Traktorové a jiné simulátory

Tak z toho videa som nepochopil, o čo sa tam jedná. To som lesník? Strom? Idem do prírody?
Ináč chlapec tam uvedenú má veľmi rozporuplnú zostavu. Procesor OK, pamäte OK, základná doska šmejd, hdd na kancelárske účely, grafika no budiž, ale s poddimenzovaným zdrojom :cool:

Ahoj! Už nějakou dobu se věnuji hře Dop3Simu a jelikož jsem tu o něm na fóru nenašel ani zmínku, napadlo mne o něm trošku poreferovat. Jedná se o simulátor obsluhy Staničního Zabezpečovacího Zařízení (SZZ) různých typů (Elektromechanika, Reléovka, Ruská Reléovka, TEST a jiné). Dopsim také věrně simuluje funkci několika TZZ (mj Automatické Hradlo, Autoblok, Telefonika...). Dopsim se dá hrát pouze ve více hráčích, přičemž každý obsluhuje jednu (+dálkově druhou, či třetí...) stanici, hlásku, nebo stavědlo. Více informací a odkaz ke stažení najdete zde: https://www.facebook.com/groups/1446391185592965/ .

Ja by som upovedomil na hru Train Fever :) nástupcu hry Transport Tycoon Deluxe :) určite odporúčam veľa chýb už bolo opravených aktuálna verzia je celkom slušná. Pracuje sa ešte na troleji pre električky a vyberanie nástupišťa pre vlaky. Je možnosť skinovať a modelovať.

Když vás přestane bavit jezdit po kolejích, můžete zkusit simulátor jízdy v terénu Spintires:
01kama3.jpg

Nebo simulátor lodní přepravy Spintires:
02kama3.jpg

Nebo simulátor ponorek Spintires :) :
03kama3.jpg

Je to ruský alebo skôr bieloruský Maz, svedčí o tom aj jeho ŠPZ. Liaz nikdy nebol ako 3 nápravový terénny voz - keď aj mal tretiu nápravu, vždy len ako vlečnú na odľahčenie hmotnosti na ceste. Tento Maz viditeľne má dvojmontáž kolies na tretej náprave, to som u Liaz nikdy nevidel. Proste s Liaz to nemá nič spoločné.

Ať je to ten či onen náklaďák, práce se světlem, stíny, vegetací, celková fyzika atd. je v tomto simulátoru opravdu špičková, ostatní simy by se tady měly hodně přiučit, včetně RW.

Jinak je to jakýsi Kamaz, ale to je vcelku jedno - ruská auta jsou všechna Kamaz, Maz, Autovaz, Belaz, Kraz, Uaz, Baz, Gaz, Vaz, Daz, Zaz nebo jiný ...az :D Spintires jsou zajímavá hra, pracuje to na Havoc enginu a dá se říci, že interakce vozidla s okolím je fantastická (i když, jako každý simulátor to má svoje reservy ;) ) Vozidla mají naviják, lze je vybavit jeřábem na dřevo a sbírat kmeny libovolně po mapě, umí to i multiplayer a to je teprve zábava :)

tatra01.jpg

tatra02.jpg

Nezabudnite, že tu bola RVHP....A teda tvar bol skoro všade rovnaký.....Šetrili sa náklady na výrobu a dal sa tomu iný názov. Ruské Kamazi sa strašne podobajú na liaz. Kto od koho kopíroval je už jedno.......(ostatne aj Pikku to už napísal.)

p.s: to isté Crystal a Ursus.

... to isté Crystal a Ursus.
Zetor Crystal a Ursus bola priama licencia v rámci ČSSD a PĽR. MAZ či Kamaz sa na Liaz naozaj len vzdialene podobá. Najmä motor majú veľmi "podobný" ;) Nikdy nezabudnem na Zil a jeho 85 litrovú spotrebu benzínu s ktorým nám rozvážali stravu, pretože Zil vykazoval v Prahe úsporu 5 l benzínu, kým V3S mala nadspotrebu nafty a dovolila si zožrať v Prahe celých 32 l na 100 km. Zelené mozgy, ináč sa to nedá nazvať. Každý rok si na slezine osviežim tieto spomienky, stačí pohľad na gulaťák a Podbabu s ubytovňou pre dievčatá v uniforme ;)

Skôr som to myslel tak, že forma kabíny je takmer totožná a odlišuje sa len v detailoch....Tak si asi konštruktéri nelámali hlavu a dali to čo už je. Robilo sa to často....

Ten Crystal a ursus boli v počiatku totožné traktory inde vyrábané. Dnes už je to iná pesnička.....Nuže dal som blbý príklad :)

Dobrý den,
mám se zeptat, kde se dá sehnat TS2015 v krabicové verzi. Nejlépe Ostrava. Prý to je problém.

Děkuji. :)

Back
Nahoře