Chyba spuštění Train Store

Midrafon

Průvodčí
Zdravím všechny,
po roce po poslední instalaci MSTS na nový PC se mi objevila najednou a nečekaně věc, se kterou si neumím poradit a jsem z toho rozmrzelý. :-(
Při spuštění ještě dnes dopoledne vše jelo v pořádku.
Po ukončení aktivity jsem vrátil vše do MSTS a potom aktivitu odstranil.
Natáhl jsem novou a chtěl spustit TS.
A najednou na mě vyběhla tato hláška:
´E:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator´ není platná! Nejméně jeden ze souborů nutných k normální instalaci MSTS chybí!
Nevím co s tím, již jsem to celé shodil, nainstaloval znovu Zbyňkovu trať i Martinovu a dělá to dál :-(
Prosím někoho zkušeného o pomoc. Děkuji.

Správne je daná cesta k MSTS priečinku? Na jednom fóre som čítal o tomto probléme bohužial to tam nevyriešili, ale chlap písal že dačo predtým ako mu začalo túto správu hádzať niečo menil, preto sa pýtam :D , menil si niečo?

Midrafon napsal:
Při spuštění ještě dnes dopoledne vše jelo v pořádku.
Po ukončení aktivity jsem vrátil vše do MSTS a potom aktivitu odstranil.
Natáhl jsem novou a chtěl spustit TS.
A najednou na mě vyběhla tato hláška:
´E:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator´ není platná! Nejméně jeden ze souborů nutných k normální instalaci MSTS chybí!

Je otázkou, co vše jsi odstranil. Pokud vše běhalo, včetně TS, pak jsi jen zvolil Vše zpět do MSTS a následně odstranil aktivitu, tedy doufám skutečně jen věci související s aktivitou, není důvod, aby se něco po.... Být Tebou, zamyslel bych se, zda jsi udělal opravdu je to, co tu píšeš, tam bych viděl zakopaného psa.

Dělám to tak postopadesátý a najednou, že bych odstranil vše?
A i kdyby,i když to vylučuji, proč to po odinstalování a následné nové instalaci dělá znova?

Instaluji to celé znova a zkusím to, dám vědět.
Po novém nainstalování MSTS jen v základu a úpravě zástupce na ploše nejde spustit :-(
Z toho jsem teda docela divokej. :mad::mad:
Hlásí, že není vložený disk. Teď už to nechápu vůbec.
Prostě to NEJDE!!!!
Nic jsem před tím neměnil. Prostě to najednou začalo dělat.
Chápu, že je to nepochopitelné,ale pro mě o to méně.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem nainstaloval základní MSTS s tratěmi default, k tomu TS a ten se spustil. Upravil jsem parametry spouštění u TS i u zástupce MSTS podle desatera a pořád vyskakuje hláška o chybějícím CD-ROM.
Vím, že tohle mi to dělalo kdysi ze začátku, ale teď jsem z toho natolik zmagořenej, že s tím asi nehnu.
Víte někdo poradit, prosím? Já už nevím,kde dělám chybu a za úplného začátečníka se opravdu nepovažuji.Ale asi to tak vypadá.:D

Tak jsem ji nestahoval z webu,ale koupil si ji před 3 lety a dodnes vše fungovalo,ale po SZ mi Toník poradil updatetrain.exe a zatím jsem to spustil.
Uvidím, jak se to bude chovat, až tam natlačím Zbyňkovu trať a potom Martinovu.
Je fakt, že jsem do dnešního dne jezdil bez problémů, testoval kolegovi jeho aktivity a vše bylo v pohodě.
Ta zrada, co nastala mě teda pořádně rozhodila.
Snad to bude ok.
Ještě dám vědět,děkuji moc. :-)

Počkaj moment, ty chceš nahrať Zbyňkovu i Martinovu trať do jednej zložky MSTS? Tak asi preto ti to nejde, tie dve trate sa voči sebe dá sa povedať neznášajú, obidve v jednom ti nemôžu ísť. Buď si nahráš jednu trať alebo druhú. Poprípade nainštaluj dva krát MSTS do rôznych adresárov a do každej nahraj len jednu trať. Do jedného Zbyňkovu do druhého Martinovu. http://www.semora.cz/msts/desatero.htm prečítaj si pozorne bod 2 a bod 6.

Neboj se, mám je tady celou dobu, dva roky jezdím obě dvě bez problémů, vždy jen přejmenuji složku Global a jezdí to jako střelený.
Tak proč by to najednou nešlo?????

Midrafon napsal:
Neboj se, mám je tady celou dobu, dva roky jezdím obě dvě bez problémů, vždy jen přejmenuji složku Global a jezdí to jako střelený.
Tak proč by to najednou nešlo?????
Při jakékoliv odinstalaci msts je zapotřebí vyčistit registry před novou instalací msts,jinak se budeš točit v kruhu.Problém dělají zápisy v registru,které patří původní instalaci a kam se zapsalo co všechno v msts je.Na toto téma se hodně dříve diskutovalo a jako jediná cesta se ukázalo vyčistění registrů.

I to jsem udělal a vše je v pořádku. :-)
Díky všem za pomoc a pokud mohu poprosit moderátora, uzamknout toto vlákno, popř. i smazat.

Ahoj. Stalo sa mi s Train Storom to isté, čo Midrafonovy a podarilo sa mi to rozbehať.Akurát, že sa mi to stalo inou príčinou.Redukoval som si totiž trainset a všetký niedobré modely som si vymazal komplet.A potom sa to stalo.Už to mám ale konečne celé rozbehané a zas sa mi stáva toto: Keď nainštalujem MSTS Bin, všetko funguje správne, no keď vypnem počítač a druhý krát ho zapnem (napríklad včera večer som hral a dnes to nejde) MSTS Bin sa mi akokeby znefunkční.Teraz som to vyriešil tak, že som bin odinštaloval a znovu ho tam nainštaloval, lenže prečo to robí?Vďaka za pomoc. :?:

matto754 napsal:
... MSTS Bin sa mi akokeby znefunkční ...

Definuj presnejšie, čo ti nejde.

Ináč pred každou úpravou trainsetu treba v Trainstore použiť funkciu "Vše zpět do MSTS" a vyhneš sa problémom.

Ano to využivam, dal som to vrátiť, a Bin nefuguje vôbec, akokeby tam ani nebol.Čiže pri načitani lokomotiv mi MSTS vyhodi spravu že "chyba při čtení řádku xxx" väčšinou sú to svetlá...

A pred inštaláciou BINu si inštaloval MSTS update patch

http://download.microsoft.com/download/TrainSimulator/Update/2.0/WIN98MeXP/EN-US/trainupdate.exe

Back
Nahoře