Moje modely

dem napsal:
Keď je to šesťhran tak ho vysmoothuj. Bavili sme sa o štvorhrane a spravíš šesťhran :)

Já vím ale tak sem zůstal u šestihranu ale pokud by to vadilo tak mohu udělat verzi se čtyřhranem. :) Zítra ho vysmoothuju a uvidím nakonec asi fakt padne ten čtyřhran :D

Tu nejde o to či to vadí, ale o polygóny, ktoré bude musieť procesor počítať. Objekty do trate sa modelujú vždy s čo najmenším počtom polygónov. Samozrejme nie na úkor kvality. Aj keď takéto objekty by možno stačili aj 2D.
Aby si to nechápal zle. Páči sa mi tvoja práca.

Naposled editoval moderátor:
Hezký den,
jedná se o cedule z Polanecké spojky. Konkrétně úsek mezi mostem přes Ostravici a žst. Ostrava-Kunčice.
http://e499-2002-msts.wgz.cz/image/17419200

Takové opilecké čmáranice bych v MSTS nepropagoval. Pokud někdo potřebuje prezentovat své "umění", tak vše má své mantinely, které by se neměly překračovat. Tohle už si zahrává s obecným ohrožením, pokud se začne malovat na drážní cedule a návěstidla. A také to hodně hovoří o inteligenci národa jako celku.

Pane Šemora, máte naprostou pravdu. Nemám rád toto ''umění''. Také je do žádných svých výtvorů nedávám. Samožřejmě není problém přeskinovat, už se pracuje na čisté verzi. :)

Abych zase nebyl nemoderní, určitě některé práce grafiťáků něco do sebe mají, nelze odsuzovat obecně, ale demokracie jednoho končí tam, kde začíná demokracie druhého a tohle hodně lidí nerespektuje. Také nikdo nemá právo ničit majetek druhého.

Mať v MSTS všetky cedule počmárané, to by sa nikomu nepáčilo. Ale v rámci spestrenia prečo nie.

Když už, tak jak jsem napsal, nějaké umělecké grafitti, ale ne čmáranici. To bychom jako spestření mohli mít počmárané některé nádraží karikaturou dámského přirození, což je také mnohdy reál. MSTS naštěstí je prostředí, které si stavíme takové, aby se nám líbilo. Nelíbí se mi čmáranice, tak je na modelu vyretušuji.
Ale naopak pěkné je udělat povětrnostní patinu, aby každý model nepůsobil jako když vyjede z výrobní linky. Například konec nástupiště na obrázku výše. Bohužel tyto modely začne někdo vyrábět až po té, co jich jsou už osázeny tisíce. :D Ale to už je úděl stavitelů vše již osázene zase opravovat a aktualizovat.

Já to též nemyslel všude, ale pokud se jich pár někde vyskytne, bude to pro mě příjemná změna.

Zbyněk Šemora napsal:
Například konec nástupiště na obrázku výše. Bohužel tyto modely začne někdo vyrábět až po té, co jich jsou už osázeny tisíce. :D Ale to už je úděl stavitelů vše již osázene zase opravovat a aktualizovat.
Já sice vím že jich je plno všude ale tak na něčem se člověk naučit musí a proč toho nevyužít a nevyrobit je a třeba nepoužít pro trať? Mohu vás ujistit, že se cedulkám věnovat nebudu a plánuji výrobu stroje 854, 054, 954 . Vím také model už je od Vrbama ale tak po dnešku a kvalitní fotodokumentace kterou jsem nafotit v Letohradě ( soupravu 854.015 i s řídicím vozem 954 ) jsem řekl proč to nezkusit. Vím je zde více zkušených modelářů ale tak za zkoušku nic nedám.:)

Nepochopeno. Já cedulky chválím. Jen těch defaultních mám osazeno tisíce a měnit je za tyto nové bude mravenčí práce. Také ty původní se hodně špatně myší označují. Ale pokud mají stejný pivot, stačilo by jen přejmenovat model nebo přejmenovat zápis ve w, tam kde je chci vyměnit.

Zbyněk Šemora napsal:
Nepochopeno. Já cedulky chválím. Jen těch defaultních mám osazeno tisíce a měnit je za tyto nové bude mravenčí práce. Také ty původní se hodně špatně myší označují. Ale pokud mají stejný pivot, stačilo by jen přejmenovat model nebo přejmenovat zápis ve w, tam kde je chci vyměnit.
V pořádku :)

Zbyňku nepleť si demokraciu s anarchiou. Demokracia neznamená, že môžeš všetko. Je to voľba ľudu. Čo si zvolíme to budeme mať. Akého zákonodarcu volíš také zákony budeš mať.

Mimochodom to heslo je: Sloboda jedného končí tam, kde začína šliapať po slobode druhého. Sloboda a demokracia nie je jedno a to isté.

Ono ještě záleží na tom, kdo to slovo "demokracie" vykládá! Podle Aristotelova dělení ústav je demokracie vláda většího počtu lidí ve svůj prospěch!

Pánové zdravím.
Takže v prvé řadě chci napsat, že se mi taky nelíbí, když někdo devastuje vozy, ale i budovy oními grafiti, ale je to bohužel realita a já se zase snažím do aktivit dávat jak vozy s grafiti, tak i rezavé "herky" jako byl například již bohužel stažený skin vozu ČD B ze stránek Duusa a Dema. Vypadá to daleko pěkněji a reálněji, než když jsou v MSTS všechny vozy jako by vyjely z lakovny.
Dan

Hezký den,
po vzájemné domluvě s Otíkem jsou od nynějška jeho modely ke stažení natrvalo u mne na webu.

Dan J. : rezavé a zaprášené modely ano, ale bez grafittů...
Tom.

Back
Nahoře