Zajímavosti z tisku a webu

No, Zbyňku,

když jsem jeli na Czech raildays, do Ostravy, hnali nás s Pendolinem v Třebovicích odbočkou
a zastavili jsme až na lokálce na Mor. Třebovou, bo dispečer si myslel, že jsme 810 z Třebové, která přijela záhy.
Byla z toho hodina zpoždění, zpátky zase hromy a blesky do reléovky, takže za celý den jsme si přivezli 3 hodiny.

Dobrý den,
tak jak ve zbytku ČR dopadly ty večerní "bouřky"? Něco málo od nás z Ostravy. Na to, že trochu krápalo, je tady opět na zdechnutí...

http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/media/set/?set=a.417813361589277.86582.159304707440145&type=3

http://www.youtube.com/watch?v=JEhQTi_r5Ug

Naposled editoval moderátor:
Já si nemůžu pomoct, ale ten "týpek" na straně 51 vypadá jako Pawlik... :D

http://www.ceskedrahy.cz/assets/tiskove-centrum/magaziny-a-periodika/cd-pro-vas/cd8_web.pdf

Hmm,
Pavel to asi nebude. Ty boty a sezení ve škodováckém výrobku mi na něj moc nesedí. :D:D:D

CRD 2012 to budou.:oops:

David

Naposled editoval moderátor:
No tedy, ráno přijdu do našeho ústavu a kolega, co je na fotce proti mně povídá, že prý musím
do placu prsknout nanukáč, protože jsem mediální hvězda a on že nemusí, protože mu nikdo neprokáže, že to je skutečně on. :-)
Přitom jsme si nevšimli, že nás někdo fotí.
Teď přijedu domů a jen tak mě napadlo sem kouknout, to bych nevěřil, že si toho někdo všimne. :)
Vedle nás jsou kolegové z Vagónky, kolega naproti projektoval na JPJ topení a klimatizaci.

Já mám právě časopisovou verzi, která je lépe čitelná než pdf verze. Říkal jsem si: je to Pawlik, není to on?

Pavle, nezlob se, že jsem Tě zviditelnil. Už jsi i na českém MsTS fóru hvězda. :D

V pohodě, v dětství jsem hrál křoví v jedné bakalářské povídce, jsem na publicitu zvyklý. :D

My dva jsme se právě ještě osobně nesetkali. Byla to sázka do loterie. Tak jsem tu fotku porovnával s fotkou na Tvém mailu. :D

Keby tá mládež bola vychovaná tak ako tí "60tnici". Tam vtedy nebol problém sa povoziť na stanovišti a vzbudiť vášeň a túto profesiu. teraz len všetko zakazujú. A pracovné podmienky na železnici sú horšie ako kedysi.

Delay napsal:
Keby tá mládež bola vychovaná tak ako tí "60tnici". Tam vtedy nebol problém sa povoziť na stanovišti ...
Šedesátník ještě nejsem, ale daleko k tomu nemám a musím oponovat. Tehdy byl stejný problém, možná ještě větší než dnes. Já se poprvé svezl až na průmce na sešit s razítkem povolení vstupu z provozní praxe. Až jsem jezdil, tak na mašinu se dostal maximálně někdo z rodiny nebo přátel, ale i tak se před každou dopravnou či vlakem proti musel schovávat, protože bonzáci mohli být všude.
Kdyby někdo cizí zaklepal, že se chce svézt, to si žádný fíra nevzal na triko. Spíš dnešní doba mi připadá uvolněnější.

Zbyňku, dneska už je to zase v háji, nevezme tě nikdo, všichni se bojí žvanilů na internetu, všudypřítomných šotoušů s foťáky a nepochybně i buzerace je vyšší.
Spíš to šlo po revoluci a ještě před pěti lety nebyl vůbec problém. Při studiu jsem se pak dostal do stádia, že když jsem se chtěl svézt, nechal jsem si zajít chuť a nikoho na mašině neobtěžoval ani svým dotazem.

Já měl právě za to, že po revoluci tahle šikana odpadla. Slyšel jsem, že v Německu není problém. Fíra jen nahlásí, že veze další osobu a na jeho zodpovědnost si známého vzít na mašinu legálně mohl. Když začínalo pendolino na trati Praha - Děčín, tak údajně také bylo možné se na stanovišti svézt.
Měl jsem za to, že už konečně nejsou tak přísné podmínky. Pak až jsem se na povolenku po dlouhé době svezl, tak jsem poznal skutečnost, že je to mnohem horší. Měli jsme povolenku s vypsanými vlaky, na kterých naše skupina mohla jet, ale navíc jsme se svezli na ešusu z Prahy hl. na ONJ a fíra měl výhrady, že tam nemáme napsaný jeho vlak. Pak jsem potřeboval nějaké další jízdy pro potřeby MSTS u jiného depa a to byla šílená byrokracie. A nejhorší je, že jeden se bojí druhého. Čítanková ukázka je, když Deterio před zrušením pravidelného provozu mi natočil video Lichkov - Hanušovice, kde se svezl na svou povolenku, když pracoval jako návěstní mistr. Fíra ho vzal, ale pořád někam telefonoval vysílačkou, že tam má člověka, který filmuje trať, jestli se to může a že nemá ani platnou povolenku pro tuto trať. Nakonec musel slíbit, že to video nikde šířit nebude, aby se nedopustil vlastizrady na tomto důležitém "koridoru". Díky jeho hrdinství se brzy dočkáte této už zrušené trati v MSTS.

Na druhou stranu vzít někoho cizího, koho neznám by byla od fíry hloupost, protože nemůže tušit, co mu může vyvést. Nám jednou jel na stanovišti kontrolní orgán, motal se u bočních dveří na 451, kde chyběla krytka na vypínač centrálního otevírání dveří a ve stovce ramenem nechtěně v celém vlaku dveře otevřel. Naštěstí žádný cestující nevypadl. Není bezpečné pouštět na stanoviště osoby, které byť nevědomky a nechtěně mohou způsobit fírovi problém.

No ale to taky záleží na samotném dopravci, jak si to rařídí. U žlutého je to normálka, že se vezou lidi na stanovišti.

http://ekonomika.idnes.cz/mattonky-bude-prevazet-namisto-kamionu-vlak-f3e-/eko-doprava.aspx?c=A120816_094935_eko-doprava_spi

http://ekonomika.idnes.cz/platy-vedeni-ceskych-drah-0yk-/ekonomika.aspx?c=A120819_194749_ekonomika_ert

Chce se mi :bms: ...

Back
Nahoře