Zajímavosti z tisku a webu

U nás budeme stále skákat ve žlutých krabičkách. Někdy dokonce zdvojených nebo ztrojených.

Také jak čtu Jihomoravský kraj nic nedostane, tak i nadále budeme cestovat ve vozech se kterým jsem jezdíval do školy na průmku kolem roku 1972. I lokomotivy zůstaly. Včetně 560.

Zbynku ČD chystaj vyberko na asi 8 jednotek pro jihomoravsky kraj. Ale musim rict ze to je nejvice zanedbany kraj co se tyce regionalni dopravy.

Jéžíš to je blbý, že odeslané příspěvky nejdou editovat.
Zapoměl jsem tam připsat, že toto už teoreticky na dráze funguje tak 40 let, ne?. Že po projetí stůj na kódovaném úseku trati VZ po nereakci strojvedoucího po určité době strhne brzdu.

PAja26 napsal:
Jéžíš to je blbý, že odeslané příspěvky nejdou editovat.
Zapoměl jsem tam připsat, že toto už teoreticky na dráze funguje tak 40 let, ne?. Že po projetí stůj na kódovaném úseku trati VZ po nereakci strojvedoucího po určité době strhne brzdu.
Padl tam docela zajímavý dotaz - jak bude zařízení řešit jízdu proti Stůj (na rozkaz nebo vjezd do obsazeného oddílu u autobloku). Jakmile do sebedokonalejšího zařízení vstoupí lidský faktor s cílem nějak vyloučit (ikdyž v odůvodněných případech) činnost tohoto zařízení, okamžitě bezpečnost zařízení klesá na bezpečnost nejslabšího článku v systému - tedy člověka.

PAja26: Myšleno je VNPN, které už běhá v Březnici, Staré Pace a Bylnici, ale článek mi připadá trochu zveličený. Tuhle funkci obsahuje ESA, ale k samotné detekci projetí využívá kolových senzorů, které pomocí směrového výstupu vyhodnotí i směr jízdy.

Martens: Tenhle systém se týká stanic.

Zajímavé jsou i ty další články ohledně RJ, ČD a Leo. Asi nejvíce o pasažérech co vzali ČD a Leo z RJ při nehodě.

http://byznys.lidovky.cz/komfortni-sedacky-a-zachody-na-urovni-drahy-ukazaly-staronove-vagony-1kb-/doprava.aspx?c=A130212_165257_ln-doprava_mev

Musím říct, že Pars překvapuje. Vypadá to super. Snad budou tak dobré jak rekonstuované hytláky.

Hezký večer,
vypadá to opravdu dobře, příjemně působící interiér na úrovni. Klimatizace vozu druhé třídy (neuvěřitelný luxus v ČR), zásuvka, palubní systém. Snad i WiFi připojení. To vše určitě přispěje ke kultuře cestování. Je vidět, že i s takto starými vozy se dá řešit jejich humanizace, místo sešrotování. I když se mi cena 17 mil. zdá celkem jako dosti vysoká částka. Kdyby se takto daly i opravit Bčka a Bdtčka. Modrá střecha tento problém nevyřeší. Je vidět, že i přes ztrátový provoz ČD se snaží o povznesení kultury cestování. Nové příměstské jednotky jsou toho důlazem. Rekonstruované WRmee, Bbdgmee apod. Třeba se dočkáme i jednotek Viaggio Comfort. Pevně věřím tomu, že se v provozu osvědčí lépe než slavně neslavné jednotky Řady 680.
Napadá mne silně provokativní řečnicá otázka; kde jsme mohli být, kdyby... před 20ti lety MSV Studénka a ČKD... 9cde21ed4adfc0198dbcc41230a744d6.gif

Naposled editoval moderátor:
Opět čtyři sedačky vedle sebe a pro cestující, kteří cestují jen s igelitkou a maximálně aktovkou s notebookem. Větší batoh nahoru do úložného prostoru nedám. Sice je prostor u dveří, ale lítat pro každou drobnost přes celý vagon, pokud jiné zavazadlo nemám nehledě k tomu, že cenné věci nebudu nechávat bez dozoru na dalekém místě. Kdepak, takové vozy nemám rád. Kupé je kupé.

Cituji z http://www.zelpage.cz/zpravy/8823: "Police nad sedadly taktéž nabízí dostatek místa, a to i pro objemnější zavazadla."
Doporučuji ten vůz nejdřív vyzkoušet, pak se uvidí.

Back
Nahoře