Zajímavosti z tisku a webu

Dráčik napsal:
Josef Vogeltanz napsal:
Nakonec i střídměji uvažující ZSSK se rozhodla příměstskou dopravu podpořit netrakčním Jánošíkem tahaným rekonstruovanou princeznou (vše konstruované na 160km/h). Jestli to byla dobrá volba ukáže čas.

To ako myslíš, že tie princezny prerobili na 160? Alebo som to len zle pochopil.

Pro 160 km/h s 051+951, ZSSK objednali řadu 381 (upravenou ČD 380).

Myslím, že by to šlo i s gorilou řady 350. Ta má konstrukční rovněž 160.
Nakonec ale k čemu u příměstské 160, když se tam musí často zastavovat.

Josef Vogeltanz napsal:
Myslím, že by to šlo i s gorilou řady 350. Ta má konstrukční rovněž 160.
Nakonec ale k čemu u příměstské 160, když se tam musí často zastavovat.

Spíš k čemu 350 ZSSK když to musí často zastavovat.

Vrbam napsal:

Totéž platí i o chystané 381. Proto je ta souprava sestavena v kombinaci s upravenou 263. Že vozy zvládnou více, může být využito jinde a jinak. Proto jsou také na klasických šroubovkách.

Josef Vogeltanz napsal:
Vrbam napsal:

Totéž platí i o chystané 381. Proto je ta souprava sestavena v kombinaci s upravenou 263. Že vozy zvládnou více, může být využito jinde a jinak. Proto jsou také na klasických šroubovkách.

Už jen kvůli té účinosti.

Dám jenom odkaz. Alespoň budete lépe poslouchat, protože je to bezpodmínečně nutné.

http://www.youtube.com/watch?v=CtzQDantj6A

CANDY napsal:
a kde sa dá jazdiť v CD 230km/h?? mám pocit že nikde maximálka je medzi brnom a breclavi 200km/h aj to ssa využíva na testovanie... tak načo 380??

Maximálka mezi Brnem (Modřicemi) a Břeclaví je stále 160 km/h. 200 km/h je pouze "výmysl" na trati BP, kvůli aktivitám ZS. Pokud bychom se bavili o Velimském okruhu, tak tam je vmax pochopitelně někde jinde.

Vmax 200 km/h se v daném úseku plánovala, ale jak jednání dopadla, to mi není známo.

200 se mezi Brnem a Břeclaví jezdilo když se zkoušelo pendolino. Dokonce zde i překročili konstrukční rychlost pendolina a málem měli problém. Na BP je také klasických 160, ale na TM je rychlost 200 pro tyto zkušební jízdy. Tenkrát jsem to zapracoval do fiktivní aktivity Den blbec, aby si každý mohl vyzkoušet, jaké to je řídit vlak touto rychlostí. Také zde byla úmyslně simulovaná jízda do odbočky v Zaječí a Podívíně, aby bylo názorně vidět, jak je třeba rychle reagovat po rožnutí žlutého světla na opakovači, abych u následujícího návěstidla měl sníženu rychlost na 120. Stačil zlomek sekundy opožděné reakce a už to nevyšlo. Proto jsem na tuto skutečnost v update aktivity upozornil vysílačkou a pak už se to dá. Jinak s cestujícími v reálu se zkušební jízdy nekonají, ale je to jen hra, proč si to nezkusit. :D
Jen pro zajímavost. 180 se zde jezdilo už za bolševika, když se dělaly nějaké zkušební jízdy. Mám pocit, že to bylo i na výročí 150 let železnice Brno - Vídeň. A někteří fírové, kteří dřív jezdili Bratislavu na ES499 mi vyprávěli, jak u Podivína závodili s auty, koukali po sobě a fíra zjistil, že už jede 180. :D Ale samozřejmě vyhrál. Tenkrát zde bylo 100, později 120. Ale je nutné poznamenat, že fírové rádi přisadí, možná rychlost překročil, ale né tolik.
Já se jako student 4. ročníku železniční průmky vetřel na stanoviště ES499.001 při zkušební jízdě na Slovenské strele. Tenkrát tam jel asi cvičný a zaškoloval mladého fíru. Ale vzali mě na můj praxový sešit až do Kutné Hory. Tenkrát do Zaječí bylo 100 a ze Zaječí do Brna 120, ale přes stanice 100. Za Zaječím cvičnej fíru popohnal, 120, jedeš jako posraný. Tak to tam nakrokoval a než zkrokoval, tak tam měl vždy 130. A stejné rozjezdy na 130 se konaly až do Brna. Tehdy nebyly rajčáky, ale tlačítka. Takže na klávesnici počítače máme tuto realitu.

Pavlík napsal:
Vmax 200 km/h se v daném úseku plánovala, ale jak jednání dopadla, to mi není známo.

Plánuje se pořád, ale ještě není vše dořešeno a chybí VZ pro rychlosti nad 160 km/h.

Klasik napsal:
Pavlík napsal:

Plánuje se pořád, ale ještě není vše dořešeno a chybí VZ pro rychlosti nad 160 km/h.

Zdravím,
a problém by měl být i s přejezdy. Mohlo by se totiž stát,že vlak s v=200 km/h by za současného stavu na něm byl dříve,než by se spustily šraňky.:rolleyes:

David

Tak to by se prodloužil přibližovací úsek, aby nevjel do otevřenýho. Spíš bude problém, když budou řidiči díky posunutému přibližováku stát na přejezdu 5 minut, když se tam bude ploužit 810 osmdesátkou.

David Hájek napsal:
Klasik napsal:
Pavlík napsal:

Zdravím,
a problém by měl být i s přejezdy. Mohlo by se totiž stát,že vlak s v=200 km/h by za současného stavu na něm byl dříve,než by se spustily šraňky.:rolleyes:

David

David má částečně pravdu. Musí se zrušit všechny přejezdy. Pro vmax=200 km/h nesí být jediný přejezd. A taky jak napsal Klasik tak chybí VZ pro rychlosti nad 160 km/h.

Back
Nahoře