Downloady na demmsts.eu

No, ja si myslím, že premenovanie cvf-iek je bezpredmetné, nakoľko keď raz vyjde nová kabína na určitú lokomotívu, tak je logické, že každý si smerovanie ku nej aj nalinkuje v engoch, mimochodom označenie zssk263.cvf mi príde ako krok späť keď sa už snažíme o akúsi normalizáciu trainsetu a každý značí cvf-ká len radovým označením lokomotívy.Toť môj názor.Keď na 263 nebol žiadny cab a každý mal smerovanie do iných kabín tiež bol nútený po vydaní cab263 prelinkovať si engy, myslím že toto už za reč nestojí.Koniec koncov raz keď sa dožijeme upraveného modelu tak budú ku nemu aj engy už s nalinkovanými zvukmi a kabínou, svetlá podľa Ž1 už nachystal Robo, takže takto.Čo sa roliet týka:vyriešili sme to nakoniec tak, že v dennej verzii je roleta stiahnutá na maximálnu možnú mieru, nakoľko bol cab fotený proti slnku, bežne to takto majú rušňovodiči keď jazdia proti slnku.V nočnej verzii je roleta v rovnakej polohe, no po zapnutí podsvietenia prístrojov sa vytiahne o kus hore, takže myslím že to je taký malý kompromis, ktorý sa určite nemusí každému páčiť ale hold každému sa vyhovieť nedá.V dennej verzii by retušovanie bolo moc vidno.Tak si to užívajte a kľudne si tie engy prelinkujte. :)

duuso napsal:
No, ja si myslím, že premenovanie cvf-iek je bezpredmetné, nakoľko keď raz vyjde nová kabína na určitú lokomotívu, tak je logické, že každý si smerovanie ku nej aj nalinkuje v engoch, mimochodom označenie zssk263.cvf mi príde ako krok späť keď sa už snažíme o akúsi normalizáciu trainsetu a každý značí cvf-ká len radovým označením lokomotívy.Toť môj názor.Keď na 263 nebol žiadny cab a každý mal smerovanie do iných kabín tiež bol nútený po vydaní cab263 prelinkovať si engy, myslím že toto už za reč nestojí.Koniec koncov raz keď sa dožijeme upraveného modelu tak budú ku nemu aj engy už s nalinkovanými zvukmi a kabínou, svetlá podľa Ž1 už nachystal Robo, takže takto.Čo sa roliet týka:vyriešili sme to nakoniec tak, že v dennej verzii je roleta stiahnutá na maximálnu možnú mieru, nakoľko bol cab fotený proti slnku, bežne to takto majú rušňovodiči keď jazdia proti slnku.V nočnej verzii je roleta v rovnakej polohe, no po zapnutí podsvietenia prístrojov sa vytiahne o kus hore, takže myslím že to je taký malý kompromis, ktorý sa určite nemusí každému páčiť ale hold každému sa vyhovieť nedá.V dennej verzii by retušovanie bolo moc vidno.Tak si to užívajte a kľudne si tie engy prelinkujte. :)

Dušan, vyřešení rolety v noci je si myslím dobré, ale přes den je tam obecně problém s tím nafocením - pojedeš aktivitu po ránu, v mlze a hned máš nasvícený cab jak v půlce července v pravé poledne, což si myslím,že je škoda ..... ale šarišššš (pardon, budiššš), Ty jsi autor, tak je to Tvoje rozhodnutí....

Navyše, ide o sériové 263, takže v konečnom dôsledku sú v menšine tie české 263. Čo tak potom cd263.cvf ? Trepem ? Jasné, že trepem blbosti. Ale vážne, nechajme to na 263.cvf. Nerobme z komára somára.
Prvé, čo som spravil, som vymazal zložku cab263 a nahradil ju novou. Hľadáte problémy tam, kde nie sú, takže nie je o čom.

Martens napsal:
..... ale šarišššš (pardon, budiššš), Ty jsi autor, tak je to Tvoje rozhodnutí....
Budiš je pre deti, pre nás radšej Šariš, a riadne studený. :lol:

Zopár slov k cabu 263: Základ bol nafotený bol viac menej náhodne, za zdaleka nie ideálnych podmienok. Celé som to bral iba ako oddychovú záležitosť a uznávam že to nie je úplne dokonalé. Nakoniec sme sa pri elektronickom rýchlomery a Mirely aj tak s Duusom celkom zapotili :twisted: a strávili viac času ako by bolo vhodné. Kontrolér a EDB nie sú animované z dôvodu nemožnosti realistickej animácie. Ich jednotlivé polohy sú ale nafotené, takže možno niekedy keď MSTS Bin vystrelí... :D . Stiahnutá roleta sa mi tiež moc nepozdáva, ale ako už napísal Duuso, zdvihnúť ju nie je jednoduché. V cabe sú dve drobné nové vychytávky a to červená LED Mirelu, ktorá svieti počas státia vozidla a nápis ST- aj na rýchlomery.

No a Eddieho problém s inštaláciou by som uzavrel len jedným konštatovaním, v readme.pdf je jedna vetička:***pôvodný adresár s pôvodnými textúrami – cab263 zmažte a nahraďte ho týmto***, ale to by si niekto musel to readme prečítať, že ano.Howgh.

Aby nedošlo k nedorozumieniu, v balíku na webe sú dve kabíny - pôvodná hnedá, ktorá prešla menším upgrade a preznačením a nová šedá varianta. Z týchto dôvodov je potrebné vymazať pôvodný adresár 263, pretože nastane chaos....

nebulus napsal:
Aby nedošlo k nedorozumieniu, v balíku na webe sú dve kabíny - pôvodná hnedá, ktorá prešla menším upgrade a preznačením a nová šedá varianta. Z týchto dôvodov je potrebné vymazať pôvodný adresár 263, pretože nastane chaos....
No kdyby se nechala původní kabina a cvf stejně pojmenované a nová se k tomu dodělala, tak těch problémů mohlo být řádově daleko méně a to i bez toho, že by se musel upravovat eng, nemyslíš? Příjde mi to daleko jednodušší.

Martens: Na názvoslovie a značenie je v našom teame odborník Duuso. Ale keďže 11 strojov 263 má šedú kabínu a iba 263-008 hnedú, tak pomenovanie má svoju logiku. Asi sme mali dať ku kabíne varovanie, že je určená iba pre pokročilých užívatelov :wink: . Nabudúce radšej pribalíme aj upravené engy.

Robo napsal:
Nebulus: Ale no tak, čo je na tom pokročilé ? Mne sa skôr zdá, že problém je inde.
Robo, problém je v tom, že si myslíš, že všichni, co paří MSTS jsou schopni si přehodit kabiny v engu. Někteří, ani neví, kde ty engy hledat a není pravda, že to, co je pro Tebe samozřejmé, je samozřejmé a lehké i pro ně ....

Ano, v readme je napsáno, že se má smazat původní adresář s kabinou (a kdo tuhle větičku nečet, je to jeho problém -to nepopírám), leč toto samo o sobě nestačí..... nikde ale není napsáno, že si mají upravit i engy tak, aby jim to fungovalo ....

Takže problém je asi tady někde......docela mne mrzí, že když modely skoro všech slovenských 263 jsou pod vaší režií, tak se mohly přibalit taky místo tvrzení, že je chyba někde jinde ..... nemyslíš?

Martens:
Nikdy som nepovedal, že ostatní sú tak skúsení ako ja, či Ty napríklad. Celý problém je len a len v čítaní a porozumení.

Keď si to zrekapitulujeme. Dušan napísal, že uvoľnil k downloadu nový cab 263. Logika hovorí, že ten, čo doteraz bol, je starý a treba ho zmazať, ak niekto nepochopí, je tu readme. Tam je myslím všetko jasne napísané, takže nie je čo riešiť a ak sa niekto do fóra pochváli, že mu v hre robí to a to a náhodne zistíme, že nechal prepísať staré novým, urobí zo seba s prepáčením hlupáka. Ak Čech nerozumie slovenskému jazyku (teraz myslím všeobecne), je to tragédia, ale aj to sa dnes stáva hlavne pri mladšej generácii.
Poďme k engom. U mňa problém nenastal aj preto, že už predtým som cvf pomenoval ako 263.cvf a linkovanie k engom tiež. Toto ale beriem, nemôže to vedieť každý, pretože úprava cvf samotným premenovaním cvf nekončí, však poznáme, nejdem to ďalej rozoberať. Napriek tomu si myslím, že vedieť prepisovať linky k zvukom a cabom v engu je jedna z gramotností MSTS, ktorú si myslím bežný užívateľ musí vedieť. V opačnom prípade nech si v MSTS necháva default. Všetci sme nejak začínali a nikto nám to nepriniesol na striebornom podnose. Opakujem, toto základné minimum musí každý hráč, čo chce používať čokoľvek iné od defaultu, vedieť.

Robo nechaj tak. Martens ma v jednej veci pravdu. Zabudlo sa na menej znalich ludi. Takze si myslim , ze nebude problem ked za duusa a celi paksametel ( :) ) vyvojarov tejto kabiny napisem ze sa to da jednoducho napravit. Hodime na download zvlast balik s upravenymi engami s popisom co s nimi a bude po probleme.

Aby bol kľud môžem spraviť toľko, že vytiahnem z TBP všetky engy, nalinkujem do nich kabíny, pribalím ku kabíne a môžte si to ťahať ešte raz, aj keď mi to príde smiešne.Ale čo by som nespravil pre kľud vo fóre že? :salut:

duuso napsal:
Aby bol kľud môžem spraviť toľko, že vytiahnem z TBP všetky engy, nalinkujem do nich kabíny, pribalím ku kabíne a môžte si to ťahať ešte raz, aj keď mi to príde smiešne.Ale čo by som nespravil pre kľud vo fóre že? :salut:
A já jen úplně náhodou jsem sem zabrousil nic netušíc. Pak někdy vydám update trainsetu a protože nebudu tušit změny, tak se všechny engy přepíší zpět jak to bylo a bude zase oheň na střeše.
Hádejte, kde je chyba.
Já teď na MSTS nemám tolik času, abych vše sledoval, jelikož mám v práci období žní a je nutné se naplno věnovat této práci.
Poprosil bych víc spolupráce.

Je vôbec v TBP model 263-008? Ak nie, tak by sa už len kvoli tej hnedej kabíne zišiel zaradiť.

Zbyňku, spravíme to takto, ja mám súkromne pre svoje účely naskinované 263 005,008,009,010,012, pridám k nim Vladove 003 a 006 /ak bude súhlasiť/, predtým nalinkujem kabíny, pošlem Ti to a môžeš to zaradiť do TBP, nemám potrebu balastovať s týmto archívom náš web, nakoľko sa možno niekedy dožijeme upraveného modelu 263 a potom sa môžu naskinovať snáď všetky kusy /všetky aj Dráčik nafotil/.Neber to tak že idem balastovať Tvoj web ale bol by som rád aby sa to tu kvôli hlúpostiam ukľudnilo a aby sa niektorí useri nemuseli namáhať linkovaním kabín. :D Súhlasíte ?

duuso napsal:
aby sa niektorí useri nemuseli namáhať linkovaním kabín. :D Súhlasíte ?
Až na tu zbytečně jedovatou poznámku souhlas ..... koukám, že i bratia Slováci už přistoupili při tvorbě add-onů na metodiku DoDo....Dorob doma :wink:

P.S.: S tím přebitím doma upravených engů při dalším update TBP měl Zbyněk bohužel pravdu.

duuso napsal:

Nemusis to hadzat k tomu baliku. Daj to zvlast a uprav na webe v sekcii novinky riadok s touto kabinou, kde len dodas link na zip subor s engami. Neverim ze kopirovanie niekto s tejto komunity nezvladne :).

Back
Nahoře