promile nahoru. Je to potřeba pro ráz krajiny. Ale je tam vygenerovaný ještě jeden čtverec, tak koleje položím ještě kousek.
Zbyňku doufám, že nehodláš přejít přes změnu soustav?

Na Vlašim přece není žádná změna soustav. Je to lokálka Benešov - Trhový Štěpánov :D. Díval jsem se na Martinovu trať, on má koleje až do Olbramovic, ale má jiný rukopis, podle něj bych neopisoval :D Mé filmové záznamy a seznání trati (už dávno propadlé :D ) končí u zarážedla na měnírně v Benešově. Ale jak se dívám na mapy.cz, tak tu měnírnu už zbourali. Na této trati v reále už asi není nic, co by starou benešovku připomínalo.

Nevíte někdo, kolik promile stoupání je na vlečce ze Strančic do Popovic ? Tyto údaje nemám. Vím jen tolik, že je tam moc. Tipuji 20, ale spíš ještě víc. Mám pocit, že tam býval skloník.

Ahoj všem po dlouhé době mám na vás prosbu mám doma BP 77/Tr3 z 20.3.07 a aktualizace jsem si zálohoval po verzy 79.1 nenajde se zde nějaký dobrák který by upnul někam BP po verzy 84.Předem děkuji

To máš jednodušší si napsat o DVD s tratí BP 86. Takové množství záloh Ti nikdo neudělá.

Já to zkoušim třebas se někdo najde.Po 2 letech jsem to chtěl instalovat a koukám že už jste o mnoho kilometrů dál :-).Tak uvidim třeba se najde nějaká dobrá duše.Předem dík všem

pedrous napsal:
Ahoj všem po dlouhé době mám na vás prosbu mám doma BP 77/Tr3 z 20.3.07 a aktualizace jsem si zálohoval po verzy 79.1 nenajde se zde nějaký dobrák který by upnul někam BP po verzy 84.Předem děkuji
Dobrá duše právě čeká na Tvou objednávku, abych kvůli jedné zásilce nešel dnes na poštu. Na takovou částku je škoda papíru vyrábět výdajový doklad.:D
Ale na poštu stejně musím, zaplatit složenku. :D

pedrous napsal:

No náhodou já mám aktualizace zalohované od verze 67.1

Zbyněk Šemora napsal:
...80 byla až za svojšovický oblouk, který má poloměr 375m....
Jsou to másla, mohli ten oblouk trochu narovnat, když už si hrají na koridor.
Tak zrovna tenhle oblouk trošku narovnali, novou trať v úseku od svojšovického sila ke Světicům vedli trochu severněji. Rozšiřovali kvůli tomu docela složitě vysoký násep s můstkem přes Svojšovický (?) potok.

Zbyněk Šemora napsal:
Nevíte někdo, kolik promile stoupání je na vlečce ze Strančic do Popovic ? Tyto údaje nemám. Vím jen tolik, že je tam moc. Tipuji 20, ale spíš ještě víc. Mám pocit, že tam býval skloník.
Skloník je tam furt, ale prakticky nečitelný byl už před šesti lety (viz fotka):
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://members.upc.cz/2175481/vlecka_VP.jpg
Ale třeba už ho v rámci koridorizace vyměnili :D, zkusím se tam zítra podívat...

Howky napsal:
....
No náhodou já mám aktualizace zalohované od verze 67.1
Šťastný člověk, který už neví, jakým plevelem by si zaplenil disky :D.

Pánové (dámy), každá aktualizace postrádá smyslu vydáním nové. Pokud si chci dělat zálohy, což doporučuji, tak zásadně poslední funkční a aktuální konfiguraci celé složky Train Simulator se všemi tratěmi a vozidly. Rozhodně to zabere méně místa na disku než všechny aktualizace od BP 67. A navíc mám zálohovanou celou scénu MSTS. V případě přechodu na jiný počítač nebo při reinstalaci systému, stačí nainstalovat základní MSTS, smažu vytvořenou složku Train simulator a nahradím ze zálohy. Pak pařím dál během pár minut po nové instalaci MSTS a jsem aktuální. Pokud budu aktualizaovat od 67, stejně se dostanu do patu, protože mnohé stránky s vozidly už dávno neexistují. A co jiné další tratě a další postahovaná vozidla ?
Ale proti gustu žádný dišputát :D

No vida, přece jsem něco v archivu našel... Je to kousek za vrcholem stoupání, kde se trať začíná prudce svažovat do pivovaru:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://members.upc.cz/2175481/vlecka_VP2.jpg
Parní vlaky s těmi 28 promilemi měly o Dnech Kozla občas problémy (když bylo hodně trávy a mokro...)

Mikasi napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...80 byla až za svojšovický oblouk, který má poloměr 375m....
Jsou to másla, mohli ten oblouk trochu narovnat, když už si hrají na koridor.
Tak zrovna tenhle oblouk trošku narovnali, novou trať v úseku od svojšovického sila ke Světicům vedli trochu severněji. Rozšiřovali kvůli tomu docela složitě vysoký násep s můstkem přes Svojšovický (?) potok.
...
Já se díval na korodorové výpisy a stále je tam poloměr 375 :D. Ale podle videa mi připadá také že je oblouk trochu narovnaný. Tak asi soudruzi z NDR při zpracování koridorových podkladů udělali chybu. Však to není poprvé, těch chyb tam je všude neúrekom. Tvoří to hold jen omylní lidé.

Zbyněk Šemora napsal:
pedrous napsal:
Dobrá duše právě čeká na Tvou objednávku, abych kvůli jedné zásilce nešel dnes na poštu. Na takovou částku je škoda papíru vyrábět výdajový doklad.:D
Ale na poštu stejně musím, zaplatit složenku. :D

Já mám od vás koupenou verzi ale nezálohoval jsem si dané aktualizace a ted po 2 letech jsem si řekl žeto zase nainstaluji ale již jste moc daleko s aktualizacema tak proto se ptám zda není možnost to stáhnout myslim že v mynulosti to bylo suplováno na dvou serverech.Pokud to nepůjde tak to ožilím v krajním případě si to od vás objednám..Předem díky

To pedrous:
A ty si jako myslíš že lze někam jen tak uploadovat cca 4 GB dat? Nešlo to ani v "mynulosti" nepůjde to ani v budoucnosti. Budeš to asi muset "ožilit" a objednat si DVD nové.....

Mirane, všechno jde když se chce, ale pochybuju, že se ty 4GB budou někomu chtít uploadovat :D.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře