Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Čouda napsal:Ahojda panstvo!
Potřeboval bych prokonzultovat jeden problém. Už asi rok mám notebook. Problém se projevuje prakticky od zakoupení. Jedná se opřehřívání GK a severního můstku, kdy teploty atakují hranice 90°C. Nejdřív jsem si říkal kašlu na to, nebudu holt hrát nejnovější hry. Jenže pak přišel i problém s msts, který ohřívá GK podobně (víceméně stejně). První po čem jsem šel bylo chlazení - prach ve ventilátoru. Je to asi 3 neděle, co jsem si koupil teplovodivou pastu, rozdělal počítač, štetečkem PC vyčistil, vyměnil pastu a zase zkompletoval. Pozoroval jsem mírné, ale opravdu mírné zlepšení. Prachu bylo pomálu, tak jsem ani nic jinýho nečekal.
Nové hry mi jdou plynule krásně, ale potom přijde chvilka, kdy se GK nebo severní můstek zahřeje na nějakou teplotu a začne omezovat svoji funkci. Vše funguje pomaleji, hra se kouše. Chvíle chlazení - minimalizování na lištu a maximalizování a hra zase chvilku běží a pak se seká. V MSTS klesne FPS pak se zase zvýší, klesně zvýší se tad furt dokola. V MSTS se problém začal projevovat až po zásahu do nastavení GK pro msts. Nerejpal jsem se v ničem zásadním, jen jsem zvyšoval vyhlazování hran, anizotroping apod. Když jsem se nad tím zpětně zamyslel, tak ten samej problém v mení míře jsem pozoroval i při původním nastavení.
Kde je chyba? Proč má Gk v klidovém stavu teplotu 56 stupňů? Napadlo mě ze spodního krytu srhnout tu stříbrnou folii, ale to asi nebude ta psrávná volba. Podložka pod notebook vychladí max 10°C a to taky není řešení. Mohl by problém způsobovat nějaký program běžící na pozadí, nebo virus?
Pokud budeme předpokládat, že je vše pořádku, tak od výrobce notebooku bylo poměrně nezodpovědné nezajistit dostatečné chlazení i při plném výkonu.
Čili prosím jestli by se se mnou někdo nepodělil o své zkušenosti popřípadě radu. Díky

Luky napsal:... Nevítě někdo co s tím, zda hra nejde nějak přenastavit na větší rozlišení. Dík.
nebulus napsal:Tax: Existuje monitor 24" 16:10 1920x1200 pix aj v nejakej lacnejšej variante? Cca 500E sa mi dávať nechce...Mám totiž pocit že môj naozaj multimediálny úžasný monitor odchádza. Majú monitory so vstupom HDMI možnosť pustiť signál z neho ako obraz v obraze (PIP )? Lebo takto doma zvykneme pozerať káblovku popri práci na PC...
nebulus napsal:Rozlíšenie 1280*1024 som používal dlho v MSTS, ale v poslednom čase mi začal vadiť deformovaný obraz, tak idem v okne a 1024*768 ( čo je ale dosť málo ). Ešte musím zistiť ako je možné pripojiť Magio na D- Sub a či je možný PIP, u toho Samsungu niečo také naznačujú.
nebulus napsal:Neviete niekto čo s tým?