Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyňku: A už vo "velkých" aktualizáciách sú zapracované aj "malé"? Teda ak ťahám aktualizácie BP83, BP84, BP85 tak treba uvažovať nad tým, čí náhodou nebolo medzi BP83 a BP84 aj BP83.1 a BP83.2? Hádam sa chápeme :-)

Aktualizace na sebe navaźují, žádná se nesmí vynechat. To platí úplně obecně, pokud není psáno jinak. Ale kdy v pravěku byly nějaké dílčí aktualizace, to opravdu netuším. Jsem rád, když jakš takš zvládám uhlídat současnost. :D

Dobrý den,

Chtěl bych se jen zeptat, kdy autor vydá aktualizaci s originálnímy stavbamy jak psal při vydání poslední aktualizace.

Předem děkuji

Jo, to nezáviselo na mě. Po vydání aktualizace mi bylo od modelářů vzkázáno, že do dvou týdnů budou další modely nádražích a pak by nebyl problém vydat další aktualizaci.
Jenomže život jde někdy jinak, než si člověk plánuje a modeláři měli jiné povinnosti. Ale většinou dodrželi slovo, ale až v době pokročilé, kdy jsem už dělal velké zásahy do tratí a malá aktualizace už není možná. (Hostivař, Uhříněves rovná se poškozené aktivity)
Postupně se vyšperkoval Potštejn a ještě dnes ráno jsem dělal nějaké drobné dodělávky kolem nádherného modelu nádraží Žamberk. Však proběhlo hodně komunikace, než všechny perony seděly jak mají. Zkrátka žádná sranda to nebyla, jak se na první pohled mohlo zdát. Alespoň se víc můžete těšit na vánoce. Práce na benešovech a berounech je ještě hodně.

Helec a co dodat model Havl. Brodu i s tim tunelem co. Všichni víme, že úsek není zcela hotov.

O tunelu nic nevím, ale je fakt, že HB by chtělo také konečně někdy dokončit. Ale umíte si představit, jaké je vedro ? Dnes na sluníčku 50 a v bytě přes 30. I tak se mi podařilo něco v MSTS udělat.

Tunel fotit nemusíš, hráč MSTS se tam nedostane. Jedná se hlavně o baráky kolem celého nádraží, perony, atd. Aby bylo nádraží jako celek. Pokud se tedy někdo hlásí k modelování. Žádná sranda to ale nebude.
Počasí bez sluníčka a aby vše bylo ostré a kolmé na objekt. Ideální ale vždy je, kdy si to nafotí sám modelář, protože ten ví jak je třeba co nafotit.

To Luky
základy fotografování budov na textury najdeš zde: http://www.msts_svec.wbs.cz/ v sekci tutorial.

Mám poznatek z fungování PZZ v zastávce Kostelec nad Orlicí město.

Pokud vlak vjíždí do zastávky, jsou závory dole. Pokud ale použiji pohled pod klávesou 3, zůstanou závory dole při pohledu z prava na vlak, ale pokud se přesunu na levou stranu, jdou závory nahoru a auta si vesele jezdí.

Druhý člověk, který si toho jevu všiml a napsal o tom. :D
Také jsem se tomu divil, ale to je asi vše, co se s tím dá dělat :D

mně se dnes při tvorbě aktivity v Kolíně stal zajimavý případ - při jednom z puštění aktivity jsem měl vozy, na které najíždí loko hráče, o dost dál než jsem je umístil a než se objevily vždycky. Ještě zajímavější bylo, že když jsem na ně najel a změnil stanoviště, tak jsem loko stál v místě jako vždycky. Při dalším spuštění - bez jakýchkoliv úprav v editoru - to bylo již správně.

Dnes jsem otestoval trať Benešov - Praha způsobem, že jsem si otevřel sešiťák z roku 2003 a zkusil jet podle něj s dvojitou 452. Poprvé s touto jednotkou v kopečkách.
A vše špatně :D .
Ladění jsme tenkrát dělali s Ppoollllem, ale testovat se tehdy dalo jen v rovinkách a tam ladění vyhovovalo.
Ale na Benešov si pamatuji, že do kopce, kde bylo 80 se jezdilo na paralel a na krátkých stovkách se jen zashuntovalo a na 100 se to rozjelo. Ale ladění v MSTS je i serie moc a 80 překračuji. A když zashuntuji, tak na 100 se nerozjedu. Tedy jízda na serii a paralel je moc na výkon, shunty jsou slabé. Jediný reál je manipulace. Ale v reálu jsem na benešovské trati seděl za kolem někdy před 20 lety, možná si už vše nepamatuji. Jen by mě zajímalo, jestli čte tento text nějaký kvalifikovaný ladič, jestli je možné v MSTS, aby na serii a paralel šel nastavit rychlejší počáteční výkon, ale slabší tah při vyšších rychlostech. Pak by to asi bylo OK.
Ale jinak, jel jsem podle sešiťáku z Benešova do Uhříněvsi a stíhal jsem parádně. V některých zastávkách jsem měl i minutu náskok. Do kopce to bylo trochu ostřejší. Takže stíhat se dá, ale s trochu jinou technologii jízdy. Žádné dveře přes, žádné vidle, ani jsem nebyl krátkej, až jsem se sám divil, jak mi to po dvaceti letech na této trati šlo. :D Určitě by mě dráhy rádi vzali zpět, kdyby viděli, jak mi to jde, ale na koridorové 221 by se mi asi jezdit už nelíbilo :D .

Dobrý den, měl bych dotaz k rychlostníkům na trati BP.

Snažím se jezdit bez track monitoru a už několikrát se mi stalo, že bez varování přišlo snížení rychlosti o 10 km/h a jelikož se většinou pohybuji max 1-2 km/h pod limitem, tato událost pravidělně končívá nechtěnou rychlobrzdou. Proč někde jsou značky upozorňující na snížení rychlosti o 10 km/h a někde ne?

Děkuju za odpověď :-)

Doporučuji se podívat na skutečnou trať stejné místo a tam předvěstník také nebude. Pak bych si prolistoval návěstní předpisy o osazování těchto cedulí a eventuelně bych se poptal fírů, jak to dělají v reále. Každý má seznání trati a pokud si vše nepamatuje, má poznámkový blok, kde je jaká rychlost, stahovačka či jiné důležité místo. V MSTS to máme ulehčené. Poznámkový blok nepotřebujeme, stačí si zapnout Track monitor. :D
A vypnu ho teprve tehdy, až mám trať v malíčku.

Jinak mám dilema. Za Benešovem mi zbyla volná plocha, tak mám položené koleje až k poslednímu oblouku do Bystřice. Mám ještě dogenerovat jeden čtverec a koleje dotáhnout skrz Bystřici ? Bude tam někdo jezdit? Terén jsem vytvaroval podle odkazu na video, který nedávno poskytl Mikulda. Byl tam dokonce stejný kamenný nadjezd, jako je v Králíkách. Nyní už je tam dvokolejka koridor, tak by stálo za to zachovat pro příští generace, jak kdysi v Benešově dvoukolejka přecházela v jednokolejku.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře