Počáteční stanice

Bury99

Začátečník
Zdravím. Po dlouhé době se opět hlásím s jedním dotazem.
Dělal jsem formát na notebooku a tudíž jsem musel znovu instalovat
MSTS a trať p. Šemory.

Mezi tím sem si u známého, který MSTS má taky, všiml, že při
prohlížení tratě tam má víc vstupních bodů nepamatuju si všechny ale pamatuju si že tam měl Hodonín a v BV měl možnost jízdy směr BRNO. Já tohle po nainstalování verze
(31.10.2010 BP 85.04 - T8 - tak uvedeno na obale) v nabídce nemám.
Už jsem to přeinstaloval 3 a furt nic.

Takže otázka zní. Lze si vytvořit libovolné počáteční místo tratě a nebo přidat ten směr, popřípadě jak ??? Nebo má jinou verzi???

Něho se zeptat nemá cenu boť je to jen užvatel a trať mu tam nahrával jeho známí. Abych řekl pravdu ta se s tím začíná učit rozjíždět a zastavovat vlaky teprv.

Díky za odpovědi.

Ano lze vytvořit místo kde chceš a to v editoru aktivit. Návod jak vytvořit trasu (path) je popsán TADY

Naposled editoval moderátor:
Nebo jednodušeji.
Editor aktivit-trať-nový úkol - nový vlak hráče - nový paths. Zde zapíšu název, například start Brno, pak si napíši výchozí stanici, například Brno a cílovou stanici například Břeclav. Bez diakritiky, protože tu MSTS nezná a písmeno by se nezobrazilo.
Pak si na dané místo myší přiblížím mapu (nejprve vypnu v nastavení hlavně kilometrovníky a názvy stanic a kolejí, jinak by přiblížení šlo hodně trhaně). Najdu si kolej v Brně ze které chci odjíždět, myší na mapě zvolím výchozí bod, pokud se trasa vytvoří opačně než potřebuji zvolím otočit počáteční bod a teď to hlavní.
Pro volnou jízdu nevedeme trasu až do cílové stanice, ale po několika metrech hned ukončíme, jinak by se hodně prodloužil start MSTS. Je to zbytečné i z důvodu, že výhybky i když je natrasujeme, tak ve hře jsou v základní poloze a stejně bych jel jinam, než si nastavím.
Vytvořenou trasu uložím a pokud nebudu dělat další vstup nový úkol jednoduše vystornuji a opustím editor.

Díky moc. Vážím si vás pánové. Pana Šemoru za to že má tolik trpělivosti s odpovídáním na různé otázky i opakující se a poison - dnes jsem si ztáhl z vašich stránek plno aktivit tak od zítřka je budu jezdit. (Pokud narazím na něco s čím si neporadím tak vás budu bombardovat otázkama :-) ) Bohužel jsem zkoušel vytvořit vlastní aktivitu dle návodu ale stejně mi to nejelo nevím kde jsem udělal chybu resp. se mi zdá že ten návod není celý. Vytiskl jsem si to dělalal jsem krok po kroku ale stejně mi to nejelo. Takže zatím budu parazitovat na dostupných aktivitách jiných zdejších umělců. A až budu mít zase chuť experimentovat tak to zkusím. Nápadů je plno jen se naučit je realizovat. Díky pánové.

Back
Nahoře