Zajímavosti z tisku a webu

Z toho clanku vyplyva ze se proda na stalo 10 lokomotiv. Ale jde jenom o prodani lokomotiv leasingove spolecnosti. Neco jako u trnavskych rekonstrukci Bee a Bpee. Takze ty lokomotivy budou dale pod čdc ale papirove budou patrit napr. ING Leasing.
p.s . Pisu z mobilu tak sorac za diakritiku.

Zbyňďo - jenže to "jenom" prodání leasingové společnosti je faktický prodej a ČDC jejich vlastníkem opravdu nebude - bude jejich provozovatelem, zatímco skutečným a nikoliv papírovým vlastníkem je leasingová společnost, která si je bude jako svůj majetek odepisovat, protože budou jejím majetkem. ČDC tím získá na krátkou dobu necelou půl miliardu - na jak dlouho jim bude stačit?

Jo a jak to je v případě zpětného leasingu po skončení leasingové smlouvy? Je to jako u finančního leasingu nebo jako u operativního leasingu?

Mimochodem - Sůra tam píše, že mašiny budou v nájmu v rámci zpětného leasingu, takže podal v celku validní informaci a titulování dementem bych si odpustil.

P.S.: Jo a mimochodem - jsi skvělým příkladem naší omladině zde na foru v tom, jak se má správně diskutovat a chovat se tady. Jen tak dál a houšť.

Martens napsal:
http://ekonomika.idnes.cz/cd-cargo-prodava-sve-nejlepsi-lokomotivy-fpq-/eko-doprava.aspx?c=A130122_091235_eko-doprava_fih

Tohle už se děje, ale v jiné podobě u 753.7. Tam je to leasing, jen by mě zajímalo co bude dělat leasingovka s lokomotivama, když je ČD Cargo nezaplatí.

Mirku - co by dělala? Nabídne je dalším zájemcům k odkupu nebo k pronájmu? Stejně jako se to děje i u jiných leasingem financovaných předmětů?

Jen u těch 363.5 mi nějak nesedí počty - ČDC je prodají leasingovce za 600 mega - leasingovka podle tohohle článku za ně vyinkasuje zpátky 200 mega za 10 let?

Poněkud nevýhodný kšeft pro leasingovku - leda by ty mašiny po těch 10 letech opravdu zůstaly leasingovce s nějakou zůstatkovou hodnotou?

To má majitel leasingovky je nejaký páprda od Carga a má o mašiny postarané. Vznikne nejaká súkromná firma a bude mať aj mašinky :) Aký inakší význam by to inak malo, že sa to za štátne opravilo ? Jedine tak, že štát zacvaká a potom mašinky poputujú do súkromných rúk. Legálne rozkrádanie štátneho majetku.

Martensi, jenže co se starým střepem, navíc se kterým můžeš jezdit tak ve 3 nebo 4 státech a to ještě s výjimkami?

Jinak podle mě těch 600 MKč za 10x 363.5 + 200 MKč, bude mít někde ještě nějakou odbočnou větev nebo neznámou X. ;)

http://www.pozary.cz/clanek/62142-na-praze-9-zamrznul-u-zeleznicni-trati-divocak-v-ledu-vyprostili-ho-drazni-hasici/

Vrbam napsal:
Martensi, jenže co se starým střepem, navíc se kterým můžeš jezdit tak ve 3 nebo 4 státech a to ještě s výjimkami?

Jinak podle mě těch 600 MKč za 10x 363.5 + 200 MKč, bude mít někde ještě nějakou odbočnou větev nebo neznámou X. ;)

Promiň že vstupuji do debaty ale v žádném případě si nemyslím ža po rekonstrukci se nejedná o " starý střep" ale myslím si že tato mašina se zatraceně dobře uplatní .

Interaktívna prehliadka Ruskej lokomotívy. http://bdevent.ru/panoramas/rzd-expo/novocherkassk/tour.html

Já to viděl v Ostravě, ale moc mě to nenadchlo při představě, že v tom pojedu několik hodin. Kupé po třech vedle sebe je kupé po třech vedle sebe. A ne čtyrky jako v Byméčku. Tyto jednotky se opravdu spíš hodí pro příměstskou dopravu.

Jednotka FLIRT je zkratka: Fast Light Innovative Regional Train čili „rychlý lehký novátorský regionální vlak“. .....tak :D

Podľa wiki je to výsledok spolupráce Alstomu a ruskej firmy Transmashholding. Ale je to na objednávku Ruských železníc, preto som dal prívlastok ruská lokomotíva.

Dokonce si tam můžeš zažádat o nějakou nadbytečnou rosničku, bardotku nebo prasátko.

Back
Nahoře