Pekne sme si pokecali ... Region land error

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Kebarko, nepři se. Kdyby to nebyla pravda, tak bych to sem nepsal.
Hold zjišťuji, že zde jsou mnohem chytřejší lidi a je zbytečné, abych zde nadále komukoli pomáhal.
Asi mlčeti zlato.
Je jasné, pokud pojedu na default MSTS nebo na nějaké jednoduché trati s jednoduchým zatížením, tak se závada neprojeví.
Proto bych poprosil, aby dotazy směřující k mé trati jste dávali buď do NK nebo SZ.

RE: Region land error

Zbyňku, nebuď hned uraženej ... já jsem Bin také nikdy nereinstaloval a problémy nemám ... smiř se s tím, že MSTS je nevypočitatelné a někomu pomůže něco, někomu něco jiného ... nebo snad nikdo nemá právo na jiný názor než Ty???

Ja mám tiež takú skúsenosť, že po zmene nastavení išlo všetko aj bez reinštalácie BINu

petert napsal:
Ja mám tiež takú skúsenosť, že po zmene nastavení išlo všetko aj bez reinštalácie BINu
Pokud máš Visty, tak si udělej jeden test. Změň si nastavení v MSTS, ulož a zahrej si prvních 10 minut aktivity Topírna noc. Pokud najedeš s puklíkem na první elektrickou lokomotivu a MSTS nespadne, tak jsi vyhrál a rádi se přiučíme, jak se má MSTS správně nastavit.
Pokud MSTS spadne, tak zkus mou radu a reinstaluj MSTS BIN. Vsadím se, že po najetí na elektriku už k pádu nedojde.
Jinak nastavení grafiky naplno, žádné řízení aplikací. BIN doporučovaná verze v instalaci BP.

Od té doby, co jsou v BIN nové ovládací prvky, nikdy se nesmí nic měnit v nastavení MSTS, jinak problém. I proto nejde v elektrických lokomotivách měnit v menu nastavení funkční klávesy.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud máš Visty, tak si udělej jeden test.

Nemám Vistu, používam XP. Ja neodporujem tvrdeniu, že po každej zmene nastavenia je potrebný reinstal BINu. Robil som ho už vela krát :) Ale stalo sa mi už pár krát, že som zmenil nejaké nastavenia a bez reinstalu BINu sa všetko chovalo korektne. To je všetko :)

S pozdravom Peter

petert: Přečti si ještě jednou první dotaz. Odpověděl jsi nesprávnou radu. (2. příspěvek)
Dotyčnému pomohla jen rada, kterou prezentuji ve svých návodech.
Je to asi dva týdny zpět, kdy jsem šachoval s monitory, kdy jsem měnil rozlišení a měl jsem úplně stejný problém jako Bury99. MSTS po startu padl. Reinstaloval jsem BIN a už vše šlapalo jak hodiny a potvrdil jsem tehdy tuto zkušenost i sem na fórum.

Takže pokud máte někdo jinou radu, jak rozdejchat MSTS aniž by bylo třeba reinstalovat BIN, pište. Od toho je tohle fórum.
A ne oponovat někomu, kdo dal radu, která dotyčnému problém vyřešila. To samé platí pro Kebarka.
Tady nám nejde o to, že za určité situace pokus a omyl to funguje, ale jde jen o to, aby MSTS fungoval vždy a byl stabilní za každých okolností a něco jako pád by byl minulostí.

Velice kladně hodnotím veřejné testování aktivity ve windows7, kdy se dospělo ke společnému závěru, že v tomto systému je zákon, aby byl parametr mem:512. Zadáte víc a je to nestabilní a MSTS ztrácí výkon. Stačí pak traffic proti a MSTS padne. Všem zúčastněným testerům ještě jednou děkuji.
Také se najdou oponenti, že jim to funguje jak při 1024 i 2048. Jo, funguje. Tak jsem projel z Bratislavy až do Prahy ale tam konec (vlastně před Brnem mi to shodil traffic). Poslal jsem kamarádům saves, aby mohli jet rovnou Prahu a bez ztráty květinky nedojel nikdo.
Ty testy a kombinace v nastavení MSTS i počítače nás stály mnoho dní testování.
A to samé bylo tenkrát, když jsem hledal chybu, proč mi MSTS padá při najetí traktoru na elektriku. Také jsem zkoušel vše možné, týdny plynuly a nakonec mne napadlo reinstalovat MSTS BIN a bylo po problému.
Možná vy co na rady kašlete, protože Vám to nějak funguje a někdy z neznámých důvodů to spadne, od Vás je názor, že MSTS se chová nevyzpytatelně, kdy jednou jede jindy padá, tak já mohu potvrdit, že když se dodrží vyzkoušená nastavení, tak MSTS je stabilní a nehrozí, že by padl ani na slabším počítači.
Nebavilo by mě stavět tratě, po kterých se pak nedá bez pádu jezdit.

Tak neviem, ale ja mozem akurat potvrdit Kebrakove slova, ze ziadny reinstal binu som nikdy robit nemusel.Mozem menit vsetko, ci rozlisenie priamo v GK, ci v msts a aj tak ziadny reisntal nie je potrebny. To je stejne, ako tvrdit, ze ktosi spravi zvuky, tak budu fungovat kazdemu rovnako, nebudu. Stejne tak som tu cital o nejakom vypinani indexovania na HDD, ze ma na chod msts vpliv, tak nema, aspon ja mam taku skusenost. Takisto , ze vypnutie tienovania v msts vyrazne zvysi FPS, tak nezvysi vobec. Tienovania sa doporucilo vypinat,kedze poniektore modely vtedy zhadzuju msts. Len to je chyba modelov, nie msts. A tak by sa dalo pokracovat. Jedno to ma vsak spolocne, nie vzdy to bude zarucene fungovat, ako je to tu odprezentovane. Jednoducho nie u kazdeho to pobezi podla nejakych nastavani a bude to vzdy individualne, natoz tvrdit, ze msts je stabilne. X krat som sa presvedcil, ze nie na kazdej zostave plati, ze ked sa dodrzia vyzkusane nastavenia, musi to ist. Nemusi. Nespochybnujem tie nastavenia, ale to prehlasenie. Alebo mam to chapat tak,ze na slabsom pocitaci s 512 RAM bez problemov spustim aktivitu, ktora zacina v Ceske Trebove a je tam hustejsi trafic, co ja viem, 5-8suprav?

Hekl338 napsal:
... mozem akurat potvrdit Kebrakove slova, ze ziadny reinstal binu som nikdy robit nemusel ...

Ono je to divné, ale je to značne nevyspytateľné. Jeden čas som musel odinštalovať a nainštalovať Bin takmer zakaždým, keď som spustil MSTS. Teraz som na to nesiahol pekne dlho, viac než dva roky, pritom PC mám bez zmeny ten istý už nejaký dlhší čas, asi 4 roky ( Intel D925 2x3 GHz, 2 GB DDR2 a Win XP ... ) Pritom MSTS je tiež furt ten istý, len sem tam pribudne nejaká X-tracksová trať a nejaké tie mašiny a vagóny. A včil babo raď, buď múdra, čím to asi je ?

Čím to asi bude? Asi jsi si konečně zapsal správně ten parametr do zástupce a přestal vrtat do nastavení MSTS :D
Já také pokud jen stavím a jezdím, také nemusím sáhnout na BIN jak je rok dlouhý.
Teď jsem ale testoval ostrost zobrazení při různých rozlišeních a také jsem zkoušel provokovat, jestli to MSTS ustojí. Počítač nový, dělo,... Jo fungovalo. Ale pak jsem loadnul aktivitu a bylo vymalováno.
Jen se potvrdilo, že ten reinstal BIN je opravdu potřeba. Jo, to je daň za to, že máme nové funkční klávesy jako je otevírání dveří, zap/vyp živáka, svícení v kabině nebo ovládání všech sběračů. Ale to už se opakuji.

Zbyněk Šemora napsal:
... Asi jsi si konečně zapsal správně ten parametr do zástupce a přestal vrtat do nastavení MSTS :D...

No keby si toto napísal nejakému začiatočníkovi alebo PC analfabetovi tak by som sa nedivil, ale tentokrát si trafil dosť vedľa ... asi tak sem:
A inak ako sa máš ? Všetko OK ?

Naposled editoval moderátor:

Ahoj Taxi, však tam byl smajlík :D
Když ty jsi to napsal podobně, jako by jsi byl začátečník, tak jsem si myslel, že to byla od Tebe jen legrace a podle toho jsem odpověděl :D Vždyť jsi napsal natvrdo, že Ti to jednou funguje, jednou nefunguje a babo raď. Tak baba poradila :D
Já na Tvé odborné počítačové znalosti nemám ani po Tvé kotníky, ale zase v prostředí MSTS se snažím být doma. Jak jsem psal, mám zájem, aby moje trať bez pádů fungovala. A věř mi, že když byl problém se sedmičkami, přestal jsem dál pracovat na trati a jen řešil tento problém. Proč jsi nám tedy neporadil, že to bylo jen a jen o parametru 512 :D I Miran s tím zápasil. MSTS není vůbec o znalostech PC, ale tento SW snad potřebuje nějakou extra maturitu. A proto máme fórum, abychom si vzájemně pomáhali.

Zbyněk Šemora napsal:
... že když byl problém se sedmičkami, přestal jsem dál pracovat na trati a jen řešil tento problém. Proč jsi nám tedy neporadil, že to bylo jen a jen o parametru 512 :D I Miran s tím zápasil. ...

No, on ten parameter možno pre W7/64 vôbec neni nutný, mne to skúšobne behalo bez neho a nič, potom som tam dal :1024 a takisto nič, ale je to presne o tom, že MSTS sa ladí systémom pokus -omyl.

Ináč mne ten Bin padal vždy na engoch s binovskými svetlami, pritom Bin som mal inštalovaný, vždy poslednú stabilnú verziu a napriek tomu sa chyba vyskytla. Odinštalovať, nainštalovať a fachčilo to bez jedniného zásahu do engu. Prišiel nový model a zas to isté. Jedného krásneho dňa to jednoducho prestalo padať a pritom vôbec nič som pre to neurobil, aby to nepadalo - proste akoby zázrakom to prestalo na svetlá v engoch reagovať. Pritom Bin mám stále rovnakú verziu, počítač ten istý, jediné čo sa neustále mení sú záplaty vo Windows :D

Tak dobře, zkus si projet mou aktivitu Pannonia z Bratislavy do Prahy bez parametru a pak se uvidí. Nebo rychlejší verze je, odjezdit si první hodinu aktivity Topírna noc, kde je také maximální zátěž na MSTS.
Vím jen tolik, že bez parametru to v této aktivitě nefungovalo. Někdo ji nespustil vůbec, mě se to nerozdejchalo po loadnutí uložené pozice. Právě abychom dospěli k nějakému výsledku, je nutné testovat ve stejném prostředí MSTS. Pak už to není, že to někdy funguje a někdy ne. Když testuje víc lidí, dá se identifikovat právě ta konfliktní situace.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak dobře, zkus si projet mou aktivitu Pannonia z Bratislavy do Prahy...

No ešte to by mi tak chýbalo ku šťastiu. To by som si najprv musel kúpiť DVD s traťou. Popravde tých 400 korún radšej prepijem na slezine, než ich vyhadzovať za placku, z ktorej si po čase urobím leda strašiaka do viniča alebo podložku pod pivo :D :cool:

PS: Ono možno záleží od toho, či máš 4, 8 alebo 16 GB RAM - hardcoristi s Intel i7-9xx a LGA 1366 možno aj 24 GB :D Skúsim tam osadiť 16 GB a pak se uvidí

Tax napsal:
....Popravde tých 400 korún radšej prepijem na slezine, než ich vyhadzovať za placku, z ktorej si po čase urobím leda strašiaka do viniča alebo podložku pod pivo :D :cool: .....
To je jako by jsi napsal, abych tady s tou břídilskou tratí tady už neotravoval, nikdo o takový brak, který vyžaduje zvýšené nároky na nastavení MSTS, nestojí.
Já také nemám čas prohánět Tvé modely, ale tohle bych si napsat opravdu nedovolil. A kdyby jsi za kompletní kolekci i s Pikkem, chtěl pětistovku, rád ji zaplatím a takové DVD si dobře uschovám. Nehledě k tomu, že po Tobě nikdo 400 nechtěl.
Nandal jsi mi to pěkně. Jen tak dál.

Zbyněk Šemora napsal:
... Nandal jsi mi to pěkně. Jen tak dál ...

Ale ale, Zbyňku, šak tam boli smajlíky ;) Vidíš, chytil si sa presne na to, čo si napísal o pár príspevkov vyššie.
Poslednú placku, ktorú som od teba obdržal som venoval Marianovi Šimovi, pretože si na neho už akosi zabudol. Zišlo z očí, zišlo z mysle.

:)Panove nebudete se predse mezi sebou hadat jako male deti.

Myslim,ze kazdy ma svuj nazor a zkusenost ze sve hry,ja jenom dodam,ze preinstalace update 1.1 a BIN hodne pomaha a vyresi to mnoho problemu.

A program TRAINSTORE je velice dobra pomucka,ten pouzivam,protoze zrychluje to nacteni hry a pokud nepouzivam TRAINSTORE,bohuzel dlouho cekam nez se vsechno nacte a co je nejhorsi bez TRAINSTORE hru nespustim vyhodi mi to chybu a nasledne pad do 7,proto se divim tomu panovi,ze to nepouziva,ale je to jeho vec.

Pane zbynku vam dekuji za pomoc ohledem zalohy BP zabralo to,po reinstalaci update 1.1 a BIN hra opat funguje od verzi 85.4,takhle jsem ted mohla klidne vymazat vsechny aktualizace a budu si ,uz jeno zalohovat slozky.

Dekuji :oops:

L-Alizee napsal:
... Panove nebudete se predse mezi sebou hadat jako male deti ...

Cicuš, my sa nehádame, my sa len tak vzájomne podpichujeme. :cool:
Na slezine potom zasadneme spolu k jednému stolu a pekne si poklábosíme

PS: Dúfam, že prídeš aj ty

Podle psaní bez háčků a čárek usuzuji, že je dotyčná ve Francii, jak uvádí ve svém profilu. Ale byla by fakt síla, kdyby i přesto vážila tak dalekou cestu na vaši slezinu. :-)

Back
Nahoře