Rozjíždění vlaků s 350 a 754

Bury99

Začátečník
Zdravím a Prosím o pomoc u rozjíždění vlaků s těmito loko. 350 a 754. Vždy při rozjezdu vlaku ze stanice se rozjedu až na několikátý pokus. Mám odbržděno zařazeno v před. a při přidávání výkonu loko řve ale nerojíždí se (Lokomotivní brzda taky odbržděná popř. pantograv je nahoře, souhlas výpravčího k odjezdu udělen) zapoměl sem na něco ??? Lokomotiva se rozjede někdy až po minutě a to tím že přidám výkon na max a pak zase sundám na nulu někdy to opoakuju několikrát do rozjezdu. Tím mi v úkolech naskakuje v každé zastávce zpoždění :-( .

Zkoušel sem se rozjíždět na 50 % nic na 100 % postupné přidávání výkonu taky nic. Prostě se to rozjede až na několikátý pokus. Co dělám špatně ???

Nejdřív sem si myslel že mi prokluzují kola tak sem pískoval i když sem stál ale to taky nebylo tím. Ty mi vždy prokluzovali někdy až po rozjezdu vlaku ale před rozjetím se prokluz nezobrazoval.

Je řízení těchto lokomotiv nějak výrazně odlišné od jiných? U ostatních vlaků se rozjíždím normálně bezproblémů.

Díky za odpoědi.

Nie je súprava vlaku ešte stále zabrzdená? Ono chvíľu trvá kým povolia všetky vozy. Stlač 3xF5 a tam vidno hodnoty bŕzd všetkých vozňov.

Ha to me nenpadlo je pravda ze jsem s 350 jel Pannoniu o 13 vozech a vzdy ji mam v zst zabrzdenou proti ujeti vyskousim tuto moznist. vyzkouším a snad to bude tím.cdíky

Zapni si 3xF5 kde je rozšířená diagnostika. Jsou to myslím hodnoty BC=, kde vidíš kazdý vůz jak je přibrzdněný nebo odbrzděný. Až bude všude 73 psi, tak je vlak odbrzděný a můžeš jet.

Jinak pokud mašina jen řve a nejede, někdy se stává, že zapomenu hodit směr :D
A když mašina klouže, tak se nepískuje, to je špatně, mohly by se vyzut obruče. Nutné sjet z výkonu a pak zapískovat a pomalu přidávat hlídajíc si ampérmetr.

To bobor:
Počet stisků F5 závisí na verzi BINu.

Naposled editoval moderátor:
Tak je to tím odbržděním ale řeknu vám že než ta panonnia odbrzdí tak to trvá teda. to když dojedu na čas do stanice s pobytem 1 minutu tak to ani nestihne odbrzdit. Ale díky za radu aspon vím jak mám jezdit do budoucna. :-)

Však se taky vlaková brzda povoluje ještě před zastavením (aby to dobrzdilo měkce a ne jako když zapíchne vidle do hnoje). Na udržení soupravy proti ujetí je přídavná brzda.

Odporúčam prečítať vlákno: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2848
Ohľadom brzdenia sa tam dá čo to dočítať.

Zbyněk Šemora napsal:
A když mašina klouže, tak se nepískuje, to je špatně, mohly by se vyzut obruče. Nutné sjet z výkonu a pak zapískovat a pomalu přidávat hlídajíc si ampérmetr.

Ale Zbyňku to není ve všech případech taky pravda. Jedeš s dvojčetem bardotek, máš za sebou normu, kopec jak kráva, plazíš se 25 km/h a najednou začne mrholit a začne se to smekat. Člověk není m*g*r aby sjížděl ze stupňů, tak zmáčkneš písek a "pojď na mě z boku". Řešit to začneš až písek dojde nebo po zjištění, že zase někdo něco v*m*d*l a mašina nepískuje :-D

Příspěvek byl cenzurován! Vaše KGB.

Zapieskovať v sklze to je riadna šupa na prevodovky, to sa robiť nemá (362 008 a utrhnutá os, zapieskovanie v sklze mohla byť posledná kvapka). Zamedziť sklzu sa dá aj lepšie a bez piesku a znižovania výkonu (BP (a nie je to Bratislava - Praha)), ale tiež proti predpisu.

[/quote]

Ale Zbyňku to není ve všech případech taky pravda. Jedeš s dvojčetem bardotek, máš za sebou normu, kopec jak kráva, plazíš se 25 km/h a najednou začne mrholit a začne se to smekat. Člověk není m*g*r aby sjížděl ze stupňů, tak zmáčkneš písek a "pojď na mě z boku". Řešit to začneš až písek dojde nebo po zjištění, že zase někdo něco v*m*d*l a mašina nepískuje :-D

Příspěvek byl cenzurován! Vaše KGB.

[/quote]

Čouda--> Hele, ty jseš skutečný "strojvedoucí" ?

Ale Zbyňku to není ve všech případech taky pravda. ...[/quote]
Snad Dráčik Ti to vysvětlil. Já si na to pamatuji. Staří dobří fírové dobře věděli, co si ke své mašině smí dovolit. Ale nějaké prasecké manipulace jen proto, že se někomu nechtělo sjíždět ze stupňů, takoví byli opravdu výjimka a také takové pak střídat bylo za trest.

Jenomže MSTS se chová trochu jinak a pokud jen zapískuji, mašina si nesedne. Pak takový mladý budoucí fíra si z MSTS může odnést i dobré návyky. A vo tom to je :D

adm Jarda: já sem úplně všecko... A jak tak koukám, tak sem to psal asi nalitej.
Jo Jardo já zapoměl. Ber to tak, že sem jenom K-reportovej šotouš...

Čouda--> nechtěl jsem se tě nejak dotknout, ale pokud by mi tohle řekl nějaký fíra, tak si o něm budu myslet svoje a nechal bych ho poslat na dílnu ( aspoň na měsíc, dva :) ).

Jen drobnost. Když cituješ zamračený a navíc ve dvojčeti. Ještě když se vozili kontejnery z Uhřiněvsi do Všetat a začalo to za Vysočanama klouzat tak první co bylo, že si mašině stáhl na 7° a jemně přibrždoval BP při náběhu do skluzu. Pokud se nechal 8° a mašina si sklouzla, přídavnou tak rychle nezareaguješ a motor se odlehčí - zaučinkuje přeotáčková ochrana. Odlehčí se generátor a stavěč otáček nestačí udržet otáčky, ty přeletí a z 8° na maxim. ot. ( 750 - cca 830 ot/min) to je kousek. A ješte se špatně poslouchala zadní mašina jestli není ve skluzu. A když vysmekáč vypadl na zadní, tak si musel dojít na zadní do strojovny, nahodit vysmekáč, pak se dloooouze rozjíždět. Když si měl slušnou normu, tak ve Vysočanech si měl 40 (kvůli výměnám od Libně) a nahoře na odbočce 25. Ono za sucha na 8° si stejně víc jak 30 nejel (i když to byla dvojička 157 - 158, co byla po dílnách ). Na tohle ovládání byla dobrá škola na podzim maňas přes rudnou do benešova.
PS.. použití přídavné je sice proti V15, ale mimojiné přibržděním se ČISTÍ plochy ( hlavně na podzim je to potřeba). Akorát se to musí používat s rozumem a citem.

Back
Nahoře