Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Ahoj Martine,

No nevím jest-li TS12 je dobrá volba :) je tam plno chyb a navic není kompatibilní se staršímy verzemi. Doporučoval bych spíše TS09 vím, že to sem nepatří, ale nedalo mi to :) jinak pro TS09 je taky trať 321

Martine, začím se bát že přestaneš tvořit do MSTS. =-O

Já jsem zase pro RW3. Už ta představa, že jedete na Trati 321 třeba 3 hodinovou aktivitu přes Prahu a ani jednou nebudete muset save/load je fascinující...

Ahoj Martine, je prosim te mozne, ze bys mi zaslal mapu pro openTTD?

Ale berte na vědomí, že když už by začal martin stavět dejme tomu třeba v tom RailWorks, tak by ho třeba přestalo bavit stavět v MSTS, a co by potom lidé s počítači které RW nezvládnou dělaly?

RW3 můžete nastavit tak, že to zvládne jakýkoliv stroj, ale přijdete o všechny vymoženosti navíc, co RW nabízí.

dukostav napsal:
Martine, začím se bát že přestaneš tvořit do MSTS. =-O

Abych se přiznal, jeden čas jsem hodně uvažoval o tom, že stavbu Tratě 321 ukončím a začnu stavět nanovo v RW, přece jenom je to nový simulátor, graficky vypadá velice pěkně, stavitelé mají více možností (obloukové přechodnice, naklápění kolejí...) a hlavně je stabilnější, žádné blbé hlášky o sms objektech, pády v Praze atd.
Ale už jsem si to rozmyslel, zůstanu věrný Trati 321, jednak proto, že za těch 6 let už k ní mám jistý vztah a nemůžu ji nechat rozestavěnou a taky kvůli toho, že už nemám tolik elánu pouštět se do něčeho nového.
Už mi pomalu táhne na 30 a poslední dobou se více věnuji přátelům, rodině, hospůdce...:D ...kdo ví kdy příjde nějaká ta manželka a děti.......prostě si myslím, že tak dlouho u toho stavění nevydržím, abych začínal nový projekt, to už nechám někomu mladšímu.
Během pár let dotáhnu Trať 321 do zdárného konce - dodělám rozestavěné úseky, plánované úseky, Cheb a pak už to počítače stejně nezvládnou, takže bude nejvyšší čas skončit :D

Navíc já si stejně myslím, že až se RW začne pořádně rozvíjet, až se tam začnou tvořit modely ve velkém a stavět české tratě, tak MSTS půjde pod kytičky.
Možná je to jen můj názor, no však uvidíme za pár let.

Edie napsal:
Ahoj Martine, je prosim te mozne, ze bys mi zaslal mapu pro openTTD?

Jasně, pošlu.

Ahoj Martine, koukám, že uvažuješ úplně stejně. Také jsem se rozhlížel v RW a viděl lepší možnosti, ale usoudil jsem, že jsem bych nemohl znovu začínat a nové simulátory přenechávám mladým.
Jenomže v budoucích simulátorech jsem dost pesimista. Nemohu se zbavit pocitu, že původní nadšenci do MSTS nějak ztrácí chuť tvořit a alespoň na naší scéně mě výsledky posadil na zadek jen Roiman Š, který je také ale starý pardál v MSTS. (jeho prvotiny byly nádraží Praha - Holešovice do MSTS a pak všechny možné mosty a tunely a ostatní železniční stavby. Svého času ladil vozidla, ) A takových nadšenců je ale třeba mnohem víc. Stavitele páteřní tratě tam mají, ale chybí mu modeláři a hlavně, aby také bylo s čím jezdit.
Já si myslím, že MSTS bude mít stále své místo a zatím pochybuji, že se nějakému novému simulátoru podaří rozrůst do podobných rozměrů. Jak vozidla, ale i tratě. Já to nestíhám sledovat, ale kolik je na světě prací od stavitelů tratí, kteří staví tak rozsáhlé projekty jako Martin či já. Nad 1200 km reálných tratí. Potřebuji prsty jedné ruky nebo musím použít dvě ? Z toho se dá spočítat pravděpodobnost, kolik může vzniknout podobných projektů v RW. Mě osobně tratě ala default nebaví. Já potřebuji železniční pavučinu, jak si stavím v MSTS, kde jsou paralelní tahy.

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Martine, koukám, že uvažuješ úplně stejně. Také jsem se rozhlížel v RW a viděl lepší možnosti, ale usoudil jsem, že jsem bych nemohl znovu začínat a nové simulátory přenechávám mladým.

Taky je fakt, že za několik let může přijít další RW 2017, pak příjde MSTS 2024, pak RS 2030 atd, takže to bychom pořád jenom stavěli znovu a znovu ty stejné tratě :D
Jestli se RW uchytí, nebo skončí v šuplíku, to záleží pouze na lidech, jak usilovně budou stavět české tratě.

Zdravím a mám dotaz na větší odborníky, protože s tímhle si nějak nedokážu poradit.
Když postavím path v Praze Libni tak, jak je na obrázku, MSTS spadne, a to jak v Editoru aktivit, tak při samotné hře. Je přitom jedno, ve kterém směru je path. Ať je to z centra ven nebo obráceně, vždy dojde k pádu. Nezáleží, jak je path dlouhá, kde začíná a kde končí, podstatný je pouze ten krátký úsek přes kříž. Problém je pouze v aktivitě, při volné jízdě vlak normálně projede.
Napadá někoho, čím by to mohlo být, příp. co s tím?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://imageshack.us/photo/my-images/197/libenerror.jpg

Zde jde o chybu databáze tratě, kdy po přechozím uložení a následném smazání koleje zůstala v trati nesmazaná databáze. Řešením je a) obnova databáze - nedoporučuji, přilišný rozsah tratě, b) přesun výhybek o několik metrů od databáze - v Libni obtížné nebo c) změna pathu hráče mimo takto požkozenou databázi (černé tečky v AE mimo výhybky a konce koleje).

Aha, zrada... černé tečky v křížových výhybkách jsou běžné, ale tahle tečka je na jiném místě, než by měla být, opravím to.

Tak to jsem rád, že se na to přišlo, díky moc ;-)

Byla to chyba v databázi, musel jsem výhybku smazat, uložit a znovu osadit - už je to v pořádku.

Martine, ta výhybka šla označit? Co to bylo za chybu ? V MSTS jsem krátce a nic podobného jsem ještě nezažil. Zatím jakýkoli konflikt v kolejích znamenal nepříjemnou skutečnost, že konfliktní díl nebylo možné označit. Někdy šlo v určitém pořadí okolní koleje smazat a pak šla označit i vadná výhybka, ale po smazání po ní i tak zůstal jeden modrý sloupek. Proto jsem preventivně takové zhlaví o kousek vždy posunul.

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, ta výhybka šla označit? Co to bylo za chybu ?
Zbynku,toto je chyba,která naštěstí odstranit jde,stavá se to při kladení a odstraníš to tak,že celou výměnu odstraníš,uložíš a položíš znovu.
Horší je ale pokud Ti to nahlási že kolej nelze načíst,ale i to jsem s regeditem už vyřešil,dokonce i pokroucené dynamiky v texťákách opravit jdou,ale je to složitý a časově nátočný.

Miky945 napsal:
Horší je ale pokud Ti to nahlási že kolej nelze načíst,ale i to jsem s regeditem už vyřešil,dokonce i pokroucené dynamiky v texťákách opravit jdou,ale je to složitý a časově nátočný.

A nešlo by alespoň nastínit způsob?

Miky945 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Martine, ta výhybka šla označit? Co to bylo za chybu ?
Zbynku,toto je chyba,která naštěstí odstranit jde,stavá se to při kladení a odstraníš to tak,že celou výměnu odstraníš,uložíš a položíš znovu.
Tak mě by se to hodně hodilo do tratě 183 nemůžu smazat jeden angličan!!!

Mě by se taky hodil návod, jak smazat "nesmazatelnou" kolej, takže Miky, určitě nás pouč;-)

Zbyňku, v té Libni to nebyla přímo vadná výhybka, bylo to něco ukrytého pod výhybkou, něco na způsob skrytého návěstidla.
Když mažeš návěstidla a na jejich místa osazuješ nové, musíš před osazením nových trať uložit, jinak ti v databázi zůstanou i ty staré. A tohle bylo něco podobného, akorát nešlo o návěstidlo, ale o značku přejezdu (aspoň tak mi to psalo v chybové hlášce).
Když jsem výhybku smazal a chtěl uložit, smazala se tím i ta skrytá značka přejezdu.
Ale nejde mi to do hlavy, jak se tam něco takového mohlo vytvořit, vždyť poblíž ani žádný přejezd není :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře