Zajímavosti z tisku a webu

Pěkný den,
může mi někdo prosím říct, co zase ČDC blbne? Když koupili půlku PKP Cargo a renovují mašiny jak vzteklí, proč jsou najednou v takovém mínusu?... Dění nesleduji, prosím o polopatické vysvětlení v kostce.

http://ekonomika.idnes.cz/zachrana-cd-cargo-0eg-/eko-doprava.aspx?c=A121210_131240_eko-doprava_fih

http://olomouc.idnes.cz/lokomotiva-pro-skanzen-v-zabrehu-letela-pri-stehovani-vzduchem-pwm-/olomouc-zpravy.aspx?c=A121206_104717_olomouc-zpravy_mip

E499_2002 napsal:
...
http://olomouc.idnes.cz/lokomotiva-pro-skanzen-v-zabrehu-letela-pri-stehovani-vzduchem-pwm-/olomouc-zpravy.aspx?c=A121206_104717_olomouc-zpravy_mip

Zajímá mě kdy ji tam začnou obírat různě existence do sběru.

E499_2002 napsal:
Pěkný den,
může mi někdo prosím říct, co zase ČDC blbne? Když koupili půlku PKP Cargo a renovují mašiny jak vzteklí, proč jsou najednou v takovém mínusu?... Dění nesleduji, prosím o polopatické vysvětlení v kostce.

...

Zdravím,
je to jednoduché ...

Proč by se manažeři či exředitelé s vazbami na jiné (soukromé) dopravce měli starat o svěřenou státní firmu ???
Podle všeho tedy díky výše uvedenému nebyla snaha řešit problémy jako cenové nabídky za přepravy ucelených vlaků, personální otázky, než prodej jiným subjektům, tak raději likvidaci nepotřebných vozidel atd.).
Vše tedy nasvědčuje tomu, že hlavním důvodem rozdělení ČD (rok 2007)na ČD a.s a Cargo a.s. bylo "snížení" ceny Carga a poté ho nabídnout k prodeji. V tomto duchu se vyjádřil stínový ministr dopravy ... ČDC ???
Myslím, že není potřeba komentovat fakt, že o tom povyprávěl levicový politik. Podstatné je to, že má podle všeho pravdu.
No nic, jdu se podívat, zda mi dorazila listopadová výplata (snad ne poslední).;-)

David

Také jsem cosi slyšel, že ČDC nesahalo po menších kšeftech. Prý pro ně bylo ztrátové vozit jakési vlaky z vlečky. Jestli to byla zrovna Mattoni či dřevo, si už nevzpomínám.

E499_2002 napsal:
Také jsem cosi slyšel, že ČDC nesahalo po menších kšeftech. Prý pro ně bylo ztrátové vozit jakési vlaky z vlečky. Jestli to byla zrovna Mattoni či dřevo, si už nevzpomínám.

Zdravím,
v případě Carga je dle tvrzení jeho vedení ztrátové vše kromě přepravy ucelených vlaků (uhlí, koks, automobily apod.). No a právě o tyto vlaky Cargo přišlo a zřejmě již vééélmi těžko zase tyto zakázky získá. Příčiny jsem naznačil výše.
Ono je ale na druhou stranu těžké "živit" mnoho zaměstnanců, opravovat početný starší vozový a lokomotivní park a ke všemu ještě mít snahu do "puntíku" dodržovat všechny drážní normy a předpisy, jak to alespoň dle mých vlastních zkušeností Cargo dělá či má snahu dělat.
U jiných (nestátních) dopravců je to s tím doržováním všeho možného trošku "jinak", ale znamená to snížení cen, které státní Cargo nabídnout nemůže.
Faktorů, proč se Cargu nedaří, je ale samozřejmě o mnoho více a my obyčejní smrtelníci o nich nebudeme mít nikdy ani potuchy.;-)

David

Tady aspoň vidíme jak pár Manageru dovede dohnat státní firmu ke krachu. Hlavně, že oni mají měsiční platy takové, jak normální smrtelník nemá příjem ani za rok. Chce to kompletní restruktulizaci ČDC. A hlavně vyházet tlupu nepotřebných papalášu. Možná by ČDC mohl koupit nějaký zahraniční dopravce.
Třeba DB Schenker asi na tom nebude špatně.
Jenom to by hlavy dubové musely něco proto udělat. A hlavně uvažovat ekonomicky.
Jo kde jsou ty časy, co se uvažovalo o velkém koncernu ČDC, ZSSKC, PKPC, a maďarského carga.

zbynda napsal:
.. Možná by ČDC mohl koupit nějaký zahraniční dopravce.
...
A pak i zrušit Češtinu jako úřední jazyk, protože českého v naší republice už téměř nic nemáme a umět česky žádný zahraniční zaměstnavatel nevyžaduje. Stejně nám vládne Brusel. Okamuru pak zvolíme presidentem (nic proti němu) a pak už přestane i platit "země česká, domov můj" :D

Naší top Managerové všechno české zrušili nebo rozkradli. Tak to bylo a tak to bude.
Jinak doufám, že Okamura se nedostane do přímé volby. Mít šikmo-okého komunistického prezidenta, to by bylo už na emigraci :D

zbynda napsal:
.. Mít šikmo-okého komunistického prezidenta, to by bylo už na emigraci :D
Když si přečteš jména všech kandidátů, tak tam žádné české příjmení nenajdeš. Převažují Němci. :D
Ale jinak komunisti jsou všichni, respektive za minulého režimu by se na tak vysoké posty jinak nedostali. Fišerem počínaje. Ale to je nyní zbytečný strašák. Kromě horních deseti tisíc si většina jen pohoršila. Za bolševika si člověk, když už nebyl bohatý, nemusel dělat starosti z čeho zaplatí inkaso, kde bude bydlet nebo jestli jej nevyhodí ze zaměstnání. Kradlo se také, ale ne tak ve velkém. A kdybychom nemuseli tenkrát živit SSSR, tak jsme se tady měli relativně dobře. Jenomže tento umělý "blahobyt" nešel udržovat do nekonečna, tak se dohodla tzv sametová revoluce. Škoda 68. roku. Tehdy by možná přechod ze socilalismu ke kapitalismu byl plynulý bez vážnějších škod. Ale po 89. jsme vlastně všichni zaslepení svobodou sami zaprodali republiku cizákům prodejem kupónových knížek všelijakým překupníkům za účelem zhodnocení vložené tisícikoruny a netušíc jaké to bude mít důsledky. Kdepak. Jsme národ ovcí a sami si vládnout neumíme.Jenomže tak jsme byli vychováváni, že strana a vláda myslí za nás. :(

Zbyňku nemám co bych k tomu řekl. Přesně jsi to vystihnul

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
a renovují mašiny jak vzteklí, proč jsou najednou v takovém mínusu?...

No třeba právě proto (ta renovace mašin stojí peníze).

A jinak: Přezaměstnanost, penězovody do jiných firem (předražené zakázky, např právě ty rekonstrukce mašin), braní nevýhodných (a tedy ztrátových) kšeftů za každou cenu, jenom aby to nevozil soukromník atd.

Ta věta měla vyznít ironicky. ;) Ale i tak. Snad to měli finančně podchycené, že výdaje nesmí převýšit příjmy. Teď už je to jedno. Tunel jako tunel. Například potenciální kupci ČSA jsou "prý" Japonci...

Na straně č.4 něco málo z naší skromné "dílničky" ... . ;)

http://www.cdcargo.cz/assets/informacni-servis/cargovak/cargovak_prosinec_2012.pdf

David

E499_2002 napsal:
Ta věta měla vyznít ironicky. ;) Ale i tak. Snad to měli finančně podchycené, že výdaje nesmí převýšit příjmy. Teď už je to jedno. Tunel jako tunel. Například potenciální kupci ČSA jsou "prý" Japonci...

Slyšel jsem o Korean Air a Qatar Airways :)

http://ekonomika.idnes.cz/nektere-vagony-regiojetu-netopi-don-/eko-doprava.aspx?c=A121213_104050_eko-doprava_fih

A to se z loňska nepoučili? Ale pořád lepší než ČD. Tam kvůli jednomu zamrzlému vagonu dle IDNES nevypraví celý vlak...

Back
Nahoře