Zajímavosti z tisku a webu

Ale on to popisuje i z úhlu strjvůdce, jak se vozy chovají. Já si stejně ale nemohu pomoci, že dal OR na ordel, neboť on vlastně ani o ORCZ/SK nemluvil i když video mi z něj přijde. Měl jsem z toho takový smíšený pocit. Ale je to i můj osobní zaujatý pohled, neboť na ORCZ/SK nedám dopustit... :-)

Ano souhlasím, ale když budu trochu nestranný :-) , je pravda, že nebýt MSTS, tak OR, ani CZ/SK, by zdaleka, co se trainsetu a tratí týká v této pozici nebyl. Jízdní vlastnosti a chování vlaků poskočilu vpřed neuvěřitelně a velké plus je zachování kompatibility.

Že to na mě na Youtube skočilo, měl jsem pocit, že Vás to tady bude zajímat. Tak video ten človíček udělal, jsem rád i za takovou věc, ale jak tam sám říká, že je to více méně jeho vlastní názor. Spousta věcí je je v OR CZ/SK neskutečně dokonalých. Tratí je mraky nebo aspoň rozsah v kilometrických délkách.
Na druhou stranu je fakt, že grafika je z roku 2000, vývoj MSTS byl ještě asi dříve, než se nám dostal do rukou a základ grafiky asi nezměníme. V tom má pravdu, že je to více k tíži.
Ale jinak již zde máme dynamické počasí, bouřky jsou super, proměna počasí je skvělá. Myslím si, že tento človíček, jak z Vás již někdo píše v předchozích příspěvcích, nezkoušel některou z posledních verzí CZ/SK, tak sdělil svůj názor, jak prezentoval ve videu.
Já porovnávat moc nemohu, protože jiné vlakové simulátory jsem nezkoušel, ale názor respektuji, ikdyž zcela nesdílím.

Všechny Tento příspěvek asi nenadchne, tu taky není údivem tečka Je potřeba si rozšířit obzory a podívat se na naše německé sousedy, jak mi jdou železnici. Zajímalo by mě jestli u naší železnice je vůbec nějaký takový hodnocení, a jak si stojí Česká republika?
Švýcaři to vyřešili.

20 minut video o tom, že německé vlaky jezdily do Švýcarska zpožděné a tak nejezdí přímo, ale přestupuje se v Basileji?

Dnes jsme měli v Kutné Hoře na městském nádraží vzácnou návštěvu až z Německa, kdy jsem dorazila legendární motorová jednotka DR VT 18.16 přezdívaná Delfín. Po hodinovém pobytu se vydala přes Kolín, Uhlířské Janovice a Ledečko do Benešova na poslední ročník festivalu parních lokomotiv a zároveň oslavy 125 let zprovoznění trati Čerčany - Kácov tzv. Horního Pacifiku.

Kdo bude přítomen, zkuste nafotit, ať máme na skinování. Přeci jen ta Německá omalovánka, ikdyž celkem zdařilá na tehdejší dobu by potřebovala vyměnit jako sůl.

Kdo bude přítomen, zkuste nafotit, ať máme na skinování. Přeci jen ta Německá omalovánka, ikdyž celkem zdařilá na tehdejší dobu by potřebovala vyměnit jako sůl.
Obávám se, že ani placený model od Protrainu nepůjde naskinovat. Němci jsou takoví jiní při tvorbě než my.

Tak Delfín údajně z důvodu poruchy převodovky (problémy s řazením směrů) nakonec jel do Benešova z Kolína přes Prahu.

Zato Komarek mě dneska mile překvapil. Původně (když jsem viděl ty jízdní doby) jsem se obával co všechno zasekám a nevěřil jsem, že dojede z Prahy do Týnce bez zbrojení. Ale vyšupajdil to naprosto excelentně (a přísně na čas), a co se rozjezdu týká - kam se na něj hrabou Pesy! ;)
V Týnci dobral vodu a uhlí, a hurá přes Čerčany zpátky do Prahy.

Back
Nahoře