Zajímavosti z tisku a webu

Šnek napsal:
Je to pro frekvenci jen Praha - Brno a zpět. Stejně se ty rychlíky zavádějí z důvodu oprav na D1.
Tohle začalo v dobách ještě za bolševika, kdy příměstské vlaky začaly jezdit v hodinových/půlhodinových intervalech. Z Prahy do Poříčan to ještě jelo, ale pak na dvoukolejce do Kolína se už jelo na blok za osobním vlakem, který neuhli ani v Pečkách, ani ve Velimi. To se dělo v dobách expresu Balt Orient a děje se i u současné Vindobony. Tak nějaký rušící expres Brno - Praha na tom nemůže být o nic lépe. Ale určitě by stálo za úvahu, když už má někde se courat, aby raději někde po cestě nabral další cestující.
Ale za cestující musím konstatovat, že expres, který nikde nezastavuje je paráda. V Brně chytnu volné kupé, udělám si pohodlí, a mám jistotu, že až do cílové stanice mne nikdo nebude budit z relaxování, kromě průvodčího.

A co tak opravit trať s Kolína přes H. Brod. Kdyby se s toho udělal koridor tak by to odlehčilo 010, a nemyslím si, že by to byl zase takový problém.

zbynda napsal:
A co tak opravit trať s Kolína přes H. Brod. Kdyby se s toho udělal koridor tak by to odlehčilo 010, a nemyslím si, že by to byl zase takový problém.
Nemyslím si, že by se spojení nějak urychlilo. Přes Vysočinu jsou takové poloměry oblouků, že by to dopadlo jako na trati Plzeň - Cheb, kde místo 80 se v současné době jezdí 90.
A dělat tunely v době Kalouska, zhola nemožné.

Zbyněk Šemora napsal:
...
Ale za cestující musím konstatovat, že expres, který nikde nezastavuje je paráda. V Brně chytnu volné kupé, udělám si pohodlí, a mám jistotu, že až do cílové stanice mne nikdo nebude budit z relaxování, kromě průvodčího.

Výborná efektivita - kupé pro 6 nebo 8 lidí s 1 člověkem.

zbynda napsal:
Po této trati tenkrát expresy jezdily za 3.15 minut, pokud nikde nezastavovaly.
Vrbam:
Já tak mnohokrát cestoval, když jsem jezdil do Prahy do/z práce. Někdy byl člověk rád, že se vůbec vmačknul alespoň za vstupní dveře a jindy jsem měl sám pro sebe celý pokojíček. Takže průměrně byl vlak stále obsazený 100% :D Ale tak už to chodí. Jezdí i soupravové vlaky, kdy v jednom směru nevezou žádné cestující.

A nebylo by stylovější mít vpředu vytetovanou 749 nebo 751 ( a dle podkladu více či méně přifoukutou)? :D

Děvucha na mašině je sice fajn,ale kurnik,předevčírem nám zase odvolali ředitela a to je průšvih ... http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-57718620-zaluda-se-dockal-gustav-slamecka-rezignoval-na-post-sefa-cd-cargo?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed .;-)

A příjde nový,mladý a to bude sekáč.:rolleyes:

David

http://ekonomika.idnes.cz/ceske-drahy-pujci-lokomotivy-polsku-dvk-/eko-doprava.aspx?c=A121009_103543_eko-doprava_fih

A proč ne, že jo. Bobin, 122, 123 a dalších sraček máme přeci dost.
A kdyby bylo jo zle, Poláci nám rádi pronajmou dřevolíno nebo ty svoje britské licenční zázraky z 50. let. :)

Pronájem 163 je pouze díky tomu, že na jejich výkonech budou jezdit Pantery. Takže ať račí jezdí v Polsku, než aby stály u plotu v Třebové. Sice nevím proč je nechtělo kargo. Asi ani ono by nemělo výkony pro peršany.

To Cargo mě právě taky napadlo. Ale nadruhou stranu, ty staré vraky 122/3 jezdí, vydělávají
a do Polska by se je pronajmout asi nepodařilo. Ale je to trošku zvrácená logika.

Ono sa dá prenajať stroj aj súkromnej spoločnosti.......To je predsa úplne jedno kto zaplatí nájom, hlavné je že zarábajú...ALe nato sme asi ešte nedozreli.

Back
Nahoře