aktualizace

Bury99

Začátečník
PO nainstalování aktualizace ze dne 30.12.2010 mi v editoru začala vyskakovat chyba načítaní souboru .... 380002.eng. mám na výběr přeskočit a pokračovat nebo ukončit. Je možné že to souvisí s tou aktualizací a když budu pokračovat ve vytváření bude editor fungovat normálně nebo musím reinstalovat ?? díky.

Tuhle chybu lze ignorovat volbou Pokračovat, vše bude fungovat normálně. Pouze nebude možno použít tento stroj. S 380002 jsou nějaké problémy, tak si zatím ten eng přesuň někam mino MSTS, aby ti ta hláška nevyskakovala. Po opravě si ho tam vrátíš.

Miran napsal:
Tuhle chybu lze ignorovat volbou Pokračovat, vše bude fungovat normálně. Pouze nebude možno použít tento stroj. S 380002 jsou nějaké problémy, tak si zatím ten eng přesuň někam mino MSTS, aby ti ta hláška nevyskakovala. Po opravě si ho tam vrátíš.

Díky

Bury99 napsal:
Miran napsal:

Díky

A ještě jeden dotaz ??? Tento problém se mi vyskytl i při spoštění hry. Popř když končím úkol tak mi to taky vyjede dám pokračovat a jede to ale nešlo by to njak odstranit ať to nevyskakuje ??? Přepíná se mi to do win pořád. Díky
Soubor jsem přesunul mimo dokonce na jiný HDD a stejně to dělá.

Alespoň já bych si nainstaloval MSTS BIN. Protože 380, tak jak je opravdu žádné chyby nevyhazuje. Máme ji všichni.
Obecně platí. Pro současný MSTS není MSTS BIN volitelná volba, ale nutnost.

To Bury99
Jenže ty jsi ho zřejmě nepřesunul, ale pouze zkopíroval a na původním místě ten soubor stále zůstává. A taky se podívej zda tam nemáš nějakou soupravu používající tento stroj.
To Zbyněk
kdyby neměl Bin tak mu zlobí všechny stroje, ne jen ten jeden jediný. Uvažuj trochu logicky...

Miran napsal:
To Bury99
Jenže ty jsi ho zřejmě nepřesunul, ale pouze zkopíroval a na původním místě ten soubor stále zůstává. A taky se podívej zda tam nemáš nějakou soupravu používající tento stroj.
To Zbyněk
kdyby neměl Bin tak mu zlobí všechny stroje, ne jen ten jeden jediný. Uvažuj trochu logicky...

:-) Tak rozdíl mezi přesunutím a zkopírováním vím co je :-) . Soubor jsem opravdu přesunul. A začlo mi to dělat až po nainstalování aktualizace z 30.12.2010 tj dnes ráno. Do té doby mi to jelo normál dokonce i ta 380 S kterou sem tahal IC. Jinak 380 je v úkolu den blbec, kdy s ní jede fíra z PHA do BLAVI. Takže té chyby se asi nezbavím ,leda bych smazal ten úkol ale to se zase bojím že mi nepojede MSTS vůbec. Už je pouze tam. Dnes se hraju se sestavováním nových souprav dle aktualního JŘ. A když vjedu do hry tak se mi ta chyba ukáže taky ale hra jede jen mě to vyhodí do okna win pokaždé když skončím jízdu a vracím se na hlavní stránku a pokaždé když spouštím ztrať.

Tak to asi budeš muset zkusit najít chybu v engu 380002, která způsobuje onu hlášku. A to setsavování souprav dle aktuálního JŘ do zásoby je blbost, neboť MSTS snese pouze určitý počet souprav. Potom začne blbnout. Tak toho raději nech, než se zase tady za nějaký čas začneš vyptávat na příčinu záhadných pádů....

Tak už jsme doma. To jsi měl napsat rovnou, že hraješ Den blbec. Tam je použitá lokomotiva 380001.
Stačí si otevřít soubor act ve wordpadu najít 380001 a změnit ji za 380002. Pak už v této aktivitě pojede nová lokomotiva, ale je nutné jet tuto aktivitu od začátku.
Pokud mám aktivitu rozehranou a chci jet s novou 380, tak si musím eng 380002 zkopírovat do zálohy a zde z něj udělat opět ve wordpadu 380001 a to tak, že přejmenuji nejen název souboru , ale při otevření wordpadem dám nahradit (najít) 380002 a nahradit 380001. Nakopíruji zpět do adresáře cd_380, původní eng raději zálohuji. a pak vyzkouším ve volné jízdě, jestli mašinka funguje nebo mohu otestovat Conbuildrem. A pak hurá na pokračování Den blbec s novým modelem.
Pokud budu mít zálohu, není co pokazit.
Bury99 napsal:
...A začlo mi to dělat až po nainstalování aktualizace z 30.12.2010 tj dnes ráno. ...
Dnes ráno bylo 30.12.2010 ? Nějak mi to uniklo :D

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak už jsme doma. To jsi měl napsat rovnou, že hraješ Den blbec. Tam je použitá lokomotiva 380001.
Stačí si otevřít soubor act ve wordpadu najít 380001 a změnit ji za 380002. Pak už v této aktivitě pojede nová lokomotiva, ale je nutné jet tuto aktivitu od začátku.
Pokud mám aktivitu rozehranou a chci jet s novou 380, tak si musím eng 380002 zkopírovat do zálohy a zde z něj udělat opět ve wordpadu 380001 a to tak, že přejmenuji nejen název souboru , ale při otevření wordpadem dám nahradit (najít) 380002 a nahradit 380001. Nakopíruji zpět do adresáře cd_380, původní eng raději zálohuji. a pak vyzkouším ve volné jízdě, jestli mašinka funguje nebo mohu otestovat Conbuildrem. A pak hurá na pokračování Den blbec s novým modelem.
Bury99 napsal:
...A začlo mi to dělat až po nainstalování aktualizace z 30.12.2010 tj dnes ráno. ...

Ne ale ta aktualizace je z 30.12.2010 a dnes ráno jsem ji instaloval.

Balík všech aktivit pro BP 85.04 včetně jízdních řádů aktualizováno 30.12.2010 ----------------- toť uvedeno na stránkáchzdejších.
Snažíte se ze mě dělat vola ????
Miran napsal:
Tak to asi budeš muset zkusit najít chybu v engu 380002, která způsobuje onu hlášku. A to setsavování souprav dle aktuálního JŘ do zásoby je blbost, neboť MSTS snese pouze určitý počet souprav. Potom začne blbnout. Tak toho raději nech, než se zase tady za nějaký čas začneš vyptávat na příčinu záhadných pádů....

Tak udělal jsem pouze tři. zatím. A pro jistotu toho nechám.
Zbyněk Šemora napsal:
Bury99 napsal:

ADD. JA sem nepsal že jedu Den blbec. Já psal že lokomotiva je v aktivitě Den Blbec. Dnes jsem sestavoval vlaky a pokaždé jsem zkoušel jak vypadá v realu. Akorát že po nainstalování výše uvedené aktulizace mi to píše tu chybu. Chápete to ???? Vlak s touto loko nemám sestavaný a Den Blbec nejedu.

Naposled editoval moderátor:
Jo, kdyby jsi psal normálně a Česky, tak se dalo odpovědět jednou větou. Tedy se nejednalo o aktualizaci lokomotivy 380, ale o balík aktivit do mé trati :D.
Stačilo jen tak málo. Vlákno s názvem Aktualizace je nic neříkající.
Takže. Jsou dvě možnosti. Buď si stáhnout od Jardy Skůry tuto lokomotivu anebo jít do složky consists a cd_380002+7DB.con jednoduše smazat.

Hold s tímto jsem testoval tento model a jaksi se mi to zatoulalo do aktualizace, tak sorry. Ale opravdu příště psát konkrétně a ne v hádankách. Chudák Miran Tě také nechápal a radil úplně něco jiného. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jo, kdyby jsi psal normálně a Česky, tak se dalo odpovědět jednou větou. Tedy se nejednalo o aktualizaci lokomotivy 380, ale o balík aktivit do mé trati :D.
Stačilo jen tak málo. Vlákno s názvem Aktualizace je nic neříkající.
Takže. Jsou dvě možnosti. Buď si stáhnout od Jardy Skůry tuto lokomotivu anebo jít do složky consists a cd_380002+7DB.con jednoduše smazat.

Hold s tímto jsem testoval tento model a jaksi se mi to zatoulalo do aktualizace, tak sorry. Ale opravdu příště psát konkrétně a ne v hádankách. Chudák Miran Tě také nechápal a radil úplně něco jiného. :D

Tak teď nevím jestli se nejspíě nemám omluvit i já boť sem si to přečetl a dal sem to přečíst i sousedovi v práci a taky to nepochopil. Tak se omlouvám i já. Psal jsem to v práci na rychlo a tak to dopadá. TAkže ještě jednou se taky omlovám. Mozek myslí jedno a ruce píší druhé :-(

V každém případě obecně:
Pokud mám v consistech (tj. sestavených vlacích) nějaké vozidlo, které mi chybí v Trainsetu, hlásí editor aktivit chybu při svém spouštění a následně i při řadě dalších úkonů v něm. Pokud se to děje, je třeba chybný consists opravit (nahradit chybějící vozidlo jiným) nebo chybějící vozidlo doplnit. Pokud nevím, o který consist jde, musím všechny consisty otestovat, jak a čím na to popsáno na fóru mnohokrát.

Honza napsal:
V každém případě obecně:
Pokud mám v consistech (tj. sestavených vlacích) nějaké vozidlo, které mi chybí v Trainsetu, hlásí editor aktivit chybu při svém spouštění a následně i při řadě dalších úkonů v něm. Pokud se to děje, je třeba chybný consists opravit (nahradit chybějící vozidlo jiným) nebo chybějící vozidlo doplnit. Pokud nevím, o který consist jde, musím všechny consisty otestovat, jak a čím na to popsáno na fóru mnohokrát.

NJ Když já se tady v tom moc nevyznám. Jen se mi podařilo najít návod na tvoření vlaku tak jsem to vyzkoušel nohužel až po te aktualizaci. Sestavit vlak a jedoucí se mi podařilo ale teď zkouším vytvořit aktivitu a to mi moc nejde.

ADD tu lokomotivu jsem si stahl od toho Skůry a stejně mi to tu hlášku píše dál. Složku cd 380 jsem nejdříve odstranil a nahrál tam novou (dve slozky ztazene z jeho stránky ) Loko a druhá jsou zvuky. Takže nevím v čem je tedy problém. JAk říkam v upravování souborů se moc nevyznám. Pomůže tedy když do složky 380 nakopíruju soubory třeba ze složky 350 ??? Háže mi to chybu poze s loko ř 380. Teď lituju že sem se do té aktualizace pouštěl. Do té doyb jelo vše v normálu.

Takže asi takhle....schválně jsem si znovu stáhl všechno ke 380-ce od Jardy Skůry, tzn. cd_380.zip (model+chování), sms_380.zip a cab_380.zip z Michalových stránek. Vše spolu normálně funguje, ale musíš to mít ve správných složkách !! Složku s modelem (cd_380) rozbal a nakopíruj do Train simulátor/Trains/Trainset/. Ve složce sms_380.zip jsou 2 soubory (380cab.sms a 380eng.sms), ty nakopíruj do složky Train simulátor/Trains/Trainset/common.snd/sndelok. Složku cab_380.zip rozbal a nakopíruj do složky Train simulátor/Trains/Trainset/common.cab/ a musí to vše fungovat. Ještě bys měl mít ve složce Train simulátor/Trains/Trainset/common.snd balík zvuků sndelok z těchto stránek.

... a k tomu, co jsem psal já: sice jsem doteď nepochopil, o jaké aktualizaci tady píšeš, ale předpokládám, že aktualizace trati BP podle Zbyňkových reakcí, ale pravděpodobně chyba, která se Ti objevuje, vznikla tím, že jsi smazal původní složku cd_380 a nahrál (správně!!!!) novou 380 od Jardy, tak Ti chybí příslušná lokomotiva. Původní složka obsahovala stroje(engy) cd_380001.eng a cd_380003.eng, Jardův nový model je cd_380002.eng. Takže buď jsi měl sloučit obě složky nebo teď musíš najít soupravu (consist=soubor něco.con ve složce trains/consists), která chybějící stroj 380 obsahuje a nahradit strojem, který máš teď nainstalovaný. Stačí na to Notepad, ale k opravě consists můžeš použít s výhodou ConBuilder, nemusíš chybu pracně hledat, o jeho používání se na fóru najde dostatek informací, takže se snaž!

HLAVNĚ NEKOPÍRUJ NIC ZE SLOŽKY 350 DO SLOŽKY 380. NIC TO NEVYŘEŠÍ A UDĚLÁŠ SI V TRAINSETU TAKOVÝ CHLÍVEK, ŽE TO NEDÁ DOHROMADY ANI FERDA MRAVENEC!!!!!

A že se tady v tom moc nevyznáš, nevyznáš se v upravování souborů a tak. Čí je to problém? Tvůj. Ty se raději ani o nic nepokusíš, a myslíš si, že Tě každý povede za ručičku. Trošku se snaž!!!!! Když budeš zálohovat, vždycky, když se něco nepovede, můžeš se vrátit k původnímu stavu.

A ještě k písemnému projevu: trošku pečlivosti by neškodilo a taky by Ti huba (prsty) neupadla, kdys místo "toho Skůry" napsal "pana Skůry" nebo "Jardy Skůry" ...

Chyba je na mé straně. Několik lidí mi psalo, že končí vykolejením aktivita Velký Osek - HK někde v CHoťovicích. O vánocích jsem tedy trochu jezdil a bingo. Opravil jsem to tak, že jsem tedy nechal ten jeden poškozený Paths až za Týniště a tím byla aktivita opět funkční a vydal jsem opravu.. Jenomže mezi consisty se mi zatoulala nová 380002 se soupravou na které jsem testoval. Hold jsem se uklepl. Pak kdo stáhl noý balík aktivit, tak má v adresáři i tento consists. Pokud nemá od Jardy Skůry tuto lokomotivu, tak hold buď si ji do cd_380 doplní nebo consists ať si smaže.
Jsme lidi a jsme omylní. Také je pravda, že kdo nic nedělá, nic nepokazí. Ale stále lepší kompromis vidím, že je lepší dál něco dělat a občasné uklepnutí mi snad bude odpuštěno. :D
A není to poprvé. Pamětníci si určitě vzpomínají, kdy jsem do aktivit dal omylem consists do volné jízdy s utajovaným připravovaným modelem Bobiny od Tomiho. Situaci pak zachránil Pikku, který narychlo naskinoval bobinu jedničku na nulku, aby se uklidnila zvědavá veřejnost. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Chyba je na mé straně. Několik lidí mi psalo, že končí vykolejením aktivita Velký Osek - HK někde v CHoťovicích. O vánocích jsem tedy trochu jezdil a bingo. Opravil jsem to tak, že jsem tedy nechal ten jeden poškozený Paths až za Týniště a tím byla aktivita opět funkční a vydal jsem opravu.. Jenomže mezi consisty se mi zatoulala nová 380002 se soupravou na které jsem testoval. Hold jsem se uklepl. Pak kdo stáhl noý balík aktivit, tak má v adresáři i tento consists. Pokud nemá od Jardy Skůry tuto lokomotivu, tak hold buď si ji do cd_380 doplní nebo consists ať si smaže.
Jsme lidi a jsme omylní. Také je pravda, že kdo nic nedělá, nic nepokazí. Ale stále lepší kompromis vidím, že je lepší dál něco dělat a občasné uklepnutí mi snad bude odpuštěno. :D
A není to poprvé. Pamětníci si určitě vzpomínají, kdy jsem do aktivit dal omylem consists do volné jízdy s utajovaným připravovaným modelem Bobiny od Tomiho. Situaci pak zachránil Pikku, který narychlo naskinoval bobinu jedničku na nulku, aby se uklidnila zvědavá veřejnost. :D

Od tohoto je diskuzní fórum aby se případné chyby opravili ne ??? :-) Soubor uz jsem u pravil dle prilozenych návodu a uz to jede jako blesk.
Apropo vcera sem videl ve zpravach ze ze v realu 380 taky pácha neplechu na kolejových obvodech takze jsem se tomu celkem zasmal ze i me zrovna tento vlak udel neplechu v MSTS. A budu rad a nejen ja ale i ostatni kdyz se zde bude neustale neco dit i s drobnyma preklepama ci chybama nez aby to tu umrelo, nic se tu nedelo a kazdy byl odkazan sam na sebe.

Muze te mi nekdo poradit kde najit navod na vytvoreni aktivity ale tak aby to pochopil i laik ??? Mam jeden stazeny ale unej sem se dostal pouze k nadefinovani trasy a pak uz v tom mam maglajz. Vubec se v tom nevytnam. Díky

Co takhle téma Aktivity+Tvorba aktivit a v něm vlákno Tvorba úkolů (aktivit) v MSTS - návod od PPoolllla a další???? Fakt si myslíš, že Tě tu budeme vodit za ručičku?

A znovu (a prosím bez poznámky, že tohle není fórum o spisovné češtině): dalo by Ti prosím moc práce, věnovat více péče svému písemnému projevu?

Zdravím, prosím nevedel som kam to napísať ale chcem sa spýtať na stiahnutie Trainset090 z Tygyho stránok.Ako na to treba nejaké požiadanie??
Dakujem Michal.

Back
Nahoře