Pánové, prohledal jsem co šlo, ale musím dát za pravdu Mikuldovi. Také jsem dělal první dopravní zkoušku (mimo jiné) z předpisu D1 z roku 1960 (platnost od 29.8.1962

), ale bohužel si ve svých padesáti letech nedokážu vybavit kde byla jaká vlepka. Každopádně:
1) Mám tři exempláře D1 z r. 1960 (platnost od 29.8.1962

) - jeden čistý bez oprav, další s vlepkami. Ani v jednom zmíněná vlepka není, platí červené a poloviční bílé pruhy.
2) Pan Zuska ve své publikaci "Návěstidla na modelovém kolejišti" (Nadas 1976 ) uvádí totéž.
3) Červené a modré světlo na vložáku bylo od jeho zavedení. Logicky - vychází to z jeho podstaty jako náhrady za uzávěru koleje (ev. s vyčkávacím návěstidlem) převzatou od DR. Před zavedením "nové světelné návěstní soustavy" existovala i světelná kombinovaná návěstidla, kde svítilo jak červené, tak zároveň i modré světlo. Proto bych si také dovolil polemizovat o definici "se zabezpečovacím zařízením staré návěstní soustavy" v roce 1954. Neboť jiná, tedy "nová návěstní soustava", byla maximálně předmětem nadšených debat anarchistických kroužků - viz právě Praha Smíchov, Vyšehrad, atd.
4) Ještě z dob mého pubertálního "šotoušství" si pamatuji právě ty červené a bílé pruhy na vložácích třeba v Příbrami.
5) Jinak velmi zajímavý (a určitě poučný) zde zmiňovaný web obsahuje i mnoho (mírně řečeno) nepřesností - třeba zavedení kulatých rychlostníků. Dle jiných zdrojů to bylo mnohem později.
6) Bobe, reklamace by se dala uplatňovat pokud bys zdroj uvedl hned. Bohužel z Tvého původního příspěvku to vyznělo jako Tvůj názor.
Na druhou stranu je nutno vzít v úvahu i to, že eventuální zavedení modročervenobílých pruhů mohlo být nařizeno nějakým dopravním výnosem a v předpisu se to vůbec neobjevilo, jako třeba původní hranaté mlhovky (Pokud se mýlím, rád budu opraven).
Abychom se vrátili k původnímu tématu, jak už jsem přiznal výše, na Vyšehradu skutečně byla vložená návěstidla, i když se jednalo o anomálii, protože nebyla závislá na návěstidle odjezdovém, nýbrž na vjezdovém do žst. Praha Smíchov. A omlouvám se, že jsem si to neověřil dříve než jsem se zde zeptal.
Proto také nepožaduji žádný finanční příspěvek za to, že jsem vystěhoval půl knihovny abych našel potřebné předpisy a publikace, vypil jednu kávu, čtvrt litru Jamesona a krabici džusu. O cigaretách se vůbec neodvážím mluvit.