Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Midrafon napsal:
papej napsal:
To: Pavlík to: Stavitelxx to: Midrafon
Mám sice docela silný procesor, ale deska je Gigabyte GA-M68M-S2P a grafická karta je SAFFIRE HD 5450 512 MB. Tyto dva nejsou dle mých představ. Mají jen střední výkon a já bohužel ještě dlouho, dnes už téměř určitě nebudu mít na lepší. Proto říkám, že mám počítač střední třídy, i když mi někdy zvládne neuvěřitelné. Okruh Prahou projedu na 4 až 5 save, ale přesto jsem volil i slabší Prahu pro její jednoduchost. A když mám chuť, tak si projedu i plnou Prahu a kochám se její krásou.
V počítači mám pořádek, starají se o něj AVG Internet Security a TuneUp Utilities. Moje slabší vyjadřovací výkonnost má původ v mém zdravotním stavu.
A vypínáš zbytečně běžící programy, aby toho běželo co nejméně?
Já co jsem zrušil AVG a přešel na NOD 32 jsem se nestačil divit, jak pomalé počítače ožily a zrychlily. Každý antivir je velká brzda, ale některý je žravější.

Brzda je AVG a ještě větší brzda je TuneUp a podobné utility. Nejnáročnější antiviry jsou dle mého názoru NOD32 a Avast.

Co myslíte pánové, bude toto stačit?

http://pocitace.itshop24.cz/itshop24/eshop/3-1-Herni-PC-sestavy/0/5/30-Herni-PC-Athlon-II-X2-GT240-500GB-WIN-7

fíííííra: stačit to bude, ikdyž si myslím, že 2GB RAM je málo, ale cena dobrá.

Však to jsou počítače na zakázku. Nechal bych si tam dát 2x2giga ram. 64bitový systém. Home nevím, já šel do Professionálů a udělal dobře. Home nepodporují virtuální XP a neumí aktivovat administrátorský účet. Například. V něm pak fungují věci, které pod userským přihlášením nefungovaly. Nejvíc mne točilo, když mi v MSTS a Total CMD nefungovaly naprogramovaná tlačítka myši ctrl c a ctrl v. Administrátorský účet to vyřešil.
A co ta grafika ? podporuje DX7, aby MSTS neměl problémy ?

Pak sem našel ještě tohle, to už splňuje i 4 GB RAM.

http://pocitace.itshop24.cz/itshop24/eshop/3-1-Herni-PC-sestavy/0/5/123-AKCE-Herni-PC-Athlon-II-X4-630-4GB-HD-6850-WIN-7

Tam si nejsem jistý, jestli je ta grafická karta zrovna pro MSTS dobrá volba. Já bych šel do ATI. A už vůbec nemusí být takto našlapaná (2GB GDDR).

fíííííra napsal:
Pak sem našel ještě tohle, to už splňuje i 4 GB RAM.

http://pocitace.itshop24.cz/itshop24/eshop/3-1-Herni-PC-sestavy/0/5/123-AKCE-Herni-PC-Athlon-II-X4-630-4GB-HD-6850-WIN-7
Tak tohle je strefa do černého. Jestli se mýlím, opravte mne, ale tato grafika je pro MSTS "jasná volba". FPS max 2 zaručeno :D .
Jinak 4 giga ram splňuje každá sestava. Když je tam méně, tak si to jednoduše doplatím.

Asi by to jen chtělo někde udělat seznam grafik, které jsou pro MSTS nevhodné a seznam, kde je s MSTS spokojenost.

Tak možná toto?

http://www.eproton.cz/set-pocitac-hp-p3130-mt-i3550-750g-4gb-monitor-asus-vw197d-5ms1366x768cerny/254959.html
S nebo toto: http://www.alza.cz/hp-500b-microtower-d205584.htm

Naposled editoval moderátor:
Tak som mal teraz mohol vyskúšať grafiku Nvidia 9400GT 512MB a Saphirre 5670 1GB DDR5 pustil som si stredne náročnú aktivitu v MSTS a test výkonu v hre Mafia2. Výsledok bol celkom zaujímavý:
Nvidia: MSTS FPS 35-60, kde to bolo len trochu možné, tak bolo 60. Mafia FPS 14.
Saphirre: MSTS stabilne 30, viac vyskočilo viac iba na okamih, aj na 60, ale zase to skokovo kleslo na 30, pri vonkajšom pohľade 4 bolo 50, ale bolo to nejaké nevyrovnané, vlak zrazu dosť poskočil a FPS kleslo na 30. Detaily telefónnych stľpov boli vykreslené na väčšiu vzdialenosť. Mafia FPS 24.

nebulus napsal:
Tak som mal teraz mohol vyskúšať grafiku Nvidia 9400GT 512MB a Saphirre 5670 1GB DDR5 ... NVidia - MSTS FPS 35-60, Mafia FPS 14 ... Saphirre: MSTS stabilne 30, Mafia FPS 24 ...

A včil buď z toho múdry :D

S tou Nvidiou 460 to nie je pravda. Mam overene, ze funguje aj v msts normalne, jak v XP, tak W7, uz som to myslim raz pisal v inom vlakne. Niekedy to da viac prace, ale da sa to vsetko nastavit, ze sa chova korektne aj v msts.

Chtěl bych varovat před nákupem podobných počítačů.Základní desky jsou typu microATX a to znamená,že není velká naděje na rozšíření o další HDD,mají příliš málo rozšiřujících slotů.To všechno jsou výprodejové počítače,stačí se podívat na typ čipové sady - Intel G41 Express,to už je zastaralý typ,dnes jsou sady začínající 6.Něco podobného jsem koupil synovi před 2 lety k vánocům a dodnes toho lituji.Raději si připlatím a koupím si PC s kvalitní základní deskou formátu ATX.Co se týče grafických karet,není důležité množství pamětí a jejich rychlost,podstatná je šířka sběrnice,přes kterou komunikují.Pokud je široká 64 či 128 bit,tak taková karta není na msts úplně vhodná.NVidia 460 se vyrábí se šířkou paměťové sběrnice 128-256 bit,takže pozor na výběr,nezáleží na velikosti pamětí!Saphirre 5670 1GB DDR5 má jen 128 bit sběrnici, Nvidia 9400GT 512MB to samé.Nevím,proč si nevezmete grafiku se sběrnicí 256 bit?Asus ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/1GD5 má 256 bit,Asus ENGTX580/2DI/1536MD5 dokonce 384 bit.Ale stojí 10.000,-Kč.
Sapphire HD 5850 OC (11162-14-40R) 2GB má 256 bit,Asus EAH5830 DirectCU/2DIS/1GD5 má taky 256 bit a propustnost pamětí
[GB/s]: 128.ATI řady 55xx mají 64 i 128 bit ale ne více.

Nejlepší je si PC složit. Pro mně to není žádný problém, vyjde to levněji a hlavně víte, co doopravdy v PC máte. Jinak s tou sběrnicí je to svatá pravda. Nedávno jsem koupil Gigabyte HD 6850 (256 bit, 1gb DDR5) a cena kolem 3600,- není zas tak moc.

Kdyby někdo chtěl se skládáním PC pomoci, nebo rovnou ho poskládat, klidně mi pište SZ a pokud to bude v mých silách tak pomůžu. Záleží, kde by to bylo. Ideálně střední Morava.

Pavlík napsal:
Nejlepší je si PC složit. Pro mně to není žádný problém, vyjde to levněji a hlavně víte, co doopravdy v PC máte.

Svätá pravda. Ale nie je to také jednoduché. Treba vybrať také komponenty, ktoré sa budú spolu znášať. Poskladal som už niekoľko počítačov a stalo sa, že napr. grafika v jednej doske nešla, ale v druhej podobných paramerov, ale od iného výrobcu fungovala bez problémov. Pričom obecne by malo platiť, že komponenty od rôznych výrobcov by mali spolu fungovať :roll:

Je lepší mít desku i grafickou kartu od stejného výrobce. Funkčnost by pak měla být zaručena. Stejně tak RAMky, pokud jich máme víc, by měly být totožné.

Hekl338 napsal:
S tou Nvidiou 460 to nie je pravda. Mam overene, ze funguje aj v msts normalne, jak v XP, tak W7, uz som to myslim raz pisal v inom vlakne. Niekedy to da viac prace, ale da sa to vsetko nastavit, ze sa chova korektne aj v msts.

Jó????!!!!!! ...no,tak to bych teda chtěl vidět na vlastní bulvy .Půl roku sem si s GT460 hrál a výsledek byl totální PRT! ....fps 5 průměr... vyřešila to až ATIna.

Zbyněk Šemora napsal:
...by to jen chtělo někde udělat seznam grafik, které jsou pro MSTS nevhodné a seznam, kde je s MSTS spokojenost.

....to sem tak nějak chtěl udělat,ale kromě vás,nikdo jinej na dotaz "jakou grafickou kartu používáte" neodpověděl!

Naposled editoval moderátor:
[split] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den,

Mám takový dotaz, bude mi trať jakštakž chodit při těchto parametrech? Procesor: AMD Sempron procesor 2600+ 1.6 GHz, paměť RAM: 512 MB a grafika: ATI Radeon Excalibur 3D 9250 256 MB

Děkuji za kladné odpovědi

Back
Nahoře