jsem úplnej začátečník!!!!!

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mechanikman
  • Datum začátku Datum začátku
M

mechanikman

Host
ahoj všem,včera jsem si koupil MSTS a vůbec nevím co s tím.vlak rozjedu,protože jsem nádražák,ale to je tak asi všechno.máte někdo chuť a pevný nervy mě něco naučit?????:roll:předem díky:D

mechanikman napsal:
ahoj všem,včera jsem si koupil MSTS a vůbec nevím co s tím.vlak rozjedu,protože jsem nádražák,ale to je tak asi všechno.máte někdo chuť a pevný nervy mě něco naučit?????:roll:předem díky:D
Ahoj,
takhle jednou začínali všichni - tedy tím, že si koupili MSTS a nevěděli, co s tím. Nevím jak ostatní, ale já jsem se snažil 1) přelouskat přiložené návody (za pomocí např. Google překladače lze), 2) dozvědět se co nejvíc hledáním na netu, 3) po objevení fóra o této tématice, co nejvíc zjistit čtením tam, 4) až v případě, že jsem si opravdu s něčím nevěděl rady, jsem se na fóru zeptal (eventuelně jsem oslovil konkrétního člověka, o kterém jsem si myslel, že by mohl mít danou problematiku v malíčku), 5) nově získané zkušenosti jsem odzkoušel (vlastně zkouším, protože se učím stále), abych viděl, co provede to a to, a případně opakoval za 4). A to vycházím z toho, že ještě nebyl Bin, začínalo se s nějakou "standartizací" pojmenování adresářů, směrování zvuků, kabin, a pod. Fakt je, že modelů, tratí, atd. nebylo tolik, navíc jsem pár let jezdil doslova po "holé louce" (protože jsem neměl počítač, který by zvládal plné rozlišení),- ale o to nejde - nejsem toho názoru, že když já nemohl, proč by dneska měli moct ostatní. ;)
Neber to ve zlém, ale díky tomu jsem získal o MSTS mnohem větší vědomosti, než kdybych napsal to co Ty, eventuelně by mi i někdo pomohl - třeba s tím, že by mi hru nainstaloval a nastavil - a já nevěděl proč. A pokud nebudeš vědět proč se co v MSTS děje, budeš stále jenom číst jakési chybové hlášky, a nebudeš tušit proč. Takže - na rovinu - nepočítej s tím, že se najde někdo, kdo Tě bude do tajů MSTS nějak zasvěcovat. Každý to dělá jako svého koníčka, a svůj volný čas bude raději věnovat tvorbě nebo třeba tomu, že si sám také třeba zajede nějakou aktivitu. A pokud se zde zeptáš na něco, co zde ještě nebylo popsáno - nebo bude zjevné, že se nejedná o běžnou uživatelskou botu - určitě se najde někdo, kdo Ti buď poradí, nebo se bude alespoň snažit problém řešit, protože ho bude zajímat. Ale takhle? Asi těžko!

Tak to neber ve zlém a hodně štěstí! ;)

Ja keď som si pred pár rokmi kupoval MSTS, hneď som vedel prečo ho kupujem a čo s ním chcem robiť. Takéto vyjadrenia mám rád. Kúpil som si auto, poradte mi teraz, čo ďalej ... :)

Dobrý den všem.
Nyní asi přišel s dotazem ten, kterého jste tu asi ještě neměli, ale i taci jsou a proto prosím o pomoc. Předem upozorňuji, že jsem hledal a hledal, ale nenašel. Nebo možná našel, ale neporozuměl. Jde o tento problém:

Včera jsem dostal jakoby dárkem MSTS na dvd s ještě nějakýma souborama a aplikacema. MSTS jsem tedy nainstaloval (mám Win7), poté jsem nainstaloval nějaký train update co k tomu byl přiložen a při instalaci tam byla napsaná verze tuším 1.1. Poté jsem nainstaloval češtinu. V další složce na dvd bylo toto: MST Bratislava – Praha asi 685 MB, spustil jsem exe soubor a tam bylo, že se instaluje Kúty – Brno verze 8.3.-2004, z čehož jsem byl jelen. Nechal jsem instalaci tedy proběhnout. Dále jsem měl na dvd dvě složky pojmenované aktualizace, ale když jsem je otevřel, tak jsem valil oči, protože v těch složkách (byly 2) byla spousta exe souborů. V jedný 1-49 a ve druhé 50-75 a pojmenované 00bptrat atd.a přípona exe. Jelikož to množství mi bylo podezřelé a představa to po jednom spouštět, tak jsem to radši nedělal. Spustil jsem tedy MSTS a přešel do nastavení, které jsem udělal, dle jedné webové stránky, kterou jsem měl napsanou v txt. Pak jsem MSTS ukončil a nainstaloval aplikaci Patch 1.8.010516cz. Zbývaly mi ještě tři aplikace, Trainstore setup 32, Trainstore 3.2 Win7 setup update a češtinu do toho. Pak jsem taky objevil stránku, kde někdo nabízí trať mé manželce blízkou (Čáslav -Třemošnice), protože pochází s Ronova nad Doubravou, tak jsem si všechny tři stáhnul (základní balík a dva updaty). Vše postupně nainstaloval a spustil ten Train Store, vybral tam trať Čáslav-Třemošnice, ale nešla spustit, to tlačítko spustit bylo šedé a v políčku Lokomotiva nic nebylo, tak jsem to zavřel a chtěl to spustit klasicky přes MSTS, vše se nanačítalo normálně a když ty žlutý čárky doběhli na konec, tak mě to upozornilo v okně: Chyba při načtení souboru vozidla – Soubor: Trains/Transet/cd_810/810007.eng, tak jsem kliknul na ANO, jako pokračovat i tak a objevilo se druhé okno: Chyba při načtení souboru vozidla, Soubor:Trains/Transet/cd-010/010305.wag, opět jsem tedy dal ano a naběhla úvodní stránka MSTS. Vybral jsem opět trať Čáslav - Třemošnice, ale u lokomotivy se zobrazilo: Neznámý, tak jsem zkusil vybrat tu trať Bratislava Kůty, neboli Břeclav –Praha a tam normálně vozidla byla. Tak jsem zkusil spustit něco od nich, vybral si trať, aktivitu a spustil. Normálně to načítalo a když už jsem myslel, že se to rozeběhne, tak mi vyskočilo okno: Nelze otevřít soubor s texturou! routes/Breclav-Praha/textures/acleantrack1_02.ace ,kliknul jsem na ano, ať to jde dál a opět mi vyskočilo okno, ale nyní s tímto hlášením: Selhalo nahrání souboru s modelem.A1tPnt10dRgt.s

Já už jsem v koncích a nevím si absolutně rady, zkouším vše možné už od včerejška, ale nikam to nevedlo. Něco upravovat, nebo předělávat, tak na to nejsem. Bohužel jsem si bláhově myslel, že to jen nainstaluju, vyberu trať a pojedu, ale takové problémy jsem neočekával a je to nad moje znalosti. Můžu Vás poprosit o pomoc?

Bp2004 to je pekný pravek. Ono keďže asi 500 korún, alebo 400 teraz neviem presne sa ti asi nebude chcieť investovať (ak áno tak kontaktuj Zbyňka Šemoru cez SZ) Takže by som ti odporučil niečo jednoduchšie. Nainštaluj si základný MSTS. Žiadne nové trate. Na to si hoď ten MSTS update na v1.1. Potom si to spusť. A pojazdi si trochu na defaultoch. Porob si nastavenia podobne prkotiny. Ak ti to beha v pohode, tak si celu zolžku MSTS zalohuj na DVD. A až teraz si tam naištaluj MSTS BIN (to je ten patch a vela čísel) Zase spusti a zisti čito funguje. Ak ano (spraviť zálohu )tak môžeš nainštalovať ten pravek BP 2004. Bez aktualizácii. Spusti. Ak ide tak si môžeš začať inštalovať aktualizácie. Jednu podruhej zaradom. Nesmieš vynechať ani jednu. Ak sa ti to posere tak obnov MSTS zo zálohy.

Ak sa ti toto nechce absolvovať, tak investuj tie peniaze do novej BP trate a budeš mať po problémoch.

Verzi BP 8.3 2004 nelze aktualizovat na nejnovější verzi, protože již nejsou k dispozici aktualizace 76 až 82. Ostatní viz výše v příspěvku od dema.

Maurik napsal:
....V další složce na dvd bylo toto: MST Bratislava – Praha asi 685 MB, spustil jsem exe soubor a tam bylo, že se instaluje Kúty – Brno verze 8.3.-2004, z čehož jsem byl jelen. Nechal jsem instalaci tedy proběhnout. Dále jsem měl na dvd dvě složky pojmenované aktualizace, ale když jsem je otevřel, tak jsem valil oči, protože v těch složkách (byly 2) byla spousta exe souborů. V jedný 1-49 a ve druhé 50-75 a pojmenované 00bptrat atd.a přípona exe. Jelikož to množství mi bylo podezřelé a představa to po jednom spouštět, tak jsem to radši nedělal. ....
Z popisovaného vyplývá, že se jedná o nějaké zálohy určitého uživatele. Pokud je CD originální, určitě je tam návod poplatný své době. Já netuším, jako prostředí jsem měl před sedmi lety. Ale asi se jedná o první verzi BP1 plus 75 aktualizací :D Takhle bych opravdu nechtěl zálohovat.
Doporučuji si nainstalovat základní verzi, pokud to bude fugovat, určitě bude, tak si zkus postupně aktualizovat. A když se bude líbit, budu se těšit na objednávku aktuální verze. Jako DEMO ty staré verze nejsou špatné.

Moc díky.
Já to dostal od jednoho kolegy v práci (jsem signalista) a ten mi pouze řekl, tady máš a starej se. Takže jsem pochopil, že to asi nebude tak jednoduché, jako si nainstalovat FIFU a hrát :-D Takže si to nejspíše objednám, bude to zřejmě pro mě jednodušší, než se s tím takto mordovat, i když já jsem takový hovado, že se stím budu mordovat i pak :-DDD

Maurik napsal:
....že se stím budu mordovat i pak :-DDD

Ono ti ani iné nezostane. MSTS nie je user friendly program a všetko si dorábaš doslova na kolene - aktualizácie tratí, modelov, zvukov, aktivít - je sa s čím zabávať :D

Tax napsal:
Maurik napsal:
....že se stím budu mordovat i pak :-DDD

Ono ti ani iné nezostane. MSTS nie je user friendly program a všetko si dorábaš doslova na kolene - aktualizácie tratí, modelov, zvukov, aktivít - je sa s čím zabávať :D

Já to chápu, že s tím mají někteří lidé dost práce, když to vylepšují ve svém volném času. Proti tomu bych si ani nedovolil pípnout. Mě jde o to, že někteří se v tom nevyznají, nebo vůbec. Třeba já jsem si najivně myslel, že prostě nainstaluju MSTS, češtinu, update 1.1 a tratě co se mi líbí. Pak to jen spustím, vyberu si trať a jedu. Jenže chyba lávky, netušil jsem, že to bude tak složité a já se nerad hrabu na disku "C". Proto si to objednám na to dvd, snad to bude pak pro mě jednodušší. Syn tu vedle mě včera stál a ptal se kdy pojede, já mu řekl, že leda až usne a bude se mu o tom zdát :-D
dem:
Vše jsem tedy odinstaloval, MSTS jsem re-instaloval, restartoval na požádání nb, nainstaloval češtinu, update v.1.1 a nyní to zkusím zapnout. A když to poběží, tak co přesně mám zkopírovat na dvd? Jako celou složkou Train Simulátor co je na disku "c" ve složce Program Files/Microsoft Games?? U toho MSTS BINu je jedno co jsem si stáhnul ze stránek? Nebo taky musím postupně? Já četl, že to je tuším kumulativní, a že vždy ta nejnověší má v sobě i vše předchozí? Tak jsem si stáhnul to s označením "CZ". Je to správně?

Jinak jdu poslat objednávkový e-mail na ty DVD od p.Šemory
Tak nic, budu to muset odinstalovat komplet a udělat čistou instalaci, protože re-instal, neboli oprava nepomohla. Při spuštění MSTS vaskočilo toto chybové okno:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img1.rajce.idnes.cz/d1/4/442...217216815eba5c1/images/ChybapristartuMSTS.jpg

Naposled editoval moderátor:
Pretože on uninstalil len MSTS a v zložkách mu tam zostali veci s BP. TO si mal potom ručne zmazať. V defaul MSTS nie je ani stopy po iných ako Amerikánskych a čínskych vlakoch.

dem napsal:
Pretože on uninstalil len MSTS a v zložkách mu tam zostali veci s BP. TO si mal potom ručne zmazať. V defaul MSTS nie je ani stopy po iných ako Amerikánskych a čínskych vlakoch.

Už jsem na to přišel, tak jsem to tam smazal :-D Ale stejně mě to pak házelo nějakou chybovou hlášku, tak jsem provedl novou instalaci, vše promazal a nyní je to už ok. Tedy ne zas tak. Jezdil jsem některé tratě co tam jsou (jen ty počeštěné) a při jedný, kterou jsem neměl dokončenou mi to celé spadlo, bez hlášky o nějaké chybě.
Jinak můžu se zde zeptat na toto: mms://trainsim.wmod.msecnd.net/a15638/o103/johnstown_stream.wmv

To asi upadlo do zapomění co?

Pokud se rozhlédnš tady na fóru, přijdeš na to že projekt MSTS2 byl bohužel zrušen.

Tak dnes jsem obržel ty dvd a už to začínám zkoušet nastavovat a instalovat, ale mám v tom všem zmatek, tak snad nic nepočubím :-DD

Jinak jsem se také dozvěděl o nějaké změně ve vlastnostech ikony na ploše, že má změnit konec zápisu, ale dle návodu to tak nemám. Tam se píše v Cíl: mám za train.exe dopsat -mem:515, ale já na konci toho zápisu nemám train.exe, ale toto:

"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\launcher.exe" -rungame

Takže to mám za tím posledním lomítkem změnit komplet na /train.exe -mem:512 ???

Pak se tam také píše o tom indexování, kde v sedmičkách to mám trošku jinak, mám přesto to zafajfkování zrušit? Jinak MSTS mám normálně na C, jako systém.

Virtuální pamě tu mám nějak jinak, tak to radši nechám.

Ano, vzor opisuji z návodů:
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -nofiltercab
(když je MSTS na disku C, ale to není moc šťastné řešení)

Zbyněk Šemora napsal:
Ano, vzor opisuji z návodů:
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -nofiltercab
(když je MSTS na disku C, ale to není moc šťastné řešení)

Děkuji.
Tak stejně jdu nyní pro děti do školky, takže odinstaluji MSTS a nainstaluji ho na D (mám disk rozdělený na dva). Pak tedy smáznu za lomítkem to launcher.exe" -rungame , a místo toho tam dopíšu: train.exe" -mem:512 -nofiltercab (i to -nofiltercad ?). Odfajfkuji to indexování, provedu nastavení MSTS, pak tedy začnu instalovat to Vaše DVD, tedy pokud nic nepokazím :-DD Četl jsem všechny návody a v půlce jsem již nevěděl, co jsem četl na začátku :-DDD Ale snad to vše dobře dopadne a večer si zajezdím a doufám, že i do Třemošnice :-DD
Teď jsem si, ale uvědomil, že když to nainstaluju na Disk "D", tak to Train Simulátor nebudu mít ve složce MS Games v Program Files! Nebo ano? Já jsem se do toho už asi zašmodrchal :-DD

Umístění je jedno, on si to systém udělá sám. Pozor taky na to že je potřeba před přepsáním zápisu v zástupci alespoň jednou spustit MSTS tak jak je nainstalované, aby se spustil poprvé profiler, který si očuchá železo. Tohle lze udělat i okamžitě po nainstalování originálního MSTS, a až potom pokkračovat instalací trati BP z obdržených DVD a přepsání vlastností zástupce si nechat úplně na konec. A pokud se při instalaci budeš držet přesně pokynů instalátoru a nebudeš bezhlavě odklikávat dotazy, nelze (téměř) nic pokazit.

Back
Nahoře