Rychlost vlaků na koridoru

CANDY napsal:
Myslím že okrem testovacích jázd na 160 km/h tade ešte ani jeden vlak tolko nešiel :(

A to je práve ten problém, že myslíš.......Čo takto si zistiť fakty? Dva páry IC majú 160km/h. A máme na to 4 kusy goríl....

To je fakt že IC zdá sa mi 504 a 505 no tým nejsom si istý. ale čo potrebujú esa aby jazdili "aspon" 140??

dem napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale například mezi Břeclaví a Štúrovem se musí jet na plný výkon a nezkrátí se ani minuta. čeho. Bavíme se o EC.

Medzi Bratislavou a Štúrovom obvykle (ak si 350 ka nepostavý hlavu) skrátim 3 minuty.....A to je podla mňa ešte moja neskúsenosť. Dobrý majster bez problémov aj 5 minút.

Sakra, o 3 minúty kratšie v reštauráku ...:cry:

a náveštné opakovače by nemaly byť namontované už pri stavbe loko??? a potom len nejakáá aktiváácia...

Dal sa tam modernejší systém, problém je že naše vozidlá sú staré desiatky rokov. A nové vozidlá u nás majú problémy, lebo rušia starú techniku použitú na tratiach. Treba tento začarovaný kruh nejako zlomiť.

Takto problém má údajne len Bratislava Nové mesto a smer východné. Kvôli tomuto úseku sa naši páni vyhovárajú, že sa nesmie jazdiť s Taurusmi a Herkulesmi a inými novými strojmi s asynchrónnymi motormi. pravda je taká, že je to zrejme len zámienka aby Fero v ŽOS-ke neprišiel o svoj kšeft pri rekonštrukcii múzea a Jurko s ZSCS Cargo o svoj kšeft s 50 násobnými cenami náhradných dielov a práce na naše múzeum. Pretože ako to tak sledujem, tak súkromných strojov u nás jazdí všelijakých od výmyslu sveta............Tu nie kruh treba lámať , ale kompetentných...
A čo sa týka novej pushpull jednotky pre ZSSK tak dostala trefný názov...Jánošík....Ale od Jánošíka používa lepšiu metodiku, pretože jej netreba chodiť po zboji, ona stojí po zboji..

Naposled editoval moderátor:
ja tento štát nechápem ... rušia spoje tam kde vlaky nejsu natrieskané ale ludia cestuju potom sa sťažuju že su v strate ked cestujem do školy v nedelu R 604, 608 skratka tam sa nedá ani kde postaviť. nechápem toto už vobec milardy sa dávaju do rekonštrukciu kolajnic a inštálacia ETCS nestačilo by na naších tratiach autoblok?? v čechách aj tam kde koridor na 160 km/h nemaju tak tam maju aspon autoblok a rýchlosť pre všetky vlaky 140... tuto zaradia do supravy B vozen alebo Bee a maximálna rýchlosť vlaku sa automaticky zase končí na 120km/h... TAK NACO MODERNIZUJEME KED TO NEMA ZIADNY VYSLEDOK??? miliardy idu do kolajnic ... prečo sa najskor nezrekonštruovali mašiny vozne nech to má aspon takú uroven.... na odstavných kolaja v spravach prespávaju bezdomovci pekne to máme zabezpečené ale to je už od témi...
*Súpravách

Naposled editoval moderátor:
A ty si myslíš, že keď smer Nové Mesto nad Váhom pôjde 362 xxx ktorá má 140 a všetky vozy budú mať 140km/h, trať je na 160km/h tak potom to bude môcť ísť 140?

hej myslím v čechachám maju 160 a tam rýchliky jazdia aspon 140 km/h... tuto máme 160 tieš ale u nás sa stále jazdí 120...

Ty nedokážeš spätne prečítať niekoľko príspevkov tu na tejto stránke? Predpis jasne hovorí, že bez prenosu návestí na NO sa smie jazdiť maximálne 120km/h. Aj keby tam bola mašina na 200km/h a súprava na 200km/h aj tak pokiaľ nebude mať prenos môže ísť max. 120km/h. A ETCS vybavená trať nemá kódovanie v koľajniciach (neexistujú štandardné koľajové obvody), ale v takzvaných baliziach. Takže prenos na štandardný NO nehrozí.....Už to konečne chápeš aj ty?

toto som chcel počuť hej chápem mne je to jasne že aj 350 bez návestneho opakovača pojde maximálne 120... tak potom k čomu slúži to ETCS?? len k tomu že mašina sama na červenu zastane že si dokáže počítač vypočítať brzdnu dráhu...

Back
Nahoře