Zajímavosti z tisku a webu

Francouzi nakoupili moc široké vlaky

Ha ha. Já myslel, že vozidla se staví podle nějakých norem, které platí v celé Evropě. Nebo že by omylem nakoupili zlevněná vozidla, které odmítlo Rusko či Ukrajina ? Jiné vysvětlení nevidím.

Když upraví nádraží, tak zase po příjezdu normálního vlaku vznikne k hraně nástupiště větší mezera.

Nebo je to jen nějaká novinářská kachna.

Je to presne tak - nastupište sa budú upravovať kvôli širším vlakom. A keďže tých vlakov nakúpili 2000, tak asi nehrozí, že sa tam ešte objaví starší užší vlak :D

Zbyněk Šemora napsal:
Ha ha. Já myslel, že vozidla se staví podle nějakých norem, které platí v celé Evropě.
... po příjezdu normálního vlaku vznikne k hraně nástupiště větší mezera ...

No, ono museli upravovať aj BA Vinohrady kvôli "škodováckym" poschoďákom 051/951 - to je tiež nejaký abnormál? ;) Pretože dederónske poschoďáky Bpjo tam chodili dlhé roky úplne normálne.

Nejaké dva - tri centimetre si na tzv. normálnom vlaku ani nevšimneš. Určite to neni širšie o pol metra :D

Tak to měli nechat jak je a vagony by si perony ohoblovaly samy. Jako si za bolševika stříhaly na trati živé ploty, které vypadaly jako šablona průjezdného průřezu. Žádný zahradník by to lépe nedokázal. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to měli nechat jak je a vagony by si perony ohoblovaly samy. Jako si za bolševika stříhaly na trati živé ploty, které vypadaly jako šablona průjezdného průřezu. Žádný zahradník by to lépe nedokázal. :)

Přijde mi, že toto je spíše teď. Stačí se podívat na tratě mimo koridory, kde před vlakem těsně ustupujou stromy. Vozidla jsou obroušené skoro až na skříň.

Tax: Na Vinohradoch roky dosypávali štrk pod koľaje, až boli skoro zarovno s nástupišťom a v čase medzi vyradením poschoďákov a príchodom pupušov tento problém nebol "akútny" :-)

Taky dobrý!

Mě nejvíce zaujalo že: "Podle mluvčího SŽDC Jakuba Ptačinského jsou to vozidla stará 30 až 40 let. Zůstat podle něj může na drezínách původní jen část pojezdu a rámu, vše ostatní bude nové."

Vynikající myšlenka! Udělat z téměř 40 let starých motorových vozů (M152.0=810) "luxusní" jednotku pro lokálky (a nejen pro ně) bylo dost odvážné. Ale přestavět několik svařených plechů uspořádaných do jakéhosi geometrického útvaru, uvedeného v pohyb za pomocí hnacího agregátu z "vejtřasky" na moderní "drezínu"?
To už hraničí s hrdinstvím! :D

Možná, že máš pravdu, ale ve tvém příspěvku nemůžu najít ani jeden pádný argument - jenom výkřiky do tmy.

Back
Nahoře