editors and tools problem

Bender

Začátečník
zdar potrebujem pomoc dam menu games microsoft games trainsimulator editorsandtools a potom mi to otvori trainsimulator troubleshooter preco my neotvory editors and tools pls pomozte:eek::cry:

Naposled editoval moderátor:
Nabídka Start - Programy - Microsoft Games Train Simulator a tady si zvolím co chci. Doporučuji si zástupce zkopírovat na plochu, abych editory nemusel znovu spouštět tak složitě.

Jo chlapče, tak asi nemáš MSTS nainstalovaný, to Ti editor fungovat nebude. Jen zkopírovat od kamaráda složku Train Simulator, to opravdu pro plnou funkčnost nestačí.

Pokud je MSTS nainstalovaný tak to tam opravdu je. Jen když se spustí MSTS poprvé je nutné udělat maličkost. Potvrdit, že souhlasím s licenčními podmínkami. Co se stane, když se odmítne, to jsem nezkoušel, ale zřejmě to fungovat nebude.
Ale platí jedna obecná zásada. Pokud mám problém najít a spustit MSTS Editor, tak je zbytečné ho dál hledat, protože v něm pracovat musí být pak pro takového nechápavého člověka věc neřešitelná. (za předpokladu, že mám originál MSTS).

Mne sa toto stalo pri problémoch s registrami (aj pri pokuse surového prekopírovania adresára Train Simulator bez inštalácie). Pri obnove registrov zo zálohy bolo všetko ok.

Dráčik napsal:
Mne sa toto stalo pri problémoch s registrami (aj pri pokuse surového prekopírovania adresára Train Simulator bez inštalácie). Pri obnove registrov zo zálohy bolo všetko ok.
Je pravda, že předpokládám mít nainstalovaný MSTS, který je 100% funkční. Po nějakých pádech z editoru úkolů se něco v registrech poškodí. Někdo to umí opravit, já si tenkrát reinstaloval MSTS a byl jsem opět funkční.

Jenomže já kdysi v dávných dobách zkoušel MSTS neinstalovat, ale jen jsem si udělal na jiný počítač kopii Train Simulator a hra mi fungovala. Jen jsem musel znovu nastavit rozlišení. Právě tenkrát jsem zjistil, že bez řádného nainstalování editory nefungují. Pro staré vlky v MSTS nic nového:D.
Proto, pokud mám jakýkoli problém, je dobré napsat víc podrobností. Takhle jen tápeme, kde mohl uživatel udělat chybu.

Ak mozem, vyuzijem tuto temu aj pre moj problem. Dufam, ze sa zakladatel temy na mna nebude hnevat. V Editore aktivity trate mi uz cca 2 dni nezobrazuje nazvy vozidiel a ani vozidla a teda aj supravy po ich pridani na kolaj. Takze ked vlozim akykolvek vlak na ktorukolvek kolaj neviem ktorym smerom je suprava otocena. Zistim to az pri spusteni aktivity v samotnej hre a prejazde cez dane miesto na trati. Nevidim to ani vtedy ked si dam prehrat aktivitu v editore a teda netusim v ktorom case sa suprava nachadza na akom mieste. Dakujem za kazdu radu, dufam ze som to napisal zrozumitelne.

To je to co se mi kdysi stalo jak popisuji. Já tenkrát přeinstaloval MSTS a bylo zase vše OK. Ale šikovnější zde, jako například Dráčik si jen ze zálohy opraví registry. :D

Oprava zobrazování souprav v AE viz http://johnz.railpage.net/, sekce Ostatné, 3.položka

To už není zlatý, ale platinový tác ;o)))))

Ach jo, Miky, co takhle použít to, co máš na krku ... zpráva vzala jako součást odkazu i čárku za větou, stačí jen odkaz použít bez ní, že .... takže tedy http://johnz.railpage.net/

Honza napsal:
Ach jo, Miky, co takhle použít to, co máš na krku ... zpráva vzala jako součást odkazu i čárku za větou, stačí jen odkaz použít bez ní, že ....

Honzo
Já to vím,ale určitě by se někdo ozval,že odkaz nefunguje,tak sory a už to neřeš!
Čau Miky945

Zdravim, chtěl jsem se zeptat, když v editoru aktivit si chci ověřit časové návaznosti jednotlivých trafficů a zadám příslušný čas, kdy má být "vpuštěn" na trať, tak po určitou dobu stojí v úrovni počátečního bodu a teprve s určitým zpožděním (i několik desítek minut) se "vydá" na trať. Ovšem nedělá to, když editor aktivity znovu načtu. Zkrátka když poprvé zadám čas, tak je vše O.K., když podruhé atd., tak se objeví problém (trafficy stojí v úrovni počátečního bodu, nebo některé vůbec nejdou na trať "nasadit"!)? Ví někdo, v čem je problém? Jde časové ověření jízdy trafficu ověřit jen jednou (a pak znovu aktivitu v AE načíst), nebo to jde i několikrát za sebou (bez vlivu na správnost času)? Díky za případnou pomoc!

Zbyněk Šemora napsal:
Dráčik napsal:
Je pravda, že předpokládám mít nainstalovaný MSTS, který je 100% funkční. Po nějakých pádech z editoru úkolů se něco v registrech poškodí. Někdo to umí opravit, já si tenkrát reinstaloval MSTS a byl jsem opět funkční.

Jenomže já kdysi v dávných dobách zkoušel MSTS neinstalovat, ale jen jsem si udělal na jiný počítač kopii Train Simulator a hra mi fungovala. Jen jsem musel znovu nastavit rozlišení. Právě tenkrát jsem zjistil, že bez řádného nainstalování editory nefungují. Pro staré vlky v MSTS nic nového:D.
Proto, pokud mám jakýkoli problém, je dobré napsat víc podrobností. Takhle jen tápeme, kde mohl uživatel udělat chybu.

Pánové, dovolím si s vámi nesouhlasit, aby fungoval editor není nutné mít nainstalované MSTS. Stačí ,když se otevře zástupce s MSTS a ve vlastnostech k "train.exe" se doplní parametr "toolset"... mělo by to vypadat asi takto train.exe -toolset
Mám takový pocit, že msts musí být nainstalovaný akorát když se rozbalují aktivity. Nebo jestli už je i toto vyřešené o tom nevím.

Všechno je vyřešeno. Když už, tak se nahraje jen záloha registrů a pak není potřeba MSTS znovu instalovat. Ale jak často reinstalujeme MSTS ? Jednou za několik let? Proto tohle neřeším.

Šeba napsal:
.......
Pánové, dovolím si s vámi nesouhlasit, aby fungoval editor není nutné mít nainstalované MSTS. Stačí ,když se otevře zástupce s MSTS a ve vlastnostech k "train.exe" se doplní parametr "toolset"... mělo by to vypadat asi takto train.exe -toolset
Mám takový pocit, že msts musí být nainstalovaný akorát když se rozbalují aktivity. Nebo jestli už je i toto vyřešené o tom nevím.
To je samozřejmě blbost. MSTS nemusí být nainstalovaný pokud chci jen jezdit, pouze si musím nastavit rozlišení a ostatní volby. Pokud chci spouštět editory a něco dělat nebo přidávat aktivity musí být MSTS nainstalovyný neboť musí existovat správné zápisy v registru. A to zajistí instalace nebo nahrání zálohy klíčů v registru jak správně podotýká Zbyněk.

Back
Nahoře