Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

tak ja MSTS drtím na Intel core 2 duo 2,1 ghz 4 gb ram, zdielaná intel min. 128 mb po maximálnu 1780 mb... disk nahráva rýchlostou 100mb/s pri 5400 otáčkach a poviem vám msts ma dosť sere hlavne pri dobrých aktivitách ....

záujmalo by ma načo na aké parametre mám prihliadať??

ja viem pardon... lenže v poradni nikto neporadí ...

Abych byl upřímný, mám nějaký útlum ve stavění, dochází motivace. Ale i tak alespoň po chvilkách něco udělám. Aktuálně pokládám silnice a mám hotovo od Bystřice do Strančic. Právě silniční díly určí finální ráz terénu a pak už se může sázet vegetace a okolní budovy. Snad do vánoc, respektive začátku prosince vše dokončím do zveřejněníhodného stavu. Jsou to hold dvě tratě.
Pár obrázků z Čtyřkol, Mirošovic a před Strancicemi.
9cab85debe6cf42033fe94248e07a638.jpg
6c4cd430fcd75322be066de6946d9394.jpg
12686a6680fd9e7369418c03f6b2f27f.jpg

Naposled editoval moderátor:

Supr! Práce ještě dost ale už se to bude hejbat ;)

Zdravím,

Chtěl bych se jen zeptat jest-li Jan Švec ještě pracuje spolu s autoren na BP předem děkuji za odpvěď.

Bohužel, Honza Švec už pro MSTS nepracuje. Pravděpodobně se změnila situace v jeho zaměstnání a pro modelování už nemá časové rezervy. Ale po takovém množství kvalitních modelů má právo na modelářský důchod. Třeba se někdy ještě vrátí, ale to ví jen on. Však štafetu po něm může přebrat někdo další. Ale je pravda, že pomohl ke špici dalším novým modelářům, jako je Motorák či Aleš Sláma, kteří také již dodali hodně kvalitních modelů do trati.
Například od Aleše mi před chvílí přistál tento email:
Slyšte, slyšte...
Na vědomost se dává, že hrady Karlštejn a Litice, již jsou vymodelové pro MSTS. Nechť jsou osazeny na svém místě a lidmi kochati se v BP.
Takže tyto hrady už vymodelovány máme, aby náhodou se někdo nesnažil, jak jsem nedávno vyzýval :D
A já se zítra budu snažit tyto hrady do trati správně osadit.

Zbyněk Šemora napsal:
........
Slyšte, slyšte...
Na vědomost se dává, že hrady Karlštejn a Litice, již jsou vymodelové pro MSTS. Nechť jsou osazeny na svém místě a lidmi kochati se v BP.
.........
A já se zítra budu snažit tyto hrady do trati správně osadit.
A já se před třemi týdna osadil pod litickým hradem v hospůdce až mne z toho druhý den bylo ouvej.....:P No, už se na hrady moc těším.
Dan

Děkuji tímto Deteriovi za model původního mostu v Čerčanech. To mě ve snu nenapadlo, že se historie dá takto ještě dohromady a mám z tohoto celku i s nádražím od Aleše Slámy radost.
Je tady dost uživatelů z Čerčan. Nechce se někomu nafotit dominantu u depa mlýn ? To je asi poslední, co nám zde chybí ke štěstí.
Jen neodpovídejte tací, kteří nemůžete a proč nemůžete :D

Pokud někdo nafotí mlýn, tak ho rád vymodeluju. Hlavně, aby to nedopadlo, jako s Havl. Brodem :D. I když Lukyho chápu. To je život a takový věci se prostě stávají, ale je to příležitost pro někoho jiného z Vysočiny, aby se pokusil nafotit nádraží a blízké okolí. Nebo až Luky bude moc, tak to bude.

Zbyněk Šemora napsal:
Děkuji tímto Deteriovi za model původního mostu v Čerčanech. To mě ve snu nenapadlo, že se historie dá takto ještě dohromady a mám z tohoto celku i s nádražím od Aleše Slámy radost.
..
Tady ještě obrázky osazení nových modelů. Náhodou jsem jel kolem vlakem z Berouna do Benešova, tak jsem něco nafotil.
1ed08f746bb38590d400a36d0ed8eb2b.jpg
1103c2a2384c5a7dee0c47fb5f895af4.jpg
c6b28cd28b3137d37ceb85f2be24ed7b.jpg
6a8d68e7ec5646a175c4d7ca0c977792.jpg

Naposled editoval moderátor:

Hele Zbyňku, smekám před tebou i před modeláři, kteří tyto nádherné objekty vymodelovali, úplná nádhera, nemám slov.

Ahoj Zbyňku.
Chtěl jsem prvně napsat soukromý mejl, ale nedá mi to vyseknout zde pochvalu před nastoupenou jednotkou.:D:D Dnes jsem si projel test aktivity směr Beroun a nestačil jsem se divit, jak se okolí mění a jak práce pokročily. Teď se svezu do Benešova u Prahy, tam zatím nemám postavenou aktivitu, marně uvažuji co a jak, přemýšlím spíš nad nějakým historickým vlakem Vídeň - Berlín, skin Němky 555 je u Pikka a vozy DR jsem si včera taky stáhnul.;) Jen si musím postesknout, škoda, velká škoda, že v MSTS nejde používat točna pro parní mašinky, podobně jako v TRS, ale to není záležitost stavby tratě. Kdyby někdo přišel na to, jak toto v MSTS vytvořit, tak by byla odstraněna jedna né jen kosmetická vada na kráse tohoto simulátoru. Jinak požadavky jež jsem psal v mejlu, tak funguje vše, jen bych nedefinoval ty hlásky jako os. nástupiště, ale jako nákladní kolej, tím se nebudou nabízet v seznamu stanic k zaškrtnutí k nástupu cestujících. Já už totiž vidím, jak někdo neznalý zadává tyto stanice.;)
Dan

Ahoj Dane. Děkuji za pochvalu. :D Jen malé upřesnění. Na těch hradlech mimořádně zastavovaly osobní vlaky, kdy vozily zaměstnance do služby a ze služby. Většinou se jednalo o dobu před 6tou nebo 18tou hodinou. Proto je tam označení osobní koleje a počet osob je nastaven na 1. Ona je to sice taková ptákovinka, šlo by to obejít jen událostí na místě, ale tady jde i zápis do konečného hodnocení. Místní událost se pak dá ještě doplnit tak, že hráč musí zastavit úplně přesně u stupínku (který tam zatím není), jinak dál neodjede.
Co si vzpomínám, tak se takto zastavovalo na těchto hradlech. Kolovraty rybník, Na výšinách, Říčany les, Svojšovice, Mirošovice, Bedč a Tužínka. Na Berounech myslím jen Tetín, jinak všude jinde byla civilizace a dalo se tam dostat i jinak. Ale stupínek jsem viděl na Barrandovu, takže možné je to i jinde. Může tam i vystupovat návěstní mistr. Vlaky zastavovaly podle směru, kde zaměstnanec bydlel, takže nebylo pravidlem, že určitý vlak tam zastavoval vždy.

PS. Jen jednou jsme myslím v Kolovratech Rybník zapomněli zastavit. Nějak jsme se zakecali a při vjezdu do Uhříněvsi jsme si to uvědomili. :D Ale nic z toho naštěstí nebylo, hradlář to vzal s humorem.

Ale pastička byla na berounech. Denní šichta, 4x Beroun a zpět, všechny vlaky Chuchlí projížděly, ale ten poslední tam zastavoval. To mi vyprávěl jeden fíra, jak to projel a jeden cestující tam chtěl vystupovat. Tak mu dal na Smíchově stovku na taxika a vyšlo ho to levněji, než kdyby jej cestující bonznul. Od té doby si dával u posledního vlaku na pult plachtu s nápisem "Zastavuji v Chuchli" :D

Aha, tak to už je mi jasné pročto označení. Jen mne udivuje, že kvůli výstupu jednoho zaměstnance stavěl celý osobní vlak. Já bych to selským rozumem viděl na rozvoz nějakou MUVkou např. mezi Berounem a Prahou, nebo i nějakým jiným pracovním vozem. Ale každopádně dobrý námět na aktivitu.:D
Dan

Kdyby jedno hradlo, ale někdy jsme stavěli třeba i tři po sobě. A pak hned bylo zpoždění. Ale když jsem jezdil do Břeclavi na průmku, tak si pamatuji, že polední osobní vlak vozil na přednádraží obědy. Pravidelně tam zastavoval a vždy vystoupila bába s jídlonosičem.

Nevíte někdo, jak je vysoko nad kolejemi dálniční estakáda v Berouně Závodí ? Já s tím zápasím, hledám fotky, ale asi to bude těžký odhad. Nemám rád dálnice :D

Zbyněk Šemora napsal:
Nevíte někdo, jak je vysoko nad kolejemi dálniční estakáda v Berouně Závodí ? Já s tím zápasím, hledám fotky, ale asi to bude těžký odhad. Nemám rád dálnice :D

Ahoj Zbyňku,přesnou výšku ti nepovím,ale do mailu jsem ti poslal alespoň nějakou fotku

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře