Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Když já jsem chodil v Uhříněvsi do školy (ke kostelu) tak to byly paradoxně Jihočeské dřevařské závody... A tu vlečku si pamatuju, protože jsem jezdil z Kolovrat vlakem a chodil jsem přes ní... (od nádraží zadem na náměstí)...

Myslím,že je celkem jedno,jestli to byly Jihočeské nebo Středočeské dřevařské závody.
Zbyňkovi šlo spíš o to,co by tam šlo dát.
Asi pár hromad prken jak tam bývaly.
Přeci jen jsem starší osoba a člověk si hůř vybavuje.
Ale jinak zdravím od Obory.

Dal jsem tam Sušku z Kostěnic a je to :D Ale jinak to už dávno neřeším, jen mne zajímalo mimo stavění, co tam asi bylo. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Dal jsem tam Sušku z Kostěnic a je to :D Ale jinak to už dávno neřeším, jen mne zajímalo mimo stavění, co tam asi bylo. :D
Ano ano, kazeň musi byt, stavění vleček je třeba dodržovat. Kam bychom potom tahali manipuláky.:D:D:D:D:D:D:D:D

Vlečky komplet mám v Benešově, Čerčany, Strančice, Říčany, Uhříněves, jen do Hostivaře se mi zatím nechce. Ale areál hal tam už je :D Něco je v Bystřici, Voticích a pár kusých v Olbramovicích. Takže manipuláky mají zelenou.

Teď potím krev zastavěním Říčan. Velkoměsto dělat nebudu, stačí jen to co je kolem trati. Jinak bych to skládal do příštích vánoc. Nehledě k tomu, kdybych vše vyskládal poctivě, tak by to dopadlo jako Martinova Praha. I s tím co mám vždy každý čtverec zastavím asi 1500 objekty. Někde i víc. :D

Hodnoty o maximálním třídě sklonu by se měly zjistit z SJŘ. Jinak tato omáčka je nad mé možnosti. Já budu rád, když něco do vánoc dokončím. Jinak já normu dělal vždy tak, že jsem otestoval, co lokomotiva uveze. Že všechny váhy na modelech odpovídají reálu, na to jsem nikdy nespoléhal.
Jinak Luky je také Zbyněk ? Má něco takového psaného v hodnocení :D A asi také prodává nějaká DVDčka ? Nebo si to pisatel trochu popletl. :D

Předpokládám, že pisatel citoval hodnoceného ;-).

Přesně za měsíc je prý štědrý den. Nešlo by to trochu oddálit ? :D Ale benešovskou trať bych zvládnout měl, samozřejmě i různě v jiných místech přibyly originály nádraží, jako například Kúty, Zaječí, Žamberk, atd. Většina lidí se ale ptá po berounské trati, kde snad něco ještě osadím, ale ta bude předmětem až další aktualizace. Finál se do vánoc zvládnout nedá.
Dnes jsem konečně dodělal Říčany,
a111791cb8a4afeb256c1edb8b8fd5a7.jpg

někam po hradlo Les a odtud už vidím krajinu ve Strančicích a tím bude zde jakš takš hotovo. Když se už Dan tolik snaží s aktivitou, pokusím se dál za Bystřici alespoň zvlnit terén. Jenomže nejvíc zdržuje od práce skutečnost, že ne vždy má člověk tvůrčí slinu, jinak bych do dnešního dne toho měl hotového mnohem víc. Zkrátka nonstop stavět nelze.

Naposled editoval moderátor:

Nevím já ostatní, ale já se nemohu dočkat hlavně trati na benešov. Obrázky vypadají krásně.

Zbyňku,
Říčany jsou taky krásné, luxusní místo, kam jsem jezdil denně 4 roky na SŠ a tak to tam taky znám dobře.
A věžáky u gymplu jsou jako "ževý":D
Skvělá práce a přidávám se k Lukášovi.

Zdá se, že jedu podle plánu a zítra bude krajina mezi Prahou a Benešovem propojená. Už chybí jen pár keříků a stromů.
První obrázek jsou Světice a druhý ze stejného místa směr Svojšovice a to silo vlevo v dáli, to už jsou Strančice.
805c02929dbbe78ce3c225e500eaa7f7.jpg
2fcf57bbf36ac775487968ba4a9baec4.jpg
Pak ještě podle nálady změním textury povrchu, sem tam nějaký chybějící barák a zkusím pohnout s pracemi i na jiných nových úsecích. Mám na to asi 20 dní. Pak se uvidí.

Naposled editoval moderátor:

Plán splněn. Obrázky výše už jsou mnohem plnější jako celá trať z Prahy Vršovic do Benešova, vlastně až do Bystřice.
Ještě mám velkou malou prosbu na modeláře. Ke štěstí mi chybí jen ocelové lavky pro pěší do zastávky Strašnice, která se hodí i do Pyšel i jinam, jako např Devínské Jazero. A ocelovou lávku pro 4 koleje do Strančic. Nemusí tam být přístřešek, v devadesátých létech tam stejně ještě nebyl. Takže by stačilo to samé jako jako do Strašnic, jen pro 4 koleje a správně natočenými schody. Děkuji. Když to nebude, tak hold cestující budou muset přes koleje. Ostatně to tak v reále stejně praktikují, do schodů se jim nechce. :D

Zdravím vás pane šemora chtěl bych se zeptat jestly i v budoucnu povede trať až do Opočna pod Orlickými horamy a od tuď do Dobrušky předem děkují za odpověď

to áno Brno-Prerov by tieš nebolo zle a to potom spojiť s Breclav-prerov... a nejaké "dodelávky na slovesnku" by sa tieš zišli... :)

Jojo to by se plánovalo. Buďte rádi za to co je. Jediné co mě ve stávajícím stavu trochu vadí je úsek česká Třebová - Brno. Ten je hodně starý a rekonstrukcí moc není a tak se mu dost vyhýbám. Ale do Brna se už dá dojet i alternativní trasou. To je prostě něco úžasného! Ruku na srdce když jsem si nainstaloval poprvé MSTS a postahoval jsem si a rozchodil jsem si první rize českou soupravu s motorovým vozem 850 + 2 x 050 po nějaké té japonské trati. To byl orgazmus!!! O tom co je teď se nikomu ani nesnilo. Moc nerýpat ať s tím pan Šemora nesekne. To by byl průser. Ikdyž život není jen o MSTS.

Tak, tak. Bud'me rádi za to, co je. K té "třebovské" štrece. Poslední dobou jezdím už jenom zde. Co jsem zaznamenal chybně je pouze kolejiště v Rájci a to jen kolem desáté koleje a vyústění těch tří vleček do Chemy. Ovšem po přečtení příspěvku pany Šemory, za jakých podmínek to celé vznikalo a jak byly dostupné materiály, to již není třeba komentovat. To naprosto chápu. Dále nové je to, že vlečka Adastu v Adamově už neexistuje, jen Lesů a krajinově by bylo jen potřeba spravit zářezy po tunelech č.5 a 6. To je celé. Žst Adamov je samostatná kapitola. Trat' znám v reálu jak svý boty a vcelku bych nechal tak. Ostatní atmosféru tratě by velice vylepšily, a hlavně to chybí, originální modely staveb kolem trati. Sám to zatím neumím a tak bych vyzval machry-modeláře, kteří jsou skvělí, jak je v drtivé většině případů vidět, a tak aby zaktivizovali svoje síly a vymodelovali a podarovali pana Šemoru svými díly. To hned dostane jinej šmrnc. Nedá se aktualizovat průběžně celá trat', protože její rozsáhlost už to neumožňuje. To by si musel vzít každej nějakou její část osobně na starost. Když jsem sledoval poslední dva měsíce fórum, tak takový entuziasmus, s jakým došlo k podpoře a výstavbě už ani neplánovaných úseků na trati na Tábor, to už ani nevypadalo jako podpora ale spíše jako štvanice. Pak se není co divit, že na průběžné aktualizace tratí starších dat není čas. Kdo staví ví, že to trvá roky, než se vyklube jakš-takš prezentovatelné dílo a pořád je co dolad'ovat, vylepšovat a předělávat. Co potom dílo tohoto rozsahu. Když se pak dočte, že by to chtělo ještě tuhle trat' a tenhle úsek, to je stav na mrtvici. Doufám, že jsem se nikoho moc nedotkl ale bud'me rádi že je to co je. F.

Také souhlasím. Úsek ČT - Brno se mi také nelíbí. Udělal jsem sice v době nedávné několik dílčích oprav, ale celek to nezachrání. Doufám, že jednou na to přijde řada a také se to tam komplet domaluje.
Jinak Brno - Přerov neuvažuji, ale Břeclav - Přerov - Olomouc by to chtělo. Ale není motivace, nikdo na této trati nemodeluje. Břeclav - Rohatec je hodně stará trať, ale není zde ani jeden originál model. Ale zatím jsem rád, že nikdo zde nemodeluje, protože to se zvládnou všude najednou nedá. A větší radost mám z benešovské a berounské trati.
A když budete hodní :D , během noci se nakopíruje další video z Prahy Vršovic do Benešova.

Zbyňku, Tvá trať Praha Vršovice - Benešov u Prahy, to je úplná báseň. Klobouk dolů. Ty i Tvá parta modelářů jste vybrali trať, která je mou srdeční záležitostí a celé partě moc a moc děkuji. Je to jako ve snu. Už se moc a moc těším na aktualizaci. D ě k u j i ! ! !

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře