jsem úplnej začátečník!!!!!

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mechanikman
  • Datum začátku Datum začátku
Miran napsal:
Umístění je jedno, on si to systém udělá sám. Pozor taky na to že je potřeba před přepsáním zápisu v zástupci alespoň jednou spustit MSTS tak jak je nainstalované, aby se spustil poprvé profiler, který si očuchá železo. Tohle lze udělat i okamžitě po nainstalování originálního MSTS, a až potom pokkračovat instalací trati BP z obdržených DVD a přepsání vlastností zástupce si nechat úplně na konec. A pokud se při instalaci budeš držet přesně pokynů instalátoru a nebudeš bezhlavě odklikávat dotazy, nelze (téměř) nic pokazit.

Takže to nechám na (MSTS) , kam se nainstaluje? Nebo mám nějak určit, že se má nainstalovat na disk D? Já jen, abych to měl správně.
No každopádně jsem rychlej no, už mám MSTS odinstalovaný a nyní ho začnu nově instalovat, tak abych věděl, zda to mám nechat nainstalovat do míst, které si MSTS sám určí, nebo to mám dá nějak na to Déčko? Dík

Naposled editoval moderátor:
Já to dělám tak, že když spustím instalátor (v sedmičkách pozor, pravé tlačítko myši na setup.exe a volba "spustit jako správce), tak zvolím instalaci jako vlastní a v cestě jen přepíšu písmeno z C na D. Zbytek si instalátor vytvoří.
Pokud by na trati Čáslav - Třemošnice něco nefungovalo, tak stačí si otevřít složku Textures z BP a Textures čáslav - Třemošnice. Spustit trať a opisovat si chybová hlášení nebo rovnou chybějící textury rovnou kopírovat z Textures BP do Textures Třemošnice. Jedná se o nějaké úpravy silnic, cest a zarážedla.

Zbyněk Šemora napsal:
Já to dělám tak, že když spustím instalátor (v sedmičkách pozor, pravé tlačítko myši na setup.exe a volba "spustit jako správce), tak zvolím instalaci jako vlastní a v cestě jen přepíšu písmeno z C na D. Zbytek si instalátor vytvoří.
Pokud by na trati Čáslav - Třemošnice něco nefungovalo, tak stačí si otevřít složku Textures z BP a Textures čáslav - Třemošnice. Spustit trať a opisovat si chybová hlášení nebo rovnou chybějící textury rovnou kopírovat z Textures BP do Textures Třemošnice. Jedná se o nějaké úpravy silnic, cest a zarážedla.

Děkuji moc.
U té trati Čáslav - Třemošnice je napsáno a i když jsem to měl poprvé nainstalováno, že tam není 810 + přívěšák, tak jsem nevěděl odkud a kam to dát.

Zkusím vše a pak dám vědět, nebo napíšu, když se dostanu do úzkých.

Takže disk D defragmentován a na něj nainstalován MSTS, Poté spuštěn a provedeno nastavení a poté ukončen. Pak jsem zakázal indexování na disku D včetně složek a podsložek. Změněno nastavení virtuální paměti. Pak jsem začal s instalací BP. Když se instaloval MSTS Bin, tak se tam mělo zaškrtnou nějaká políčka, to jedno jsem necha a ještě zaškrtnul nějaký GUI a také že používám české prostředí. Nyní to vyzkouším.

Tak zatím to jede, i když jsem zatím vyzkoušel jen jednu trať z HK do Oseka, dna chci zkusit tu Třemošnici, snad se to povede.

Je to pěkně udělané, to musím poděkovat, jen některým věcem nerozumím. Některé vlaky mají na konci rozsvícená bílá, místo červená světla. Na trati HK - VO jsem přijel normálně do stanice, zastavil a nechal vystupovat cestující, čas ukazoval už jen cca 4 vteřiny, tak jsem začal odbržďovat, abych pak mohl hned vyjet, ale sotva jsem dostal svolení k odjezdu a chtěl jsem se rozjet, tak úkol skončil s odůvodněním, že jsem vykolejil?! To nechápu, když jsem ještě ani nejel :-D Pak také nevím, proč se mi to seká? Přitom dle doporučených požadavků na konfiguraci, ji několika násobně překonávám a přesto se mi to seká. Přesně do rytmu blikání diody HDD. Nebýt toho cukání, tak je to eňo ňůňo :-D Jinak je to prostě paráda, i když jsem ještě nikdy nedojel bez chyby :-D

Sekání (jak jsi se právě přesvědčil) v tomto případě způsobuje pomalý diskový subsystém...

Maurik napsal:
...., tak úkol skončil s odůvodněním, že jsem vykolejil?! To nechápu, když jsem ještě ani nejel :-D ....
Tohle je aktivita od Honzy Švece. Z neznámých důvodů má jeden trafic protažený až za Týniště směr Častolovice. Po aktualizaci BP8504 se tato trasa narušila a vyšla oprava, kdy se zkrátila po Hradec Králové a to je ta chyba, že se někde srazí vlaky traffic, když je hráč v Choťovicích. Takže jsem vydal další opravu, kdy trasa končí postaru za Týništěm někde před Lípou. Pak už se nikde nic nesrazí. Tato aktivita je samostatně ke stažení nebo celý balík jako exe soubor. Jenomže tam se mi omylem zatoulal consists z testování Jardovy 380002, takže pokud ji od Jardy nemám staženou, tak mi MSTS bude řvát. Hold oprava jedné chyby vyvolá chybu druhou. (to je hlavní důvod, proč žebrám, aby zásadní lokomotivy a vozy mohly být v balíku TBP. Není to poprvé, co se mi do aktualizací zatoulalo to co nemělo, to je pak už na prášky vše znovu přepracovávat. Instalačka se vyrábí něco přes hodinu.) Dál už to raději neřeším, protože bych mohl podělat zase něco jiného. :D BP85 byla hodně těžká aktualizace, protože se pracovalo téměř všude a tím byl obrovský prostor k chybování. Proto celý říjen byly vydávány opravné aktualizace. Po takových aktualizacích by to chtělo alespoň měsíc relax někde u moře, ale o tom se může jen zdát.
Takže zpět do reality a hurá do práce.

Jojo, stává se to v Choťovicích :-D Jinak včera večer jsem zkoušel tu aktivitu, kde se vyjíždí z Č.T. do Lanškrouna a buď jsem opravdu lempl, nebo už nevím. Zkoušel jsem ji třikrát po sobě a nikdy nedojedu v čas zpět do Č.T. Mám skoro až 7 minutové zpoždění, protože nemůžu stihnout objet vozy a ještě přejet na mašinu za minutu :-D nebo se to dá?
Jinak bych se chtěl zeptat, dnes jsem to chtěl pro kluky (děti) nainstalovat do pc, kde mám Windows XP SP3. Normálně jsem vyčistil registry, defragmentoval disk a nainstaloval MSTS, pak jsem kliknul na ikonu MSTS a chtěl ho spustit, jenže mi vyskočilo toto oko:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img1.rajce.idnes.cz/d1/4/442...217216815eba5c1/images/29-1-2011_12-46-36.jpg

Může mi někdo poradit co to znamená a co mám udělat, aby to chodilo?
Děkuju

Miran napsal:
Sekání (jak jsi se právě přesvědčil) v tomto případě způsobuje pomalý diskový subsystém...

A dá se to nějak vyřešit?

Ja nechapem načo defragmentujete disk kvoli msts? Nikdy som to nerobil a vždy to šlapalo normálne nech som to inštaloval a reinštaloval trebars aj 10 krát za sebou.....Podla mňa to bude rukami.....A taktiež mám WinXP SP3.

dem napsal:
Ja nechapem načo defragmentujete disk kvoli msts? Nikdy som to nerobil a vždy to šlapalo normálne nech som to inštaloval a reinštaloval trebars aj 10 krát za sebou.....Podla mňa to bude rukami.....A taktiež mám WinXP SP3.

Tak mi prosím poraď. Nainstaloval jsem to na Windows XP SP3 a když jsem to chtěl spustit, tak mi to vyhodilo toto okno viz výše.

Jinak na nb Asus F3S s win 7, 1 G Ram a grafikou GeForce 8400M G, se mi to normálně seká a někdy se to sekne a pak spadne. Přitom když si přečtu na obale konfiguraci, doporučenou, tak ji o hodně převyšuju, takže by to mělo šlapat jak hodinky na atomový pohon. Přitom mám v nb o dost náročnější hry, které dle doporočuné konfikurace, by na mém nb skoro neměli jít, no a oni jdou. Např. FIFA 10, PES 10 a jiné. Takže to vůbec nechápu.

Maurik napsal:
.... se mi to normálně seká a někdy se to sekne a pak spadne. Přitom když si přečtu na obale konfiguraci, doporučenou, tak ji o hodně převyšuju, takže by to mělo šlapat jak hodinky na atomový pohon. ....
Pokud hra spadne je to jen a jen o nesprávně zapsaném parametru do zástupce pro spuštění MSTS. V případě sedmiček musí být výhradně mem:512 nebo mít windows neaktualizovaný a děravý :D
Jinak doporučená konfigurace je jen pro defaultní tratě. Doporučuji projet a hned bude jasné, proč se aktuální tratě a vozidla sekají.
Jinak jste nenapsal procesor, ale 1 giga RAM bude se sedmičkami asi hodně málo. Na sedmičky se běžně dává 4 giga RAM a snad jen výjimečně 2. Ale 1 giga, to je maximálně pro XPéčka.
Jinak defragmentace opravdu je na místě, fragmentovaný disk je příčinou zhoršení plynulosti hry. Viděl jsem u sebe ten rozdíl v době nedávné na XP.

Procesor na nb má Intel2Duo T5450. Mě se to seká na stejno z blikáním diody HDD, třeba u té topírny jsem se ani nestačil rozjet a hned mi to spadlo, tedy ne hned, nejprve se to seklo, stále blikala dioda HDD a až po chvilce to spadlo.

Taky netuším, proč to nejde na mém stolním PC kde mám XP SP3, jak jsem psal výše.
Jinak -mem:512 tam napsané mám, ale musel jsem přepsat i to další, protože za posledním lomítkem jsem neměl train.exe, ale něco jiného.

Ten parametr se musí zapsat úplně přesně, jinak není aktivní a proto MSTS padá. Doporučuji zkopírovat přes schránku. Komplet vzor je v návodech i na mých stránkách. Jen cesta se musí upravit, pokud nemám MSTS na disku v Program Files. Na XP to musí chodit bez problémů. Jestli MSTS rovnou spadne, tak příčina může být, že v MSTS jsou spolu nekompatibilní tratě v jednom adresáři. Nebo jen stačí reinstalovat MSTS BIN. (podle bodu 13 v návodech)
Pokud změním nastavení v MSTS, uložím a spustím hru, je dost pravděpodobné, že MSTS spadne.

Děkuji moc za rady, MSTS hraji teprve několik dní. Ale opravdu mi to na XP nejde. Udělal jsem normálně první instalaci a chtěl MSTS spustit, abych provedl potřebná nastavení, ale po dvojkliku na ikonu MSTS se nespustí vůbec nic, obrazovka zčerná a vyskočí to hlášení viz výše.

Co se týče hry v nb, tak tam po nainstalování hry bylo ve vlastnostech zástupce na ploše /launcher.exe -rungame , nebo tak nějak, už si to nepamatuji, protože jsem to smáznul a napsal /train.exe -mem:512 , přesně dle návodu. Ale zkusím tedy ještě odinstalovat ten BIN a znova ho nainstalovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak defragmentace opravdu je na místě, fragmentovaný disk je příčinou zhoršení plynulosti hry. Viděl jsem u sebe ten rozdíl v době nedávné na XP.

Zbyňku ale fragmentáciou zrušíš proti fragmentačnú ochranu samotného operačného systému a v konečnom dôsledku si ešte horšiu fragmentáciu spôsobíš ty sám. Odkedy mám PC som nefragmentoval disk a stále šlape rovnako dobre.

dem napsal:
Zbyňku ale fragmentáciou zrušíš proti fragmentačnú ochranu samotného operačného systému a v konečnom dôsledku si ešte horšiu fragmentáciu spôsobíš ty sám. Odkedy mám PC som nefragmentoval disk a stále šlape rovnako dobre.
O tom tady už kdysi někdo psal. Ale jaksi jsem to nepochopil. Proč tedy od systému Vista jsou v plánovači úloh automatické defragmentace ? Nedává mi logiku, že by byl XP v tomhle dokonalejší.
Respektive, kdyby bylo defragmentování opravdu špatně, proč by na to systém před prvním spuštěním defragmentace neupozornil ?
Proto mi tato debata působí jako JPP. Chtělo by to odborněji vysvětlit. Celkem mne to zajímá.

O defragmentaci jsem psal ja. Vtip je v tom, ze kdyz defragmentujete, kratkodobe se zvysi vykonnost disk. subsystemu, ale musite od te doby defragmentovat porad, jinak se s casem vykonnost drasticky snizuje. Neco jineho je, kdyz je na disku malo mista. Potom je defrag uz nutnost. Nekde v archivech je odkaz na diskusi okolo toho. Nikdo z diskutujicich tuto teorii nevyvratil, ale ani nepotvrdil. Ja z praxe jsem nikdy nedefragmentoval ani doma, ani na fileserverech v praci. Vykon je stale stejny (dobry).

Kosac napsal:
O defragmentaci jsem psal ja. Vtip je v tom, ze kdyz defragmentujete, kratkodobe se zvysi vykonnost disk. subsystemu, ale musite od te doby defragmentovat porad, jinak se s casem vykonnost drasticky snizuje. Neco jineho je, kdyz je na disku malo mista. Potom je defrag uz nutnost. Nekde v archivech je odkaz na diskusi okolo toho. Nikdo z diskutujicich tuto teorii nevyvratil, ale ani nepotvrdil. Ja z praxe jsem nikdy nedefragmentoval ani doma, ani na fileserverech v praci. Vykon je stale stejny (dobry).

Nejsem v tom žádný odborník, ale mě kolaga tvrdí (je sprácem jedné sítě), že defragmentovat jednou za čas by se mělo, ale pouze když to sám systém vyžaduje. Já měl prý na disku takový bordel, že se mi prej ani nedivil, když spuštění aplikace trvalo nehorázně dlouho, měl jsem to rozházené všude možně, kde zrovna bylo místo. Je, ale pravda, že když je na disku dostatek místa, tak se to dělat nemá, ale já už měl asi už jen cca 15% volného místa.
Jinak k mému problému na XP SP3, nikdo mi nedokázal říct, co to okno viz. výše po mě chce. Ale já si troufnu říct, že asi bude problém v grafice, protože mi na stolním pc vyflusna ext.grafika a tudíž jedu na tu integrovanou od Intelu, ale i když se píše že má cca 90 MB paměť, tak to asi není ono, protože si nejsem tak moc jistý (na mém obalu byla cenovka a po jejím sejmutí se to strhlo), ale na většině takových to her píšou, že není v hodná pro integrované grafiky, že to nemusí jít. Takže kupuji novou a pak se uvidí.

Včera jsem se pokusil instalovat aktivitu a při poklikání na ni, mi vyskočilo toto okno:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img1.rajce.idnes.cz/d1/4/442...e217216815eba5c1/images/Instalaceaktivity.jpg

Nevěděl jsem a ani nevím co to po mě chtělo, tak jsem dal OK. Pak vyskočilo nějaké okno ohledně nějakého .con, že už asi existuje, tak jsem opět dal OK.

Co to okno po mě chce? Nebo bylo dobře, že jsem dal OK?

Díky předem za vysvětlení.

Back
Nahoře