Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Už se těším na aktualizací, ale mám otázku. Vím, že trať bude situována do doby před cca 20 lety a mne by zajímalo, zdalipak se budou stíhat jízdní doby na dnešní osobaky, přeci jen se tratova rychlost s koridorem trochu zvýšila, nebo ne? Lukáš

Rychlost se možná zvýšila, ale jízdní doba mezi Praha hl.n. a Praha-Uhříněves, kudy jezdím denně víc jak 25 let se nějak dramaticky nezměnila.
Ono to navýšení rychlosti není nějak extremně dramatické, protože např. úseky se 140 jsou tam minimálnhě pro klasické soupravy.
Takže se neboj,Lukáši, žádná katastrofa to nebude.

Žádný strach. Jel jsem test se žabotlamou podle jízdního řádu. Do kopce to bylo ostré, přece jen ideální ladění udělat do MSTS nelze, ale z kopce jsem i krátil. Ale jel jsem grafikon 2004.

Já to Zbyňku jen tak z legrace zkusil Praha-Uhříněves až hlavní a taky v pohodě, takže se nebojím, že to půjde v pohodě.

Tak to je v poho. Ale obnovit takový kus historie, to bude něco, jet z benešova do prahy, otočit to a směr beroun a pak zpět, držím palce. P.s dnes stejně jezdí 471 takže do kopce to už neresim.

U náš na 221 jezdí Ešusy jen o víkendu a v omezeném množství ve všední dny. Jinak stále žabotlamy.

No tak teď to víš, kámo.
Ale někdy se mi poštěstí i ve všední den odchytit Ešus, ale to musím jet z Vršovic. Jinak vlaky jedoucí v trase Praha-Vysočany - Praha hl.n. do Stránčic, ten jezdí jen v relaci žáby.

Další víkend je pryč a já to dotáhl jen do Prahy Kolovrat (od Vršovic) Ale zase když se kouknu zpět do Prahy, to je úplně jiné kafe než znáte z veřejné aktualizace. Dnes mne nejvíc zdržela Uhříněves. Bylo třeba to tam zastavět aby to trochu vypadalo. Však Midrafon mi to omlátí o hlavu :D . Jak někdo bydlí někde kde stavím, není to lehké obec z náhrážek poskládat. Ale co, priorita je věrné nádraží a to snad bude.
Jinak doufám, že do konce týdne vegetaci a zástavbu do Strančic dotáhnu. Ořech budou Říčany, ale nějak to dopadne.

Nic Ti o hlavu nechci a nebudu omlacovat. Toho se opravdu bát nemusíš, protože můj barák si tam již dávno umístil, i když o daleko menším počtu partají a musím říct, že by to bylo snesitelnější.:D
Jinak se těším a to, že dost.:)
Držím pěsti, Zbyňku.

A který barák to byl ? Já nějaké paneláky vyměňoval :D Ale zůstal ten naproti nádražní budovy. Jestli má mít víc pater, něco by se našlo.

Ne, jsou to ty dva naproti říčanskému zhlaví, ty dva šedivé :D
Jeden je nabílo a můj je oranžový jako pomeranč:D
A oba máme shodně 6 pater.
Ale prosím Tě, nehroť to.
Když jsem si tenkrát projel poprvé Tvou trať, pochopitelně seznání Praha, tak jsem nevěřil svým očím, když jsem jej tam uviděl.
Takže se s tím netrap.
Na Tvé trati je dost srdečních záležitostí a ne jen "můj" barák.:D

Tady je Hostivař a pár fotek z Uhřiněvsi. Ještě jsem zapomněl na perony, ty nablýskané mi tam moc nesedí. Nevíte někdo, jaké ostrůvky byly v Uhříněvsi ? Jestli panel nebo jen obrubník a asfalt nebo jaké kombinace. Jinak Midrafonovi jsem asi zase hodil o dvě patra víc. Nejlepší bude, když si panelák pěkně vyfotíš, nejlépe i okolí a určitě se najde někdo, kdo to vymodeluje. Záměrně jsem nedal fotku od stanice, protože jsem tam přihodil kolmo ještě jeden stejný panelák (bohužel je ho kousek vidět), ale podle leteckých map je tam nějaká nižší budova a až na mapách 2006 je tam další panelák, ale je užší než dy dva vedle sebe. Musím to tam ještě dořešit. Takže už v tom mám trochu guláš :D
Hodila by se nafotit i ta zachovalá traťovka, vedle partový barák u kolejí a ta vodárna je nachlup stejná jako je vymodelovaná do Olbramovic, jen v Uhříněvsi je s přístavbou. Podle videa modernizované tratě tam ty baráky stále stojí.
Jinak jsem zprovoznil všechny vlečky, kromě té, která na žádných mapách už neexistuje, na říčanském zhlaví vlevo. Zde mám jen kousek koleje, ale kam to vedlo, netuším.
0d9aaa1e8ac34202f64941ee3887a08c.jpg
930b1a8e88be16704842b97899cae4d2.jpg
93b205db11ad56709ae264ff3ac496fc.jpg
65198ed5b525f22233c43286d0606a81.jpg
9526a04d7dfdcd399d63397c7605f314.jpg

Naposled editoval moderátor:

Když už jsem v tom fotografování, malá ukázka, co vymodeloval Aleš Sláma jako jeden modelový blok. Ještě je součástí stavědlo a nějaký baráček v depu, kde je i šňůra s pověšeným vypraným prádlem :D
fcbdcd71b2052052586447afe24e19dd.jpg
78c0afab4983252ba3a427751e306168.jpg
2c51bb1a375572429e8e9449a322bb16.jpg
ab9fccf48675bed0069c2cba39683e43.jpg
3ab229b2bf608daea7c0e77408a1ef6a.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Nevíte někdo, jaké ostrůvky byly v Uhříněvsi ?

Víme.
http://www.youtube.com/watch?v=o4tVKhnXClI (od 4:30)

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak jsem zprovoznil všechny vlečky, kromě té, která na žádných mapách už neexistuje, na říčanském zhlaví vlevo. Zde mám jen kousek koleje, ale kam to vedlo, netuším.

http://mapy.cz/#x=14.598365&y=50.030890&z=16&l=8&c=23-31-14-30-28-29-27

Vedla na Nové náměstí do hospody :D

mikulda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

http://mapy.cz/#x=14.598365&y=50.030890&z=16&l=8&c=23-31-14-30-28-29-27

Vedla na Nové náměstí do hospody :D
Ty mapy vidím také, ale tam není jasné nic. Je to tam zbořeniště pro budoucí železniční podjezd a novou výstavbu. Ale to zase není tak prioritní, bez toho se žít dá. Spíš mne to jen zajímalo, kam to dřív vedlo. :D

Vedlo to jako vlečka pro pobočku Středočeských dřevařských závodů, které na konci té vlečky měly sídlo.
Na té mapě bohužel z té jejich boudy a hromad dřeva není nic.

Zbyněk: No jo, Aleš to má v packách ;-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře