Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

orlov: vystihol si to presne

Naposled editoval moderátor:

No jasně, petici na mě:D
Raději zkuste ukecat mojeho zaměstnavatele, ať mi dá celoroční placené volno, to pak uvidíte, jak rychle budu v Chebu:D

KimiRe mě to napojení hlavní-západ a jih-západ náhodou vyšlo, ale spíš bych to považoval za neuvěřitelné štěstí:D

Horší bude zvládnout napojení Praha - Ústí - Cheb a Praha - Plzeň - Cheb, jak už nám tady Pepa naznačil:D

Plzeň - Cheb ? To je ten samý případ jako Blava - Púchov, tam se to bude ještě dost měnit, to bych ještě nechal tak. Pořád tu je ještě ten nepropojený úsek ValMez - Púchov, plánovaný už na rok 2007.

Ondra.H: to máš pravdu až keď dorobíme koridor takže dlho :D

Plzeň - Cheb, co se tam ještě bude dělat? Tam už je to hotové, nový koridor v celém úseku. Tam jsem dokonce poprvé viděl na jednokolejném koridoru autobloky:D

Ondra H:
No mám pocit že Martin psal že to propojit nejde z důvodu nepřesných vzdáleností na Ostravsku. A Martin to už předělávat nebude.

Ahoj. Naistaloval jsem 20 aktualizaci a padá mi hlavák. A slapší hlášení jsem tam už naistaloval . Předem děkuji za odpověď .
Martin 111

Stavitelxx napsal:
.. Tam jsem dokonce poprvé viděl na jednokolejném koridoru autobloky:D
Já ho tam poprvé viděl v létě roku 1968, když jsem jel na prázdniny k fotříkovi do Chebu. Tenkrát byl čtyřznaký z ruských návěstidel.

Jinak pokud budeš napojovat dvě souběžné tratě, to není maturita, ale doktorát. Doporučuji nejprve osadit koleje bez kompletních stanic a krajiny, protože Tě čeká, že budeš desítky kilometrů několikrát přeskládávat, než se konečně strefíš. :D Snaž se dodržovat hlavně sklony i ty nejmenší, jinak se Ti může stát, že napojení tratí vyjde například s 50 metrovým výškovým rozdílem.

Pepa z Nuslí napsal:
Ondra H:
No mám pocit že Martin psal že to propojit nejde z důvodu nepřesných vzdáleností na Ostravsku. A Martin to už předělávat nebude.
ValMez-Púchov by prý propojit šel, propojit nejde Frýdlant - Hostašovice.

Úsek Plzeň - Cheb zůstal po rekonstrukci jednokolejný? Koukal jsem na mapu SŽDC a tam je jednokolejný. Tak mě napadlo, jestli tam nemají mapu staršího data nebo ten úsek je opravdu jednokolejný.

Jo Zbyňku, to bude doktorát, jestli k tomu někdy dojde. A se sklonama to bude taky zajímavé, protože obě tratě do Chebu, jak z Plzně, tak z Ústí, jsou výškově velmi rozmanité.
Ale dodržovat přesné sklony se nedá. Víš že v MSTS se sklony dělají po 2,5 promilech, to v reálu skoro nikdy není takhle přesně.
Vem si třeba úsek z Prahy do Ústí nad Labem, je to přes 100 km a téměř celou dobu trať klesá zhruba v rozmezí 0-1 promile, což je úplně zanedbatelné. Jenže na té vzdálenosti 100 km už to udělá výškový rozdíl asi 50 metrů...a to už bude problém.
Tyhle odchylky jsou holt nevyhnutelné, ale na druhou stranu odchylky budou i v druhém směru (od Plzně), a když budu mít opět velké štěstí a budou při mě stát všichni svatí, tak se ty odchylky na obou tratích navzájem vyruší a napojení se v Chebu povede:D
Ne to není o štěstí samozřejmě, to bych určitě neriskoval, abych postavil do Chebu tratě z obodu směrů a pak zjistil, že mám mezi nimi půlkilometrový výškový rozdíl, tak blbej nejsem:D
Ty tratě budu stavět celou dobu tak, abych se výškově trefil, i když někde sklony nebudou úplně přesné, ale to je jedno, stejně to nikdo nepoznáte:D:P

mikulda napsal:
Stavitelxx napsal:
Víš že v MSTS se sklony dělají po 2,5 promilech,

Ty neznáš kouzelnou klávesu END?

Jistě že znám, ale použití klávesy END je velmi zdlouhavý proces, takže je to ideální pro nutné vyrovnání návaznosti kolejí, ne pro pokládání stovek km...

To Stavitelxx: Martine,kdybys chtěl mám videa v obouch směrech,od prahy do chebu přes plzen.Kdybys měl zájem napiš.Lukáš.Jel jsem to 14.5.2011
To Stavitelxx: koridor je hotov,ale od plzně na prahu to je rozkopané ještě,od hořovic do berouna,tam se jezdí jedno kolejně.Ale kdybys měl zájem o videa stačí říct.

KimiR napsal:
To Stavitelxx: Martine,kdybys chtěl mám videa v obouch směrech,od prahy do chebu přes plzen.Kdybys měl zájem napiš.Lukáš.Jel jsem to 14.5.2011
To Stavitelxx: koridor je hotov,ale od plzně na prahu to je rozkopané ještě,od hořovic do berouna,tam se jezdí jedno kolejně.Ale kdybys měl zájem o videa stačí říct.

Díky ale videa teď nepotřebuji, tam se ještě určitě pár let nedostanu, do té doby se toho může spousta změnit.
A máš je z mašiny, nebo ze zadního vozu?

Stavitelxx napsal:
KimiR napsal:

Díky ale videa teď nepotřebuji, tam se ještě určitě pár let nedostanu, do té doby se toho může spousta změnit.
A máš je z mašiny, nebo ze zadního vozu?

Ze zadního vozu,ale okna byli v 1. tř. čisté i v béčku,to vyjelo rovnou z myčky

Myčka je málo, je nutné to přeleštit ještě ručně. Ale škrábance od vandalů umýt bohužel nejdou.

Zbyněk Šemora napsal:
Myčka je málo, je nutné to přeleštit ještě ručně. Ale škrábance od vandalů umýt bohužel nejdou.

Mno já jsem koukal jak to v chebu čistěj,berou to vapkou,a pokud vím tak vakou to má tlak a umejeto všechno

Zdravím,
nevíte náhodou někdo, jaká rychlost je na zakroužkované značce z opačné strany, na obrázku níže?

http://www.trat321.cz/ostatni/usti.jpg

Na videu to nemám zachycené, v tomto směru to vidět nejde (nevidím skrz plech) a na opačném videu tu značku zrovna zastínil projíždějící vlak:twisted:
Je to v místě, kde z nádraží Ústí-Jih odbočuje trať do tunelu směrem na Ústí-Západ, ten rychlostník má být právě pro ty dvě koleje směřující do tunelu.
Před modernizací to byl rychlostník na 40 km/h, ale teď po modernizaci nevím. Návěstidla se upravila ze 40 na 50, takže snad i ten rychlostník by měl být na 50, ale potřebuji to vědět jistě.
Takže pokud to někdo víte, nebo tam budete mít cestu, zkuste si na mně vzpomenout:oops:

Ahoj Martine.
Rozhodil jsem sítě, tak snad se zadaří.
Jirka

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře