Prosím o radu

Tunelar555

Začátečník
Prosím o radu:

Chcem postaviť fiktívnu trať ale vôbec nemám skúsenosti so stavbou trate.
Samozrejme som fórum študoval ale niektoré veci sú pre mňa tabu.

Potrebujem radu ohľadom návestidiel.
Čo treba nastaviť aby návestidlo fungovalo (prípadne odkaz na tému ak som ju prehliadol)

Voped ďakujem za rady.
A aby som nezabudol :D

Či je lepšie pre fikciu použiť DEM alebo klasicky RE

Naposled editoval moderátor:
Skor by som ti odporucil spytat sa priamo stavitelov, napisat im a ak budu ochotny a budu mat cas tak ti urcite odpovedia.

Tunelar555 napsal:
Prosím o radu:

Chcem postaviť fiktívnu trať ale vôbec nemám skúsenosti so stavbou trate.
Samozrejme som fórum študoval ale niektoré veci sú pre mňa tabu.

Potrebujem radu ohľadom návestidiel.
Čo treba nastaviť aby návestidlo fungovalo (prípadne odkaz na tému ak som ju prehliadol)

Voped ďakujem za rady.
A aby som nezabudol :D

Či je lepšie pre fikciu použiť DEM alebo klasicky RE
Návěstidlo můžeš 1)nalinkovat jednotlivé koleje pokud má mít každá kolej jiný návěstní znak (volno/40 do odbočky), nebo 2) nastavit bez linku a pak návěstidlo ukazuje stejný znak pro všechny koleje. Nastavení předvěsti záleží zda má/nemá návěstidlo ukazovat přípravu na znak u dalšího návěstidla.
Pro Fiktivní trati postačí defaultní zelená placka, kterou si uplácáš. DEMEX nemůže předvídat tvou fantazii, ten se používá na reálné tratě.

Nevím, jaká návěstidla chceš nastavovat, ale k balíku návěstidel ČSD/ČD/ŽSR/ŽSSK je přiložen podrobný návod a na příslušném webu je i ukázková trať ... a kde ten balík najdeš? ... trošku hledej a najdeš!

Honza napsal:
Nevím, jaká návěstidla chceš nastavovat, ale k balíku návěstidel ČSD/ČD/ŽSR/ŽSSK je přiložen podrobný návod a na příslušném webu je i ukázková trať ... a kde ten balík najdeš? ... trošku hledej a najdeš!

Díky za rady

T47.004 napsal:
Prosim vás, nevíte kde bych mohl stáhnout, nebo sehnat 3dsMax?

A: príspevky obsahujúce SPAM, nevhodné linky, odkazy na paralerné a konkurenčné fóra.
B: príspevky v rozpore s etickým kódexom, obsahujúce napr. hanobenie rasy, vierovyznania, sexuálnej orientácie a podobné.
C: príspevky zbytočné s nulovou informatívnou hodnotou.

Kód:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2625

Zožeň si Gmax je zadarmo a stačí to....

dem napsal:
T47.004 napsal:

A: príspevky obsahujúce SPAM, nevhodné linky, odkazy na paralerné a konkurenčné fóra.
B: príspevky v rozpore s etickým kódexom, obsahujúce napr. hanobenie rasy, vierovyznania, sexuálnej orientácie a podobné.
C: príspevky zbytočné s nulovou informatívnou hodnotou.

Kód:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2625

Zožeň si Gmax je zadarmo a stačí to....

Gmax - v něm se dají dělat modely lokomotiv?

T47.004 napsal:

Môžeš si ho kúpiť za takových nějakých 4000 € :D
Ale inak platí to, čo ti už napísal dem.

T47.004 napsal:
Gmax - v něm se dají dělat modely lokomotiv?

Nuž poniektorí ľudia to dokážu, tí ostatní len balúchajú, alebo sa vyhovárajú, že to nevedia alebo nemajú na to čas :cool:

No konečně se něco hnulo ku prospěchu tototo fóra! Pouhý dotaz, kde se dá něco stáhnout (podotýkám dotaz, ne link na stažení nelegálního software) nebo sehnat, je zde brán jako neetický! Správně!

Tome, ten dotaz sám o sobě není neetický, proto jsem na něj nijak nereagoval jako dem. 3dsMax se samozřejmě dá stáhnout na stránkách výrobce, tedy Autodesku, jako třicetidenní zkušební verze naprosto legálně. Jinak platí to co je o Gmaxu napsáno výše....

Nicméně Miran měl pravdu - původní dotaz ještě s warezem neměl nic společného a to ani omylem - až se zeptá, jak to cracknout nebo kde to lze nelegálně stáhnout a příjde tady link na torrenty, tak pak ano - ale nebuďte papežštější než papež .....

nebulus napsal:
Pritom všetci majú 3DS legálne kúpeny:D

Ono stačí 180-dňová trial verzia z CD pribaleného k nejakému PC časopisu. :cool: Tak to mám aj ja. Netreba žiaden warez. Na jednom PC to mám 180 dní a šmytec.
Za pol roka človek zistí, či dokáte urobiť lokomotívu, alebo nedokáže zbastliť ani len tú povestnú hajzlovú búdu. No a potom sa už nejako zariadi. Ešte relatívne nedávo sa dali kúpiť školské verzie 3ds max 6.0 za 3000,- korún, to naozaj nikoho nezabije.

dem napsal:
Všetci vieme ako to myslel tak tú omáčku si môžme odpustiť.
Milan, koukám, že jsi vševědoucí a ..... a že u vás už je neodpustitelné a neetické už jen pomyšlení - raději sestup z výšin a drž se faktů, prosím.

Takže se spíše mohla odpustit ona první unáhlená a ujetá reakce, která pak spustila tuto omáčkovou lavinu.

Pokud jde o mě, tak já jsem se normálně zeptal a normálně jsem dostal dodpověď, kerou jsem i tušil. Jen jsem neznal programy. Dneska, v GMAXu, zkouším pokus modelu lokomotivy E225.001 (bohužel zatím mi to nejak moc nejde:(). Vzal jsem tento výběr z jednoho důvodu: já už ji dělám jako leptaný model v měřítku 1:120 (TT). Ale to sem nepatří. Jinak MsTS mám teprve od října 2010, a za tu dobu už jsem udělal jednu aktivitu (další zatím je ve vývoji), která jede tady http://www.t47004.wbs.cz;)

Dobrý den, prosím o radu... jsme začátečník a mám problém s instalováním train setu BP8 do hry... stáhl jsme si od p. Šemory soubor aktualizaci T8 obsahující soubory 1-10 setup.bin a setup.exe... asi jsme idiot ale když kliknu na setup.exe. začnš se s instalováním. po té co spustím hru mi to hlásí chyby ohledně chybějících nebo poškozených souborů vozidel.

Back
Nahoře