Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pokud nepojedu včas podle jízdního řádu, tak to fungovat nemůže. Tato aktivita je pro pokročilé hráče a minimálně do Prahy je nutné opravdu jet včas. Dál už to není tak přísné.
Ale je pravda, na slabém PC jet včas je nemožné.

Ahoj,
tak nyní jsem si přichvátl a vše bylo v pořádku.Měl se keště asi ě min. do odjezdu, rozsvicene navestidlo a a znovu mi msts napsalo úkol nesplněn.

Lukáš

Já měl v Pardubicích času teda dost, ale je pravda, že do Hradce Králové jsem místo 100 jel asi 103
Já měl v Pardubicích času teda dost, ale je pravda, že do Hradce Králové jsem místo 100 jel asi 103- tuším 106 a bylo to v pohodě

Naposled editoval moderátor:

Lukasecek napsal:
Ahoj,
tak nyní jsem si přichvátl a vše bylo v pořádku.Měl se keště asi ě min. do odjezdu, rozsvicene navestidlo a a znovu mi msts napsalo úkol nesplněn.

Lukáš
Však ono to nepíše jen úkol nesplněn, ale i proč je úkol nesplněn. Co se tam píše ?

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud nepojedu včas podle jízdního řádu, tak to fungovat nemůže. Tato aktivita je pro pokročilé hráče a minimálně do Prahy je nutné opravdu jet včas. Dál už to není tak přísné.
Ale je pravda, na slabém PC jet včas je nemožné.

já mám v současné době instalaci na poměrně slabém PC, ale při mírném překračování rychlostí (do + 3km/hod) jsem aktivitu stíhal.... O občasném "poskakování" nemluvím....

U této aktivity je taková kontrolní stanice Choceň. Pokud nepřekračuji rychlost a přijedu sem s náskokem nějakou minutu, mám dobrý počítač.
Paradoxně na počítači, kde tato aktivita byla vytvořena a do Chocně jsem jezdil s náskokem, současně nejsem schopen přijet včas. Jak se rozrůstá plocha BP, asi to i zvyšuje celkové nároky na počítač, jiné vysvětlení nevidím. Zkusil jsem poskládaný novější počítač a byl jsem s náskokem hned v první stanici za Olomoucí. Pak jsem se doslova loudal a nemohl se náskoku zbavit. V Zábřehu mi traffic vstupovaly před nosem, tak jsem ještě víc zpomalil a náskok jsem udržel až do Chocně.

Tak já ve Štěpanově (stanice za Olomouci) měl cca 20 vteřin zpoždění a v Chocni asi půl minuty.

[split] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

No přijel jsem do Pardubic asi o minutu dříve rychle objel soupravu a zase připojil.Měl jsem rozsvíceno na odjezd a asi dvě minuty před odjezdem mi to napsalo to že jsem nesplnil úkol.

Ale co se tam píše dál ? To je důležité. Tam je pak odpověď, proč je aktivita ukončena. Ale mnohdy je to psáno dost lidovou nádražáckou hantýrkou a hlavně na Slovensku je to peprnější, proto je tam hvězdička a hrát po 22. hodině, když už děti spí :D

Já si myslím, že tohle se dá časově zvládnout. V HK je celkem slušný pobyt a každý musí odjet včas. Do Pardubic je jednoduchá trať, tak i sem nemůže být problém nepřijet včas. Zastavit na konci peronu, abych měl vzadu místo, objet soupravu a najet z druhé strany. Nejprve odjede EC z Bratislavy a na blok jedu za ním. Časové omezení je zde z důvodu, že se dělá zkouška brzdy a vozmistr nemůže dát "odbrzdi", pokud nejsem ještě napojený na vlaku a nezabrzdil jsem. Proto se v takových případech úkol ukončí.

Dobrý den,
narazil jsem v aktivitě Den blbec na problém, jež mi neumožňuje ji dojet až do konce.

V 9:18 dle jízdního řádu jsem dojel do Pardubic, zastavil u nástupiště, objevila se hláška že objedeme soupravu a tak jsem se odpojil, objel, připojil na druhém konci a v tu chvíli bylo cca 9:25. Tak jsem se jal vyčkávat, až bude čas odjezdu, ale v 9:27 se objeví hláška Úkol nesplněn a v hodnocení úkolu mi to pak napíše: šíbuješ moc pomalu, brzdíš nám tu dopravu, máš padáka.

Zkoušel sem tu aktivitu jet i úplně znovu, ale pořád ten samý problém. MSTS nastaveno dle desatera..

Poradí mi někdo, co dělám špatně? Předem díky :-)

Konečně někdo ví, ve kterém vlákně se má na tyto věci ptát.
Do Pardubic je příjezd v 9.18, takže je dostatek času, aby se odšibovalo.
Ale najet na vlak a čekat jen na čas odjezdu je špatně.
Po zastavení na soupravě z druhé strany se musí objevit hláška, že provedeme jednoduchou zkoušku brzdy a tato hláška zřejmě zruší i odpočítávání času, kdy po vypršení bude úkol nesplněn. Já už si podrobnosti nepamatuji, je to už několik let.

Takže jestli se po zastavení tato hláška neobjevila, doporučuji zopakovat příjezd do Pardubic a zastavit lépe. Je nutné jet až ke konci peronu, aby vzadu vzniklo dostatek místa.

Lukas: Onehdá jsem měl snad stejnej problém, vyřešilo to přepnutí stanoviště vždycky ve směru jízdy při posunu v Pdb.

Vy nepřecházíte na druhé stanoviště, když šibujete se solo lokomotivou ?
To je zásadní chyba. Nepřechází se jen pokud sunu vozy. Výjimka je jen u aktivity Topírna noc v kontejnerovém překladišti v Uhříněvsi, je to i napsáno do zprávy. Zde pokud nepřejdete, tak se na nádraží v Uhřiněvsi nevybaví reverzní bod a dál už nejde jet.

Ale jinak zde existuje takové pěkné vlákno o aktivitách ZS, tak připomínky pište příště tam. Kdybych byl moderátor, tak to celé označím a tam přesunu. :D

Tak můj problém je úspěšně vyřešen.
Chyba byla v tom, že když jsem ten vlak objížděl dozadu, nedojel sem až do toho bodu, kdy mi to oznámí něco ve smyslu "vyhýbky přestaveny, můžeš posunovat na obsazenou kolej". Čímž pádem si MSTS zřejmě myslelo, že u vlaku ještě vůbec nejsem připojen a že jsem pořád někde na posunu.

A musím říct, že aktivita je to moc pěkná, už jsem úspěšně dle jízdního řádu dorazil s EC75 do Pardubic a nemůžu se dočkat, až bude čas jet dál :)

Pro aktivity od Zbyňka obecně platí, že je potřeba vždy dojíždět do bodů obratu až se objení příslušná hláška. Nestačí pouze sledovat bod obratu na TM.

Trat Bratislava-Praha

Dobrý den obracím se na vás s dotazem ohledně této trati jedna aktivita se jmenuje den blbec ale hned na začátku jsem z toho úplný vůl po projeti dvou vlaku mi napíše hlášku že mam odvezt sc myslím že 532 do prahy s Olomouce. Jakmile projedu první semafor tak pokračuju nadrážím stále dal projedu kolem nástupište a a najednou hláška že neco selhalo a že mi da vedet kde zastavit tak pokračuju asi 100metrů dál a najednou ukol nesplněn přejel ste špatný semafor . Děkuji za odkazy a za radu

RE: Trat Bratislava-Praha

netovy.bobik napsal:
Dobrý den obracím se na vás s dotazem ohledně této trati jedna aktivita se jmenuje den blbec ale hned na začátku jsem z toho úplný vůl
...

Zdravím,
no nevím,nevím,jak tak čtu,je zde asi zaděláno na další "setření" začátečníka.:rolleyes:

1.
Zkuste si najít vlákno o aktivitách ke zmíněné trati a nezakládejte další. Aktivita "Den blbec" se tam zcela jistě také někde řeší.

2.
Odkazy se zde moc "nenosí" a proto zbývá jediné - hledat samostatně.

3.
Zcela jistě se hodí zveřejnit přesné znění chybové hlášky,která se zobrazila po ukončení aktivity.

4.
No a nakonec už jen drobnosti :
Na dráze nemáme "semafory" nýbrž "návěstidla".
Věty ukončujeme tečkou či oddělujme čárkou.
První slovo nové věty mívá velké písmeno.
Vzhledem k tomu,že zdejší forum umožňuje zobrazování diakritických znamének,je možné je hojně používat.
Atd,atd.

Ještě bych dodal,že mým úmyslem nebylo někoho začínajícího "odpálkovat". Chce to jen věnovat více času samostudiu.:oops:

David

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře