Počítačová poradna všeobecně

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Na krabici je napsané switch :D
Kupoval jsem to jako switch. Ale je zajímavé, že i když připojím přímo notebook do zástrčky ve zdi bez switche, že mi to ten kabel nechce vidět

No: Buď mi nevieš dobre popísať čo to vlastne robí, alebo niečo robíš zle. Tretia možnosť je ... ale to by si mi najprv musel správne popísať čo to skutočne robí - ja tam akosi nedovidím. Možno si pletieš pojmy s dojmami. je na ikone sieťovky červené X alebo žltý trojuholník? Čo z toho?

Připojení přes kabel bez switche se rozběhlo a funguje. Zítra na to propojení přes switch by se měl přijít podívat borec, co tento jejich systém ovládá :)
Psal mi, že jejich internet možná není dělaný na propojení se switchem. Tak uvidím, co vymyslí.

Jinak moc děkuji za radu a odpovědi :) :)

Je tam klasické připojení kabelové, které přiděluje pouze jedinou IP adresu pro jediné zařízení. Namísto switche, který je pouze výhybkou, je potřeba osadit router, který sám IP přiděluje na svém vnitřním rozsahu. Kolik má switch portů, tolik IP adres musí předřazené zařízení přidělit. Protože přiděluje pouze tu jedinou, dochází ke kolizi na síti. Je to jednoduché. Síťařina je věda.

Aha, tak děkuji za vysvětlení problému. Tak jsem udělal tu věc, že jsem pro ten internet vytvořil místní síť a spolubydlící se na ni připojil.

Je tam klasické připojení kabelové, které přiděluje pouze jedinou IP adresu pro jediné zařízení. Namísto switche, který je pouze výhybkou, je potřeba osadit router, který sám IP přiděluje na svém vnitřním rozsahu. Kolik má switch portů, tolik IP adres musí předřazené zařízení přidělit. Protože přiděluje pouze tu jedinou, dochází ke kolizi na síti. Je to jednoduché. Síťařina je věda.

Jo, to urcite. A proto ztratili link na nejnizsi vrstve... IP se prirazuje k MAC a ne k portu na switchi. A kolize uz vubec ne, to by si IP museli nastavit staticky a stejnou. :D

Podle me tam maji blokovani na jednu MAC adresu na port, pokud se jich objevi vic, shodi link a ceka na admina, aby dotycne pojebal a port nahodil. Kdysi se to tak delalo, dneska uz je to kazdemu jedno.

Pravda je, ze router s NATem by to mozna vyresil. Pokud neni blokovani i na NAT, coz se da taky poznat.

... :D
Podle me tam maji blokovani na jednu MAC adresu na port, pokud se jich objevi vic, shodi link a ceka na admina, aby dotycne pojebal a port nahodil. Kdysi se to tak delalo, dneska uz je to kazdemu jedno. ...
Ale kdepak MAC. To by museli přenastavovat pro každého nového hosta, což je pitomost. Prostě jedna IP na jediné zařízení - přípojku a hotovo. Už jsem tohle řešil několikrát a vždy úspěšně.
I doma mám router a za ním ještě switch, router přidělí IP všemu i na switchi.

Ale kdepak MAC. To by museli přenastavovat pro každého nového hosta, což je pitomost. Prostě jedna IP na jediné zařízení - přípojku a hotovo. Už jsem tohle řešil několikrát a vždy úspěšně.

No ano. A to jedno zarizeni se pozna podle MAC ;-). Nejde o to jaka MAC to je (identifikovat zarizeni), ale jde o to, ze je na jednom portu prave jedna. Ale to je jedno. V principu je to to same, jen na nizsi vrstve. IP se prirazuje k MAC a ne k pripojce (portu na switchi). To by musel byt L3 switch. Naopak MAC se prirazuje k portu, coz vybizi k blokaci :-)

Ale mozna se pleteme oba a duvod je uplne jinde. Z minima informaci se spatne vari.

Dobrý den,
od včerejška mám v PC novou grafickou kartu Radeon(TM) RX 460 s nainstalovanými všemi ovladači a dnes k tomu přibyl ještě nový monitor.
Po nainstalování MSTS, nastavení podle Desatera a nastavení pro grafickou kartu se MSTS ( i když ne přes celý monitor) rozjelo v pořádku.
Po spuštění editoru se mi místo známé mapky ukáže mapka, na které jsou chybějící (hodně barevná) místa. Viz obrázek.

editor.jpg

Zkoušel jsem již znova přenastavit grafiku, ale stále stejný problém. Dělá to u každé tratě.
Chtěl bych se zeptat, zda-li se s tímto problémem někdo už setkal a jak jej prosím vyřešil?

Za odpovědi předem děkuji.

Co vše máš zafajfkované v menu "Zobrarit"? Vypadá to, že vše.
Odfajfkuj všechno, koukni na nastavení vyhlazování v systému, potom v nastavení grafiky a po novém startu zkus pomalu zafajfkovávat jen potřebné položky trati.

Ahoj, mám zájem o koupi co nejlevnějšího notebooku na MSTS. Našla jsem docela levné notebooky, ale stav je repasován. Sice je tam záruka, ale mám z toho trochu obavy. Máte někdo zkušenosti s tímto typem? Například tady jsou https://www.ggpc.cz/repasovane-notebooky. Mohli by jste mi vybrat notebook za co nejlepší cenu, který utáhne MSTS? Děkuji :)

Ahoj, mám 2 dotazy a prosby.

1) se chci optat ze široka, čím může být způsobeno, že na novějším PC, co teď mám, tak mi lehčí (objemem) tratě jako 323, tak i 310 nejedou úplně plynule, ale lehce se sekají včetně pohybu myši po monitoru, i když na 6 let starém PC (a samozřejmě HW horším), co jsem měl, tak jela 310 úplně vpoho. Dřív jsem měl Win 7, teď mám 10. A dodžoval jsem "desatero" při instalaci.

2) bych chtěl někoho poprosit, jestli by mi do SZ, ať zde nezaplňujeme vlákno zbytečnostma, napsal prosím informace o OR. Podotýkám, že nevím o tom vůbec nic, jen že je to na traffic pestřejší a mělo by to být i plynulejší, že by tratě, byť stavěné pro MSTS, měly fungovat rychleji a neměly by mít takový nárok na HW.

Díky za odpovědi, Marek

Zkusím se zeptat tady, jestli je mezi námi nějaký znalý ve W11.

Koupil jsem si nový notebook ještě s desítkami Pro, který se mi po pár dnech aktualizoval na W11 Pro. Vše funguje jak má, ale do té doby, než jsem na něm začal pracovat. S notebookem jsem si koupil zvýhodněné Office 365.
Kliknu na cokoli z World nebo Excel a otevře se tohle hlášení:
kód chyby.jpg
Po odkliknutí sice mohu normálně soubor používat, ale opět jenom na hraní, protože je rozhozené formátování. V hromadné korespondenci mám nakonfigurován tisk štítků na cenovky zboží nebo na čárkové kódy. (Arch na 65 štítků) Prvních 10 řádků je posunuté dolů až do okna pod a srovná se to až od prostředka.
Jelikož mám vše na OneDrive, tak to samé jsem vytiskl na jiném počítači, kde mám desítky a tam je to správně.
Poštovní podací arch. Opět vše jinak a tabulka má také formátování mimo.

Včera byla nějaká aktualizace, ale nic se nevyřešilo. Tedy jsem si koupil hračku za necelých 40 tisíc, kde se nedá pracovat se soubory Office.

Pak mi stále svítí chybové hlášení a když to proklikám, tak hláška, že tohle nedovolí zapnout nějaký nekompatibilní ovladač. Tak žiji s vykřičníky.
chyba v zabezpečení.jpgizolace jádra.jpg

Poslední možnost je, vrátit se k W10. Ale není lepší čistá nová instalace?

No jo, ale tohle je až poslední možnost. Dotaz zněl, co s těmi chybami, jestli s tím má někdo zkušenosti a proč se mi v 11 rozhodí nastavení šablon vyrobených v MS Office.

Čaute...mám noťas, v ktorom by som tiež rád rozbehal OR...potrebujem pomôcť s grafikou nakoľko PC požiadavky spĺňa a tak isto som mal nastavené OR podľa návodu. Na stolnom PC všetko funguje, ale akonáhle ho spustím na noťase, hra má max 12-13 fps...je v tom AMD Ryzen 7 a nvidia GTX1650 4GB. Hry ako Counter Strike 2 ťahá na najvyššej grafike v pohode ale OR je tragédia :-D ak by vedel niekto pomôcť, budem povďačný.

Čaute...mám noťas, v ktorom by som tiež rád rozbehal OR...potrebujem pomôcť s grafikou nakoľko PC požiadavky spĺňa a tak isto som mal nastavené OR podľa návodu. Na stolnom PC všetko funguje, ale akonáhle ho spustím na noťase, hra má max 12-13 fps...je v tom AMD Ryzen 7 a nvidia GTX1650 4GB. Hry ako Counter Strike 2 ťahá na najvyššej grafike v pohode ale OR je tragédia :D ak by vedel niekto pomôcť, budem povďačný.
Nemáš v notebooku nastaveno pro OR právě grafiku AMD? Já musel v nastavení grafiky NVIDIA přiřadit OR na vysokovýkonný procesor.

Back
Nahoře