Modely lokomotiv ř.362/363 (úpravy Jardových modelů)

duuso napsal:
... ale podľa mňa sa mohlo narovnať mapovanie textúr bočníc, pretože nie je v súčasnej dobe pri súčasnom trende možné aby skinár krivil fotky pri ich osádzaní na model...Ďalšia vec je tá, že by nebolo od veci samotnú karosériu "posadiť" viac do podvozkov, opticky mi to pripadá akoby bola karoséria moc vysoko od podvozkov alebo akoby mali kolesá väčší priemer ako v reále...No ale najviac by azda pomohlo rozumne znížiť počet polys...S tými počtami polys - to isté patrí aj k modelu 150/151/350, viac-menej sú to hranaté veci, myslím, že by sa to dalo znížiť.Tot vsjo. :D
Proč se křivilo mapování textur se musíš zeptat autora fotografií, ze kterých se textury vytvářely. Byl známý široko daleko po celé Severozápadní Dráze svým rybím okem Jardovi tak nezbylo, než mapování posunout tak, aby to na modelu nebylo vidět :study: S tím poměrem mezi podvozky, koly a podobně - pět let jsme byli zvyklí na jeden model a zůstal nám v paměti. Pak je každý další model, třeba rozměrově přesnější, pro nás nevyhovující. Navíc ještě nemůžu nevzpomenout poměry mezi sledovaným objektem a pozorovatelem (menší/větší, zespoda/seshora) které to nadále zkreslí (modeláři ví, o čem mluvím)
S tím počtem polygonů souhlasím, chce to zachovat rozumnou míru - nebo použít LODs 8)

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
Pak je každý další model, třeba rozměrově přesnější, pro nás nevyhovující.

Dobre vidím ? Ak by bol čo najpresnejší, debata by samozrejme nezačala. Tu nemôže byť o skreslení reč.

Pikku napsal:
Proč se křivilo mapování textur se musíš zeptat autora fotografií, ze kterých se textury vytvářely. Byl známý široko daleko po celé Severozápadní Dráze svým rybím okem Jardovi tak nezbylo, než mapování posunout tak, aby to na modelu nebylo vidět
Vieš Pikku ale to znie ako keby v celej Českej republike mal iba jeden človek z komunity MSTS digitálny foťák...alebo ako keby peršingy nebolo možné hockde zastihnúť.

Tuším, že pikku míří směrem prvního stupně vývoje Skůrových 363 a tedy k řadě 372... Sám jsem čuměl, když jsem skinoval 363 a něco jsem retušoval ručně a na modelu byla svislá rovná přímka křivá.

duuso napsal:
Vieš Pikku ale to znie ako keby v celej Českej republike mal iba jeden človek z komunity MSTS digitálny foťák...alebo ako keby peršingy nebolo možné hockde zastihnúť.
Narážím na iniciátora vzniku nových modelů - "Muže s rybím okem" :D - jedině jemu můžeme poděkovat za vznik nových modelů, protože tak dlouho posílal Jardovi fotomateriály a tak dlouho ho přesvědčoval, až Jarda Skůra povolil a řadu 372 vymodeloval. (Nutno říci k jeho plné spokojenosti!) Jak tak čtu na foru, evidentně se měl to vykašlat :wink:

Mohu chlapci mezi Vás ... :)

Jak tak koukám,jedině Pikku měl a má jasný přehled o tom,jaká že byla historie původních Jardových modelů a jejich textur. :wink:
Ale k věci.
Od té doby se nám věci trošku pohnuly a krom toho,že si náš "agent" známý po celé Severozápadní dráze pořídil nový a o poznání lepší fotoaparát :D ,po včerejší plodné diskuzi v tomto vlákně se i autor úprav modelů ještě pošťoural v modelech,jejich mapování a především v jejich porovnávání s výkresy skutečných strojů.Podle všeho se tedy Jardovy modely oproti rozměrům skutečných strojů liší řádově v centimetrech,takže se nějakých zásadních zásahů do výšky ,délky a šířky modelů zřejmě nedočkáte.Holt,Jarda byl /je/ machr. :wink:
Řešení problematiky mapování se intenzivně řeší s vydatným přispěním Hekla338,takže předpokládám další pokrok i v této oblasti.
Je mi ovšem jasné,že se vždy najde někdo komu to opět vyhovovat nebude,ale takový už je život. :D
V každém případě děkuji za zdejší plodnou diskuzi a věřím,že takových vláken bez "zahoření" bude na našem foru přibývat.

Mějte se fajn.

David

Kadr napsal:
Davide,co třeba 363 001.Docela dobré foto má Zdeněk itterheim :wink:

Zdravím,
v době,kdy mi snímky od Zdeňka dorazily,vyšel skin 363 001 na modelu p.Starého,takže jsem neměl a vlastně ani nemám důvod textury 363 001 pro upravené modely tvořit.Nevidím ale důvod,proč by je nemohli tvořit jiní skinaři. :)

David

Tax napsal:
Správne, Pikku, mali sme sa na to vykašľať "fšichni" a bol by pokoj ...
Celkom s Tebou nesúhlasím, ten model má chyby a to je evidentné, ale ako písal David Hájek pracuje sa na odstránení, hlavne v mapovaní, aj keď ja by som sa prihovoril aj za zníženie počtu polys.

David Hájek napsal:
V každém případě děkuji za zdejší plodnou diskuzi a věřím,že takových vláken bez "zahoření" bude na našem foru přibývat.
To je v poriadku Davide, nikto nechel prudit a robiť zlú krv, aj ja aj Robo sme len chceli poukázať na niečo, čo by ten model spravilo ešte lepším,je dobré že sa to tu prebralo s chladnými hlavami a nevzniklo FW.

duuso napsal:
... ten model má chyby a to je evidentné, ale ako písal David Hájek pracuje sa na odstránení,..
David Hájek napsal:
... Podle všeho se tedy Jardovy modely oproti rozměrům skutečných strojů liší řádově v centimetrech,takže se nějakých zásadních zásahů do výšky ,délky a šířky modelů zřejmě nedočkáte
Změna mapování není oprava chyb modelu 8)

David Hájek napsal:
Kadr napsal:

Zdravím,
v době,kdy mi snímky od Zdeňka dorazily,vyšel skin 363 001 na modelu p.Starého,takže jsem neměl a vlastně ani nemám důvod textury 363 001 pro upravené modely tvořit.Nevidím ale důvod,proč by je nemohli tvořit jiní skinaři. :)

David

363 001, která je jako skin na model p.Starého (doufám, že myslíte tu z trainsetu BP) není ničím jiným než vyměněnou tabulkou nějakého jiného esa. Vždycky mi naskakuje alergická reagce, když jí potkám na trati. Protože na ní najdu skvosty jako DKV PLZEŇ (byla a je Brňenská), potom prolisy na kabině (prototypy stejně jako řada 131 nemají prolisy na kabině), poté světla jako u sériových strojů. Tuším, že originál má navíc ještě krémový pruh položený trochu níže než ostatní 363-ky co máme v MSTS. Takže by jeho udělání znovu stálo za to :salut: klidně se to doho pustím já, ale asi opět na starého model, ten je z hlediska obtížnosti reskinování asi tím nejlepším co v MSTS máme.

Štěpán_mf napsal:
David Hájek napsal:
Kadr napsal:

Zdravím,

David

363 001, která je jako skin na model p.Starého (doufám, že myslíte tu z trainsetu BP) není ničím jiným než vyměněnou tabulkou nějakého jiného esa. Vždycky mi naskakuje alergická reagce, když jí potkám na trati. Protože na ní najdu skvosty jako DKV PLZEŇ (byla a je Brňenská), potom prolisy na kabině (prototypy stejně jako řada 131 nemají prolisy na kabině), poté světla jako u sériových strojů. Tuším, že originál má navíc ještě krémový pruh položený trochu níže než ostatní 363-ky co máme v MSTS. Takže by jeho udělání znovu stálo za to :salut: klidně se to doho pustím já, ale asi opět na starého model, ten je z hlediska obtížnosti reskinování asi tím nejlepším co v MSTS máme.

Tady je přehledka toho co se mi podařilo urvat v Pha - 363 001. Bylo tam málo místa, ale kdyby někdo chtěl foto tak pošlu. - http://simtrains.rajce.idnes.cz/363.001/

Kadr napsal:
Tady je přehledka toho co se mi podařilo urvat v Pha - 363 001. Bylo tam málo místa, ale kdyby někdo chtěl foto tak pošlu. - http://simtrains.rajce.idnes.cz/363.001/
Zdenku,nejak zapominas,posledne jsem to z tebou resil.

Kadře nic ve zlém, určitě jí naskinuješ perfektně, ale obávám se, že když jí naskinuješ ty, tak se dočkáme screenu, ale jinak to bude soukromý skin. :( Kdyžtak mi napiš na skype, nebo SZ

Docela mě to vadí skiny se sice dělají stejně jako dříve, ale zveřejňují snad jen slováci. Mám pocit, že třeba loko.boletice by bylo dneska 2x tak velký... Jenže vím, že si to chlapci udělali svým chováním hlavně sami no...

Štěpán_mf napsal:
Kadr napsal:
Zdenku,nejak zapominas,posledne jsem to z tebou resil.

Kadře nic ve zlém, určitě jí naskinuješ perfektně, ale obávám se, že když jí naskinuješ ty, tak se dočkáme screenu, ale jinak to bude soukromý skin. :( Kdyžtak mi napiš na skype, nebo SZ

Docela mě to vadí skiny se sice dělají stejně jako dříve, ale zveřejňují snad jen slováci. Mám pocit, že třeba loko.boletice by bylo dneska 2x tak velký... Jenže vím, že si to chlapci udělali svým chováním hlavně sami no...
Napiš Zdenkovy SZ.Fotky pošle.

Hledal jsem tu ladění na 363,ale nenašel,tak to píšu sem.Přijde mi ze zkušennosti ze skutečného provozu,že 363 brzdí v MSTS na pytel.Přijde mi,že na snížení rychlosti je třeba snížit tlak v potrubí mnohem víc než ve skutečnosti.Nepočítám účinek EDB.

Šnek napsal:
Hledal jsem tu ladění na 363,ale nenašel,tak to píšu sem.Přijde mi ze zkušennosti ze skutečného provozu,že 363 brzdí v MSTS na pytel.Přijde mi,že na snížení rychlosti je třeba snížit tlak v potrubí mnohem víc než ve skutečnosti.Nepočítám účinek EDB.
Není náhodou už několik verzí ladění ?
Musíš udat, o kterou verzi se konkrétně jedná ( vozidlo, datum, autor, další upravovatel, ...).
Kontrolu si můžeš udělat v rozšířené diagnostice F5 při Lv jízdě a nejlépe při spojení 3x stejná loko v jednom .con .
Na řádku máš tlaky potrubí, pomocné jímky, br.válců i br.sílu.

bob57_cz napsal:
Šnek napsal:
Není náhodou už několik verzí ladění ?
Musíš udat, o kterou verzi se konkrétně jedná ( vozidlo, datum, autor, další upravovatel, ...).
Kontrolu si můžeš udělat v rozšířené diagnostice F5 při Lv jízdě a nejlépe při spojení 3x stejná loko v jednom .con .
Na řádku máš tlaky potrubí, pomocné jímky, br.válců i br.sílu.
Myslel jsem nové verze u 362-002,363-130,363-059.

Back
Nahoře