Zajímavosti z tisku a webu

http://www.novinky.cz/bydleni/reality-a-finance/295752-zizkovske-nakladove-nadrazi-bylo-definitivne-prohlaseno-za-kulturni-pamatku.html

Pavlík napsal:

Mě to přijde jako blbost - to i o víkendech zase budeme jezdit 451 na osobácích. Já jsem jen nepochopil to, že poslední elefanti jsou již dodáni a já jezdím do školy pravidelně 451 pro nedostatek elefantů(trať221 zde jezdí žabák téměř hodinu ve špičce, ale jezdí i pravidelně na 4 spojích tratě 091). ČD asi špatně počítalo, když objednávalo elefanty. 451 jezdí pravidelně a ještě jsou i jako zálohy v příměstské dopravě. Takže mám pochopit, že tu budou jezdit dalších 20let(ne že by mi to nějak vadilo)....

O víkendech je o hodně menší turnusová potřeba elefantů. Problém je v tom, že ONJ není nafukovací a nastával problém s tím, že se nevědělo kám 471 odstavit.
451 prostě ještě nějaký čas budou jezdit. ČD bude buď muset nějak šikovně přediskolovat pantery, nebo jich přiobjednat.
To samé se týče i bohumínských 460. Máme už sice všech 12 elefantů ale i tak na posilových Os musí trajdat panťáky. Proto bych očekával nějakou další soutěž na příměstské jednotky. Dejme tomu +- 20 ks protože třeba nové soupravy i na osobáky Bohumín-Přerov.

Hlavní blbost je v tom, že sloni nejsou prostě pro rychlíkovou dopravu vyrobeni. Vmax 140 je to samý jako X62+6xB. Navíc chybí místo na kola, pro zásilky a ačkoli to sice poskytne nějaký zvýšení komfortu, není to asi nejšťastnější cesta v boji proti konkurenci.
Jimmy: V nějakym relativně novým ŽM jsem se dočetl, že zrovna pro S9 je variantou rekonstrukce starejch Bmo-ček a použití nespecifikovanýho řídícího vozu, jelikož dráhy s dalšíma slonama nepočítaj.

Souhlasím s prolamem a díky za novou informaci. A hlavně by mě zajímalo jestli místo X62+6xB nahradí pouze jeden elefant nebo 2, protože to by byla pak indie, kdyby jel pouze jeden.

V neděli někdy i takto posílen, ale i kdyby 3-4B+BDs+A spočítej si místa elefantu a té soupravy a nevyjde ti to. Vím jak je v neděli nabouchanej tento rychlík, si to nedokážu představit s elefantem.

1Jimmy1 napsal:
V neděli někdy i takto posílen, ale i kdyby 3-4B+BDs+A spočítej si místa elefantu a té soupravy a nevyjde ti to. Vím jak je v neděli nabouchanej tento rychlík, si to nedokážu představit s elefantem.
Jenže to A asi zas tak nabouchaný nebude, že? A obsaditelnost BDs taky není zas tak slavná.

Prostě to bude přecpaný a vůbec mimo jiné kam lidi dají zavazadla, no na to jsem asi nejvíc zvědavý. Každopádně až to vyjede, tak se s tím musím projet, abych se zasmál té logice dát příměstskou jednotku na dálkový spoj :D

Na posilovych R Praha - Trinec obcas elefanty jezdily. A nazory cestujicich byly vesmes kladne. Nebal bych se toho.

http://ekonomika.idnes.cz/vyrazena-arriva-se-zastala-regiojetu-dwl-/eko-doprava.aspx?c=A130315_102114_eko-doprava_fih

Elefant jezdíval jeden čas na rychlíku do Č.Těšína (myslím, že to byl R 1541) a nejen, že stíhal jízdní dobu, ale ještě byl všude s náskokem a to proto, že má daleko rychlejší rozjezd než klasická souprava.

Byly to R 1583/5. A jezdily hlavně přes významné svátky. Např. přes Vánoce nebo Velikonoce. Jak jsem již řekl. 100x lepší než hummus wagen Gorlitz. Šotouší to sice nepřekousnou, že si neotevřou vokno za jízdy, ale cestující uvítá aspoň to, že nepojede v ušmudlané kožence.

zbynda napsal:
Byly to R 1583/5. A jezdily hlavně přes významné svátky. Např. přes Vánoce nebo Velikonoce. Jak jsem již řekl. 100x lepší než hummus wagen Gorlitz. Šotouší to sice nepřekousnou, že si neotevřou vokno za jízdy, ale cestující uvítá aspoň to, že nepojede v ušmudlané kožence.

Tak to ne. Byl to rychlík z Prahy do Č.Těšína a už jsem to našel, byl to rychlík R 1541 „Olše“ a jezdil v pátek odpoledne z Prahy. Normálním lidem se to velmi líbilo, protože pro ně to byl pokrok proti normální soupravě. Byl to posilový rychlík a tak se tam normálně dávalo co bylo zrovna po ruce.

Ano, 471 začly už na Olší v GVD 2008/09. Ale další jízdy přes významné svátky pokračovaly až do minulého GVD.
Jinak pevně s vámi Matýsku souhlasím. Komfort určitě v elefantu je !

Back
Nahoře