Aktivity Vlado M.

Myslím, že Vláďa Ti na Tvoje postřehy odpoví fundovaněji.
Ale pokud mohu za sebe říct, byla to asi nejdéle rodící se aktivita a ještě odložená a pak znovu "oživená".
Toť z mé stránky. Zbytek nechám na autorovi,ale i já se u ní potil a už jsem Hutníka nenáviděl;)
A chyby? Děláme je každý a myslím, že se Vláďa vypracoval.;)

Jinak v úseku Louky nad Olší - Karviná Darkov si nelze jet, jak se komu zachce. Jsou tam určitá pravidla, po které koleji se jakým směrem jezdí. Martin to má na svých stránkách.

Tak pokud mohu říct ještě k tomuto, tak pravidla jsou od toho, aby se porušovala. :D Trocha nadhledu. Tady v Praze si dělaj na dráze co chtějí a zvyklosti, které jsou normální při mé každodenní cestě 221 a 231 jsou někdy tak pravidelně porušovány, že nějaká odchylka od normálu by se tolerovat měla.;) (jen názor)

Naposled editoval moderátor:
Pavlík: V úseku Karviná - Louky nad Olší jsou tři koleje (resp. čtyři pokud počítáme trať do Karviné Dolů.), protože se to tam propadá tak po dvou kolejích se jezdí a jedna se nadzvedává. Ten obrázek na stránkách Stavitele je už dost starý, ta nepoužívání kolej na obrázku byla nejspíš nepoužívaná jednom dočasně.

Ještě se musím vrátit k Hutníkovi. Po přesnějším zastavení v Těšíně se mi už hláška o stromu na trati vybaví, tak proto jedem odklonem. Minule jsem zastavil před výpravčím s praporkem, chtělo to až za ním, aby se hláška vybavila. Předtím se mi vybavila pouze hláška o odjezdu, i když lidi ještě nastupovali...

Jinak zkuste si to někdo zahrát a dodržovat dobu nástupu cestujících. Nevím jak to bylo s vyměňováním mašin, ale jestli byla aktivita tvořena od počátku s jinou loko a pak se jen přepíše consist, tak potom nemůžou vycházet jízdní doby. Já už jezdím MSTS nějaký ten rok a rozhodně nejezdím se "zjednodušeným ovládáním ala Trainz", ale s touhle loko jsem po většinu aktivity se soupravou (už bez Potkana) nemohl jet víc než 120 km/h, protože moje loko jaksi tu soupravu nemohla utáhnout, takže jsem těžce nestíhal a když se k tomu připočtou dlouhé doby nastupování cestujících ve stanicích tak aktivita až do Chocně postrádá hratelnost. V Chocni mě měl předjíždět nějaký ten IC, ale z důvodu mého zpoždění jsem jel v Chocni na bok a měl jsem hned průjezd. Pak se ten čas už trošku srovná, ale už to prostě není ono.

Řekl bych, že někde udělal tester chybu. Zřejmě se vykašlal na dodržování doby nastupování cestujících ve stanicích, ale tohle se musí udělat jinak a ne odjíždět dříve, než dostanu odpískáno.

Navíc mi pořád blikala kontrolka v kabině, že nemám zvedlý sběrač nebo prokluz kol, ale to je špatně v engu.

Aktivita je opravdu zajímavá, líbí se, jen to chce opravdu ještě doladit. Hrál jsem poslední verzi tak, jak je u Poisona, dodržel jsem přibalené ladění vozů i verzi BINu uvedenou u aktivity.

Musím se Vladovi i Midrafonovi omluvit. Není chyba v aktivitě, ale u mě.

Jak jsem v Třinci odpojoval ten pokaženej služebák, tak jsem jeden vůz z mé soupravy, která tam zůstala, zabrzdil ruční brzdou. Po odstavení Krysy, objetí soupravy a najetí zpět na mou soupravu jsem ten vůz odbrzdil, ale on se choval stále jako zabržděný, čili ta souprava byla celá zpomalená. Že se takto MSTS chová jsem ještě neviděl. Zajímaly by mě vaše zkušenosti s tímto.

Zatím jsem tedy odjel z Ostravy uhelného nádraží a musel jsem save/load a zatím to vše šlape jak hodinky. Jen nevím, jestli je moje vmax=120 km/h nebo 140 km/h. Budu se řídit hláškou v aktivitě a zkusím to dojet na těch 120. Tož uvidíme.

Pavlíku,
možné je vše, protože jak jsem uvedl, lepili jsme to nadvakrát tuhle aktivitu a myslím, že je to naše noční můra.
Ale Vlado se snažil to udělat maximálně dobře a já se snažil to co nejpoctivěji odtestovat. Jinak max je díky 162040 od Hekla 140, ale ta je potřeba málo, protože pokud si dobře pamatuju, cestou se to zpoždění srovná. Mám pocit, že v Olmíku je to už podle GVD.
Ale je tam ten SJŘ a tak se to podle toho dá. A potom myslím stačilo bohatě "kochacích" 105-110max;)
Přeji, ať Ti to dojede.
Jinak s tím zabržděným vagonem se mi to nestalo,ale stávají se daleko jinačí věci, nad kterými se mi rozum zastavuje a neumím si je vysvětlit.:D
Mirek

Zdravíčko,
mám menší problém, po zastavení v Těšíně a odkliknutí hlášky o save/load, mi msts vypne bez jakékoliv hlášky. Kde může být chyba?
Díky :oops:

Naposled editoval moderátor:
Tak prostě znovu načti aktivitu od toho save před Těšínem. Nejlepší je udělat save před tou hláškou.

To už jsem zkoušel, uložit před tím než zastavím a nebo se pomalu šourat k odjezdovému návěstidlu, ale jakmile mi vyskočí "Odjezd" a odkliknu to, tak zase pád.

Počkej, píšeš "po odkliknutí hlášky save/load". Jak tomu mám rozumět? Zastavil jsi v Těšíně, uložil jsi hru a pak ti to spadlo? Nebo se to stalo po hlášce "zde doporučuji hru uložit", která je ovšem ještě před vjezdem do stanice. Jestli se nepletu. O jakou jde aktivitu?

R1582, přijedu do Těšína (ještě s Sv29583), zastavím, vyskočí mi hláška, ať počkám na odjezd od výpravčího, odkliknu ji a msts se odporoučí.
na vjezdu do stanice je hláška, že pojedu za nákladem.

Jak výše, popisují kluci, bude problém někde jinde, než v aktivitě samotné, protože toto se ani jednou řpi všech testech, co byly, nestalo.

Zdravím,
mám problém s aktivitou R1582. Vždy těsně po 13: 26 (nezáleží na tom, zda mám již zapojeno či stále posunuji) spadne celé MSTS s hláškou "odeslat zprávu o chybách / neodesílat". Vyzkoušel jsem 3 verze BIN, otestoval veškeré consisty a vozidla v conbuilderu, soundcfg mám správný. Některá vozidla mám nahrazena jinými z trainsetu BP. Již mě nenapadá čím by to mohlo být. Děkuji za odpověď.

Zdravím. Ano, tvořím, ale nyní mnohem pečlivěji - kladu důraz na to, co jsem dříve opomíjel a to bylo mým největším nedostatkem. Hráč musí vědět od začátku do konce, co má přesně dělat. Proto nyní tvorba trvá o něco déle. Každopádně se pomalu schyluje k dokončení jedné aktivity a druhá je ve fázi tvorby vlaku hráče.

Nazdar kolego aktivitáři. I já taky přispěju svojí troškou do mlýna. Slíbil jsem ti ten Přerov, ale nechám tě až dokončíš tuhle aktivitu.

Ahoj všichni.

Asi to posledního čtvrt roku vypadalo, že nic nedělám a jen sedím se založenýma rukama. Omyl. :D Níže přikládám pár obrázků ze vznikající tříhodinové aktivitky na trase Ostrava - Třinec - Čadca. Dnes test ztroskotal na vjezdu do stanice Český Těšín (což mě dost šokovalo, protože předtím to 15x klaplo, a teď výjimečně ne - musím se na to znova podívat).

Takže nejprve máme na hřbetu 50 minut trvající posunování po stanici Ostrava-Kunčice (nezdokumentováno).

Poté se nám vlak Vn 50075 vydává směr Havířov, kde dostáváme na záď soupravy postrk 2x742 z důvodu strmého stoupání mezi Chotěbuzí a Českým Těšínem, což by naše Žehlička sama nevytáhla:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Vn50075+Pn49781/scrgrb2.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Vn50075+Pn49781/scrgrb3.jpg
V Havířově nás mimo jiné předjíždí zpožděný osobní vlak do Českého Těšína a křižujeme s nákladem směr Ostrava:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Vn50075+Pn49781/scrgrb6.jpg

Na vjezdu do Českého Těšína nás jaksi před jízdou křížem přes celé zhlaví na chvíli blokne prázdný nákladní vlak směřující na Karvinou a vzápětí IC 580 směřující na Havířov (není zachycen):
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Vn50075+Pn49781/scrgrb10.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Vn50075+Pn49781/scrgrb12.jpg

No a zde už vjíždíme do stanice Český Těšín, kde necháme stát soupravu Vn 50075 a přejdeme na Pn 49781, se kterým budeme pokračovat na Slovensko (to zase příště):
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Vn50075+Pn49781/scrgrb26.jpg

Atypické nasazení žehličky na tento výkon souvisí s jejím asi měsíčním pobytem v Českém Těšíně v nákladové části nádraží, kde vypomáhala Favoritu při posunech a tak jsem si řekl, že ji v MSTS do Těšína dostanu tímto způsobem... :rolleyes:

Back
Nahoře