RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Dnes jsem otestoval trať Benešov - Praha způsobem, že jsem si otevřel sešiťák z roku 2003 a zkusil jet podle něj s dvojitou 452. Poprvé s touto jednotkou v kopečkách.
A vše špatně

.
Ladění jsme tenkrát dělali s Ppoollllem, ale testovat se tehdy dalo jen v rovinkách a tam ladění vyhovovalo.
Ale na Benešov si pamatuji, že do kopce, kde bylo 80 se jezdilo na paralel a na krátkých stovkách se jen zashuntovalo a na 100 se to rozjelo. Ale ladění v MSTS je i serie moc a 80 překračuji. A když zashuntuji, tak na 100 se nerozjedu. Tedy jízda na serii a paralel je moc na výkon, shunty jsou slabé. Jediný reál je manipulace. Ale v reálu jsem na benešovské trati seděl za kolem někdy před 20 lety, možná si už vše nepamatuji. Jen by mě zajímalo, jestli čte tento text nějaký kvalifikovaný ladič, jestli je možné v MSTS, aby na serii a paralel šel nastavit rychlejší počáteční výkon, ale slabší tah při vyšších rychlostech. Pak by to asi bylo OK.
Ale jinak, jel jsem podle sešiťáku z Benešova do Uhříněvsi a stíhal jsem parádně. V některých zastávkách jsem měl i minutu náskok. Do kopce to bylo trochu ostřejší. Takže stíhat se dá, ale s trochu jinou technologii jízdy. Žádné dveře přes, žádné vidle, ani jsem nebyl krátkej, až jsem se sám divil, jak mi to po dvaceti letech na této trati šlo.

Určitě by mě dráhy rádi vzali zpět, kdyby viděli, jak mi to jde, ale na koridorové 221 by se mi asi jezdit už nelíbilo

.