Zajímavosti z tisku a webu

Souhlasím s tím, že informační systém na hlaváku je, lidově řečeno, na hovno.
Ale že bych při čekání musel vymetat butiky a nemohl jít na perón prostředním podchodem, to už mi připadá trošku přitažené za vlasy.

zvláště když informační tabule u postranních podchodů nejsou (nebo tam aspoň nebyly koncem října t.r., jak rád zopakuji)
U severního podchodu odjezdové tabule na 100% jsou. Za to dám ruku do ohně. Koukám tam na ně pravidelně několik let, při čekání na číslo nástupiště mého spoje. :D

Souhlasím s tím, že informační systém na hlaváku je, lidově řečeno, na hovno.
Ale že bych při čekání musel vymetat butiky a nemohl jít na perón prostředním podchodem, to už mi připadá trošku přitažené za vlasy.
Osobně je nevymetám nikde, ale spousta lidí ano. Nemyslím si, že si normální Pražák třeba ze Žižkova zajde na Hlavní koupit šálu. K tomu má spoustu jiných příležitostí. A kdo to tam tedy nakupuje a očumuje? .... Na peron sice mohu jít prostředním podchodem, ale zpravidla nevím předem, na který.
.
Přátelé, tahle diskuse nikam nevede. Nic tu nevyřešíme. Lépe bude jít něco kloudného dělat a na tom nádraží to nějak překousnout. Musíme se prostě smířit s tím, že většina úprav není dělána pro lidí, ale pro peníze. A někdy i pro auta. ...Howgh

Ti co vystoupí jo, ale Ti, co chtějí nastoupit se musí často poflakovat po hale a čekat, než se jim zobrazí nástupiště, na kterém najdou svůj vlak.
Ani nie je tajomstvom že pred slezinou zvyknem zájsť k Pikkovi. Na Wilsoňáku vyleziem z vlaku, prederiem sa húfom kdejakých indivíduí do haly a tam na jedinej tabuli zavadzajúc v ceste mnohým náhliacim sa ľuďom čakám kedy sa na tabuli objaví odchod vlaku s ktorým pocestujem ďalej na západ. Samozrejme objaví sa maximálne tak chvíľu pred odchodom vlaku, označí nástupište 7 juh či aké a včil človeče hľadaj kde to je, stihni to do odchodu vlaku. Samozrejme nástupište 7 je ďaleko v pr*eli od haly, do cesty ti lezú hordy cestujúcich, máš čo robiť aby si našiel svoj vlak .... Staničný rozhlas huláka jedno cez druhé, v podstate rozumieš prd. Priznám sa že vlani som u Pikka nebol, ale myslím že tento obraz sa nezmenil. Ale zas Holešovice nie sú to pravé orechové pre medzištátny spoj. Presedel som tam s Deteriom niekoľko odchodov zo sleziny, tiež nič moc, len tých ľudí a vlakov je tam menej.
A to je z pohľadu "cudzinca" ktorý nemá jazykovú bariéru. Z pohľadu Rumuna, Maďara, Nemca, Srba ... to musí byť hotový babylon. :P

Většina cestujících halou pouze projde. :)
Ti co vystoupí jo, ale Ti, co chtějí nastoupit se musí často poflakovat po hale a čekat, než se jim zobrazí nástupiště, na kterém najdou svůj vlak.
No zrovna z posledně mám pocit že tam byli i lidé, co před těma tabulema stepovali už v době mého příchodu a ještě v době mého odchodu a že sem tam tedy byl více než hodinu ... a když tedy většina lidí halou jen projde, to tedy pro příště mám tu hodinu a 1/4 v téměř mínusových teplotách stát na nástupišti? o_O
Matýsek rozumí jen mě ale zaráží to, že Zbyněk psal o tom, že se prodloužila jízdní doba kvůli byznysu na nádraží. ... Již dříve se o tom mluvilo, že vlaky budou jezdit přes Hlavní nádraží aby lidi nemuseli přejíždět v Praze z jednoho nádraží do druhého.
Tak ono už je snad na cestujícím jak využije onen "prostoj", ne? Kupříkladu u autobusových spojů se tyto pauzy běžně využívají k okupování různých bister a kantýn ... a co se toho přejíždění týče, opravdu nechápu, proč bych si měl kupovat lístek na metro a někam jezdit, když je to volnou chůzí otázkou pár minut a po druhém asistovaném přechodu to již ač nePražák zvládám zcela sám ... :rolleyes:

No tady by asi stála za zvážení ona doba, kterou tam trávíš, pokud je to otázkou minut a "jdeš na jisotu", tedy přicházíš přiměřeně svému odjezdu, tak ano, jenže to na mě působí dojmem že jedeš jen z Prahy "někam" ... Jiřík a můj předchozí příspěvek však ukazuje skutečnost jinou a to tu, že Ti vlak ZCELA CÍLENĚ ujíždí o ubohé 4 minuty a následně musíš další hodinu a 1/4 čekat na další, což je ovšem v mém případě Pendolíno a další výdaje navíc (místenka - a že 70,- korun je už poznat) a začínám mít pocit, že toto je opravdu CÍLENÝ tah ČD všechny cpát do Pendolín ... :mad:

Přátelé, tahle diskuse nikam nevede. Nic tu nevyřešíme. Lépe bude jít něco kloudného dělat a na tom nádraží to nějak překousnout. Musíme se prostě smířit s tím, že většina úprav není dělána pro lidí, ale pro peníze. A někdy i pro auta. ...Howgh
Nezbývá než bohužel souhlasit, tady se už pro lidi dávno zhola nic nedělá ...

Tak k Holešovicím opravdu ne, to bylo k dilematu Masaryčka vs. hlavní, kam se to stočilo ...

Nicméně za svých školských let a dojíždění přes celou republiku mi Holešovice rozhodně taky přišly více vhod, než se bambelat někde po hlavním.

A v roce 1992 by vlak na prahu jel v 17:27, přijel by na Masaryčku v 19:06, pěší přesun na hlavní, z hlavního 20:00, příjezd do Ostravy 0:20, přípoj na Frýdek-Místek 1:40.
Mně to teda nepřijde lepší než dneska ...
Todle je hodně zajímavá reakce, každý jiný by napsal, že máme 21. století a podobné žvásty okolo, když už nic, alespoň sem se ironicky nad tím příspěvkem pousmál, ale taky to osvětlilo jednu docela smutnou věc. Před těmi 23ti lety nikomu nesmrdělo vypravit vlak ve 3/4 na 2 ráno! Dnes když přijedete do Ostravy po půlnoci, máte prostě smůlu, nádraží zamknuté, nebo vás vyhodí bezpečností agentura a ta samá bezpečností agentura vás vyhodí i z perónů, protože se tam nemáte co flákat a vyhrožuje Vám policií/ŽOPkou ... jenže co tam máte těch hypotetických 5 hodin než pojede první vlak dělat?

To je pravda, dříve jezdil "novinář" tj. vlak co vozil noviny a zároveň i lidi. Taky jsem jich dost odvozil.

JJ, při mentalitě českých řidičů se bude vlak přibližovat k těmto přejezdům přískokem vpřed .... což o to, vlak se zastaví, ale je z toho zpoždění cízím zaviněním a jak zjistíš viníka? Nijak..řidič se vysměje a odjede .... takže předpokládám, že další krok budou kamery ....

Back
Nahoře