Zajímavosti z tisku a webu

Já jezdil 19 let a takových stanic bylo. Přivolávačka je sranda, ale na hlavní nádraží v Praze a a Masaryčku se jezdilo desítky let desítkou, skrz celou stanici. A málokdo si lajznul jet tam rychleji. Však se při této rychlosti dalo za jízdy na Brázdových schodech vystupovat (vedle měnírny, když se jelo od Vítkova). A já se s taškama bál vyskakovat i v té desítce. Hold mladý a nezkušený :D
Přivolávačka zezelená, jen když návěstidlo nemá přilehlý obvod výhýbek. Například kolem hradla tak jedeš na přivolávačku i stovkou, pokud tam je taková traťová rychlost.

Zaujímavé minimálne dvaja fírové a jeden čo za fíru chce ísť tvrdia, že to zozelená. To aby som sa do kelu bál ísť vlakom do CZ........Ako vidím viacerí si myslíte, že privolávačka môže zozelenať........Skrívate sa tu za nejakú rutinu. Treba to pomenovať správne. Seriete na to čo tam svieti veď aj tak idem tak ako som tadialto chodil stále........ ( Potom to takto dopadne....CityElefant čo zroloval nejaký dom ked sa vysipal na výhybkách.....príčina nehody? Viacnásobné prekročenie rýchlosti. Komentáre k udalosti : viacerí fírovia tak jazdia..... Dodnes si to pamätám ) Potom táto nehoda a komentáre , privolávačka zozelená......Ty kokos toto nemá nič spoločné s rutinou....To je hazardovanie. Iným slovom nedostatok sebadisciplíny.......Ja neviem ako robia u Vás psychotesty, že takýto delikventi prejdú......

dem napsal:
že by privolávačka zozelenela. Skôr by som povedal, že to fíra ignoroval.
Což je to samé, akorát jinak řečeno.

dem napsal:
To aby som sa do kelu bál ísť vlakom do CZ........
Nejezdi sem.

dem napsal:
Ako vidím viacerí si myslíte, že privolávačka môže zozelenať........
Já nevim, jestli si pořád představuješ, že někdo vyleze na návěstidlo a začne měnit bílou za zelenou čočku, ale myslel jsem to původně obrazně ve smyslu toho, jak jezdí někteří fírové a jak se to projevilo právě v těch Čerčanech.
Je fakt, že zmizely stanice, kde se dlouho jezdilo jenom na přivolávačku (Ždírec u Plzně, Ražice).

Ja som to pochopil, že ako si to myslel. V tých Čerčanoch to bolo na kočku. Skôr by som povedal, že sa fíra nechal ovplivniť výpravcom, ktorý zbytočne vstúpil do toho celého v rádiu......Keby sa výpravca neozval, že má postavný odchod na volno, tak by sa nemuselo nič stať, pretože fíra dal do súhlasu až po jeho volaní......Bola to chyba fíru, ale toto nebol ten prípad keby to ignoroval zámerne. Tu mi s toho vyšlo to že sa nechal uviesť do omylu výpravcom na ktoré ho sa spoľahol.....Ono takto sa uviesť do omylu je niečo úplne iné, ako zámerne niečo ignorovať. Tú ignoráciu nepochopím nikdy......

Podle mého názoru informace o postaveném návěstidle na odjezdu není pokynem k jiné jízdě, než k jaké byl udělen pokyn pomocí PN na vjezdu. Strojvedoucímu můžu více či méně sdělit informaci např o tom, že na odjezdu svítí volno, PN, či zda tam není náhodou RPN. V tomto případě tuší, co může pro svou další jízdu přes stanici očekávat a možná mu tím i trošku můžu odpomoci od stresové situace, kdy má oči na šťopkách a "hledá" návěstidlo platné pro jeho další jízdu, obzvláště, má-li plné ruce a oči práce při jízdách přes úseky "postižené" jakoukoliv výlukovou činností.

To ano, ale v tomto prípade sa to nevyplatilo.....Napriek tomu, že rušňovodič jednoznačne pochybil , verím tomu, že keby ho v tomto prípade nechal výpravca bez tejto informácie, tak by asi rýchlosť vyšovať nezačal.....Ale to je len taká moja domnienka. Nemení to nič na tom, že tie pochybenia čo sa písali v tej správe , ktorú postol Mikulda sa odohrali.

ČD otáčejí zpět = Railjety budou...
http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-56235240-ceske-drahy-znovu-otaceji-moderni-soupravy-railjet-koupi-aby-neztratily-i-viden

To je síce pravda, že ČD raz povedia, že budú, potom že zas nie.
Pýtam sa preto lebo práve Pendolino na týchto príplatkoch pohorelo. Aby tie railjety neskončili rovnako ako to slávne pendolino (ak sa teda kúpia).

Je jen otázkou času, kdy 380 schválí do ciziny. Snad je prý problém v materiálu lyžiny sběrače.

U ÖBB žádné příplatky na RailJet (tedy předražená povinná místenka) nejsou. Místenky jsou na RailJet pouze dobrovolné, je tam dost místa a linka Graz - Wien není zase až moc vytížená, aby si lidi neposedali (jel jsem ve špičku a 2 - 3 lidi u každé čtverky a to většina jela jen Wiener Neustadt - Wien Meidling), to spíš bych uvažoval nad místenkami ve směru Linz, zvlášť ve špičku, což je v zimě na lyžování do Alp.
Na této lince by to mohlo fungovat podobně, ty soupravy taky nepojedou tak natřískané, aby si všichni neposedali. Ale zatím nevíme, jak to celé dopadne.
Každopádně RailJety jsou daleko modernější než Pendolino, daleko více místa jak na nohy, tak na zavazadla, vysoké a měkké sedadla i ve 2.třídě ( i když nevím, jestli je bude mít i ČD), po koridoru žádné natřásání a žádné zvuky ani přes výhybky, u Pendolina je to horší.

Já tedy na Railjetu nic úžasného nevidím. Sdružuje totiž nevýhody klasického vagónu i jednotky - vysoká hmotnost + neschopnost celé soupravy v případě poruchy jednoho vozu, nemožnost přizpůsobit nabídku míst aktuální poptávce. To si myslím, že klasické vozy by posloužily lépe.

Trošku negatívny pohľad na vec.......To sú blbci potom aj nemci aj francúzy, že používajú ICE a TGV. Tiež v prípade poruchy jedného vozu je mimo celá jednotka a nie sú variabilné.....

Ale naše Pushpull su najlepšie. Tam v prípade akejkoľvek poruchy vozu je jednotka ďalej prevádzky schopná. Nie je ani jeden hajzel funkčný , nevadí. Cestujúci si môžu nasrať do hovna svojho predchodcu :) To že sa dvere nedajú zavrieť na hajzli, lebo sú automaticky bloknuté a celí ten smrad sa nesie von ....nevadí. Tá jednotka je stále funkčná. Nás nič neprekvapí :)

dem napsal:
Trošku negatívny pohľad na vec.......To sú blbci potom aj nemci aj francúzy, že používajú ICE a TGV. Tiež v prípade poruchy jedného vozu je mimo celá jednotka a nie sú variabilné.....
Blbci to pochopitelně nejsou, což snad bylo zřejmé z mého předchozího příspěvku ve smyslu, že u svých jednotek nemají, nekombinují nevýhody obojího.

Toto mi teda vysvetli v čom je rozdiel. U ICE , TGV a RailJetu........Okrem toho, že jedno má jednu mašinu a riadiaci voz a ostatné majú dve mašiny na oboch koncoch je rozdiel ešte čo? Vysoká hmotnosť je u všetkých troch. Neschopnosť kvôly jednému vozu je u všetkých troch a nemanipulovatelnosť ohľadom miest je zase len u všetkých troch. Tak v čom je vlastne tebou popisovaný rozdiel?

Ok, dem, tak pro tebe.
TGV a ICE s trakčními vozidly (velmi výkonnými lokomotivami) na obou čelech (tedy to, co je podobné Railjetu) měly první generace těchto vlaků,
zřejmě se časem zjistilo, že to není to nejelegantnější řešení mimo jiné třeba pro vysoké nápravové zatížení hnacích vozidel provozovaných velmi vysokými rychlostmi. Takže když už mám jednotku, budu se snažit distribuovat pohon a hmotnost do všech vozů, čímž zvýším adhezní hmotnost, snížím podíl dvojkolí brzdících mechanickou brzdou, můžu provést odlehčenější a v konečném důsledku jednodušší a levnější pohon dvojkolí, mohu hlavová vozidla obsadit cestujícími. To je na jednotce výhodné. Pokud si koupím těžkou lokomotivu a za ní nedělitelnou soupravu, vracím se o třicet let zpět. Co je výhodnější? Těžká lokomotiva a 10 vozů nebo těžká lokomotiva a vozová souprava v podstatě z těch samých vozů, které se od sebe nedají rozdělit a jsou dražší o sofistikované mezivozové přechody a semipermamentní spřáhla?

Mne sa zdá, že sa na veci pozeráš nejak cez ten svoj svet. Keby RailJet bol krok späť o 30 rokov tak by to SIEMENS určite nezačal teraz vyrábať a OBB by tiež určite nezačali nakupovať ako blbý...

Back
Nahoře