Zajímavosti z tisku a webu

Nebude to ani první a asi ani poslední stěhovaný historický most. Bude zajímavé, jaké mu město Plzeň vybere nové místo.
Mj. v areálu je ještě jeden most - rekordman. Jde o most spojující severní a jižní část podniku přes chebskou trať. Rekordmanem byl nosností, protože byl vyprojektován pro převoz těžkých ingotů a výkovků na podnikovou vlečku. Při jeho rekonstrukci před několika lety však o toto prvenství přišel. Byl již v tak zanedbaném stavu, že mu byla nosnost snížena.

Tedy 8 dioptrií jsou už slušné popelníky ...
Inu jiná doba. V mém případě jsem na SPŠD neprošel smyslovými zkouškami na sluch. Původní plán byl samozřejmě fíra u tehdejších ČSD. Na druhý den mě zlanařila Škodovka. Tehdejší personalisté to měli zmáklý a věděli ve který okamžik se vetřít....

Smutná událost, ale potěšil mne dnes zájem ČT o má videa z YouTube. Tak jsem byl zvědav co do hlavních zpráv vybrali a fakt jsem se zasmál. Oni tam nechali i můj komentář "jak má radost, že jede stovkou" :D Ach jo. :D Opět "bývalý strojvedoucí" :D Snad to rozdejcháte. :D Taková veselá tečka za smutným koncem těchto legendárních vozidel.

Back
Nahoře