RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Tak, tak. Bud'me rádi za to, co je. K té "třebovské" štrece. Poslední dobou jezdím už jenom zde. Co jsem zaznamenal chybně je pouze kolejiště v Rájci a to jen kolem desáté koleje a vyústění těch tří vleček do Chemy. Ovšem po přečtení příspěvku pany Šemory, za jakých podmínek to celé vznikalo a jak byly dostupné materiály, to již není třeba komentovat. To naprosto chápu. Dále nové je to, že vlečka Adastu v Adamově už neexistuje, jen Lesů a krajinově by bylo jen potřeba spravit zářezy po tunelech č.5 a 6. To je celé. Žst Adamov je samostatná kapitola. Trat' znám v reálu jak svý boty a vcelku bych nechal tak. Ostatní atmosféru tratě by velice vylepšily, a hlavně to chybí, originální modely staveb kolem trati. Sám to zatím neumím a tak bych vyzval machry-modeláře, kteří jsou skvělí, jak je v drtivé většině případů vidět, a tak aby zaktivizovali svoje síly a vymodelovali a podarovali pana Šemoru svými díly. To hned dostane jinej šmrnc. Nedá se aktualizovat průběžně celá trat', protože její rozsáhlost už to neumožňuje. To by si musel vzít každej nějakou její část osobně na starost. Když jsem sledoval poslední dva měsíce fórum, tak takový entuziasmus, s jakým došlo k podpoře a výstavbě už ani neplánovaných úseků na trati na Tábor, to už ani nevypadalo jako podpora ale spíše jako štvanice. Pak se není co divit, že na průběžné aktualizace tratí starších dat není čas. Kdo staví ví, že to trvá roky, než se vyklube jakš-takš prezentovatelné dílo a pořád je co dolad'ovat, vylepšovat a předělávat. Co potom dílo tohoto rozsahu. Když se pak dočte, že by to chtělo ještě tuhle trat' a tenhle úsek, to je stav na mrtvici. Doufám, že jsem se nikoho moc nedotkl ale bud'me rádi že je to co je. F.