Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
[split] [split] Aktivity k trati Bratislava-Brno-Č.Třebová-Pardubice-Praha

Potrebujem pomoc s aktivitou Topírna noc:
Hheď ako stlačím nejakú klávesu idem k Billovi,BIN z DVD,všetko podľa desatera.

Má niekto podobný problém?

RE: [split] Aktivity k trati Bratislava-Brno-Č.Třebová-Pardubice-Praha

Právě tato aktivita je takový test nastavení MSTS. Pokud tato funguje, je MSTS nastevený dobře, pokud je problém s pády, asi soudruzi z NDR někde udělali chybu. :D
Nejdůležitější je zapsat do zástupce pro spuštění parametr:
Můj příklad:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:2048 -nofiltercab
Mem si zadejete podle RAM PC, aby něco zbylo pro systém. (512 nebo 1024)
poslední parametr -nofiltercab
je novinka o které psal a otestoval Michal a řeší odstranění bílé mřížky při pohledu z kabiny, pokud je zapnuté na grafice anizotropní filtrování. Tohle musím do návodů teprve dopsat.
Doporučuji parametr zapsat přes schránku, aby se vyloučily překlepy. Důležité jsou i mezery, jinak není parametr aktivní.

A druhá varianta, proč MSTS padá je, že je ve složce SAVES moc uložených pozic. Je nutné tuto složku otevřít a obsah deletnout nebo přesunout do záloh. Ale po jakékoli změně v prostředí je obsah automaticky k ničemu.

Den blbec

Prosím co dělám špatně? Dojel sem EC 75 do třebové. Náskok 2 minuty. Zastavil jsem celým vlakem na peroně. Neukázala se mi tabulka že jsem zastavil. Tak sem popojel. Lokomotivou až na konec peronu. čekal jsem a zase žádná tabulka. ve 13:00:30 mi to napsalo že kde se loudám že úkol může skončit patem. Ve 13:01 podle JŘ odjezd - nic. Tak jsem se rozjel samozřejmě mi to napsalo že spěchám a vyhodílo mě to z úkolu. Po opětovném zpuštění. Jsem tedy čekal do 13:06 a hlášení k odjezdu jsem stejně nedostal. Nevydržel jsem tak jsem vyjel zase pád a nesplnění úkolu. Opakoval jsem tedy situaci o jeden save dřív a do ČT jsem přijel na čas a zase to stejné. žádné oznámení o příjezdu vlaku do stanice a po uplynutí času 13:01 se pro rozjetí zase zobrazilo že spěchám. Kde je chyba ???? Díky za odpověď

Musíš zastavit normálně, kde vlaky zastavují. Na mapě je to vyhrazeno tou velkou kružnicí. Ta je samostatně neaktivní, ale pokud se projede před peronem bodem 83, tak se místo zastavení aktivuje.
Zkus si příjezd ještě jednou a musí to fungovat.
875aa62b8a8adc58e92a664a258ea9f4.jpg

Naposled editoval moderátor:
Měl jsem dvě připomínky od hráčů, že nejde dokončit aktivita HK - Velký Osek (od Honzy Švece). V Choťovicích hláška vykolejení vlaku. Někde se srazily Traffic.
Po aktualizaci se dělala oprava trasy jednoho traffic, který měl konec až někde u Častolovic a po aktualizaci 8504 se tato trasa porušila, tak jsem ji zkrátil někde do Hradce a to byla ta chyba. Udělal jsem nyní jen opravu koncového bodu ve stejném místě za Týništěm jak to bylo a už vše funguje, úspěšně jsem aktivitu dojel.
Stahujete buď samostatně v apk nebo celý balík aktivit na mých stránkách.
U některých aktivit jsem měl moc dlouhé názvy a pak při loadnutí uložených pozic nebyl zobrazen čas saves. Snad už to bude vpořádku.
A abych šel do Nového roku s čistým svědomím, v rubrice Software (Trainstore) jsem aktivoval odkaz pro Windows 7. Soubor tam už několik měsíců je, ale jen aktualizovat stránku se pozapomnělo :D Ale na DVD BP85 od počátků tento soubor pro W7 je :D

Dobrý den, mám problém s aktivitou "Den blbec", těsně před hradcem králové mi začnou vypadávat hlášky jako že nelze přidat vozidlo do světa zhruba 5 vozidel, nakonec vyskoci hlaska error load shape VW_hala_biela.s a nasledne msts spadne, predchozi soubor v shapech samozrejme je, nevi nekdo co s tim?? :(

Jelikož mě a většině ostatních tohle nedělá, tak bych doporučil si konečně nebo správně zapsat ten parametr do zástupce pro spuštění dle pokynů. Bez něj to opravdu není možné projet.

H3rd4: ještě mě tak napadlo, že jsem to vlastně řešil na hlavním nádraží v Praze. Tady je odkaz http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1514&page=3

Šeba napsal:
H3rd4: ještě mě tak napadlo, že jsem to vlastně řešil na hlavním nádraží v Praze. Tady je odkaz http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1514&page=3
Tak problém byl v tom spoustecim parametru :) mel sem tam 1024 nevim proc myslim ze sem to nekde cet ze by to melo chodit taky, no nic jinak dekuju moc:cool:

Je stejně zajímavé, že když jsem měl nový počítač se Sedmičkami, tak jsem HK projel v této aktivitě s parametrem 1024 nebo 2048, ale 512 jsem určitě neměl. Vše začalo až kolem vánoc. To byly nějaké aktualizace Windows, kdy se opravily nějaké díry v systému, ale nemá se to rádo s našimi parametry od 512 výš. Někdo by mohl vyzkoušet test na nové instalaci Windows 7 bez aktualizací v zátěžové aktivitě a s parametrem 1024. A bude jasno.
Hold by to chtělo nějaké update do train.exe, aby se nemusel psát parametr, ale MSTS si automaticky zabral těch 1024 nebo 2048 z RAM. Dřív to tak Džordž měl a šlapalo to parádně.

Dobrý den, když spustím aktivitu Topírna noc, tak se normálně objevím v lokomotivě. Vše v pořádku. Odkliknu černou tabulku s popisem úkolu a za 3 sekundy hra spadne. Problém je jen u této aktivity, u žádné jiné není problém. Verze tratě i aktivity je dle stránek autora tratě, tudíš nejnovější.
Stíny, trolejové vedení, všechno mám vypnuté (prostě nastavení dle desatera od autora tratě ;-) ). Grafickou kartu mám ok. V čem je teda problém? :cry: Děkuji :))

Tequilla020 napsal:
Dobrý den, když spustím aktivitu Topírna noc, tak se normálně objevím v lokomotivě. Vše v pořádku. Odkliknu černou tabulku s popisem úkolu a za 3 sekundy hra spadne. Problém je jen u této aktivity, u žádné jiné není problém. Verze tratě i aktivity je dle stránek autora tratě, tudíš nejnovější.
Stíny, trolejové vedení, všechno mám vypnuté (prostě nastavení dle desatera od autora tratě ;-) ). Grafickou kartu mám ok. V čem je teda problém? :cry: Děkuji :))

Ahoj, jelikož je Topírna náročnější aktivita, tak si myslím, že máš slabší PC, aproto ti to tedy padá ;), zkus si třeba ještě snížit viditelnost :)

Špatná odpověď. Topírna noc funguje i na slabém počítači s FPS 3, ale drží, nepadá :D
Chyba není nikde jinde, než v tom, že si uživatel nezapsal do zástupce pro spuštění MSTS parametr, aby si MSTS vzal ze systému paměti, jak je řečeno v návodech. Jiné aktivity fungují bez parametru jen proto, že nejsou tak dlouhé.
Pokud uživatel si myslí, že parametr zapsal, tak ho zapsal nesprávně s chybou nebo spouští přes Trainstore a zapomněl parametr zapsat i sem.

Možná by to chtělo nějaké počítadlo, po kolikáté tohle píši. Asi bych byl někde na čísle 62584581 :D
Ale co už, opakování je matka moudrosti.
Oprava......aby si MSTS vzal ze systému víc paměti....
Snad to moderátoři opraví a tento dovětek smažou.

Zbyňku, Vy si pořád a neustále myslíte, že všechno je parametrem mem:512. Samozřejmě, že ho mám napsaný v zástupci, všechno jsem si vyladil jak se sluší a patří. Nemyslím si však, že když zapíši parametr, že mi MSTS nespadne. Ono spadne, ale percentuelně bude padat méně, než bez parametru eventuelně s jiným parametrem např.: mem:1024. Nevím proč MSTS padá, MSTS padá rádo a někdy i (pro nás) bezdůvodně a to i s parametrem mem:512.

Tuto aktivitu jsem vyrobil, abych otestoval, co MSTS snese. Pracoval jsem na ní několik měsíců a projeto nespočetněkrát. Ani jeden pád až do příjezdu a šibování v Dřísech. Tam nejprve u Sergeje přestaly jít zvuky a pak se MSTS odporoučel. Tehdy jsem situaci poslal Džordožovi (autor BIN) a on doporučil opravit hodnoty v Global/soundcfg.dat, tak jak to používáme. Od té doby je celá tato aktivita stabilní.

Pamatujte si. MSTS nikdy nepadá bez příčiny, ale vždy je to v nějakém opomenutém nastavení. Jelikož tato aktivita je pro MSTS nejvíc zátěžová, tak je to i test správného nastavení MSTS. Pokud odjedu u této aktivity například prvních 15 minut, mám MSTS nastavený správně. Pokud mi MSTS padne hned po spuštění, je to v parametru nebo uživatel vlezl do nastavení MSTS a pak je nutné přeinstalovat BIN. Velmi jednoduché a řešení je asi desetkrát rychlejší, než jsem napsal tento příspěvek.
Bohužel je zde zvykem, že se nevěřím zkušeným a stále bude někdo odporovat :D
Kdyby byl MSTS nevyzpytatelný a bez příčiny padal, tak bych se dávno na stavění tratí vykašlal, protože by práce ve finále přišla v niveč. I to je důvod, proč tvořím aktivity, abych se ubezpečil, že vše bez problémů funguje.
Pamatuji si na slezině, jak se kdosi dušoval, že má vše nastaveno správně, kouknul jsem do parametru a místo train.exe tam měl default launcher.exe. A ejhle, když jsem mu to opravil, najednou MSTS přestal padat :D

Zase kdybych neodporoval, tak bych nedošel k řádnému vysvětlení. Pravdu jsem přece jenom měl :-P, že není všechno jenom parametrem, ale díky za řádné vysvětlení :).

[split] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ahoj,
mám dotaz k aktivitě DEN BLBEC.Vždy když jedu s SC 502 do Pardubic tak odpojím soupravu,objedu jí a znovu připojím.Když mám připojeno tak se nic nestane a po chvilce se mi zobrazi ze jsem nesplnil úkol.Zkoušel jsem to snad 10x a pořád to samé.

Díky za odpověd.

Back
Nahoře