Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Ještě k debatě o bývalé trati 120, dnes 120+124. V dnešní době trať ztratila své kouzlo a protože Stavitelxx staví současnost, asi opravdu s touhle tratí není kam spěchat. Této trati by opravdu slušela spíše historie.

No ona se měla stavět rychlodráha(eletrifikovaná) PRAHA-KLADNO a plánovalo se to od roku 1995 ale já počítám s tím,že možná příští století se to udělá :D jinak tu také jezdily legendární dieselové lokomotivy 749 třeba na Žateckym chmelu.A také vím,že na osobácích,když měli málo krav(714) a "skákavé" Btx tak tu jezdili kocouři s Bn a Btn....To jsem netušil,že tu jezdil také Excelsior....
Ale jinak je to moc hezká trať,hlavně tu jsou všechny různé typy návěstidel a podobně co už se jinde skoro nepoužívá :D

Trať 120 přece stavěl Václav S, tak nechápu (respektive, proč to už moderátoři nepřesunuli na své místo), proč se o ní debatuje ve vlákně 321. Kdo sleduje Martinovy práce, tak ví, že se takovými tratěmi nezabývá. A lokálky co má, tak jak psal, že to bylo jen z důvodu, že na nich bydlela jeho přítelkyně. Jinak by je nikdy nestavěl.

Jinak Václav má určitě podklady, znalosti a zkušenosti a myslím, že by pro něj nebyl problém tuto trať postavit znovu a precizně. I kdyby se jí věnoval koníčkově, tak do roka musí mít alespoň do Kladna hotovo.

My taky neřikáme,aby to martin stavěl,jen nám trochu šlo téma na tuto trať tak teda nyní se už pojďme bavim o trati a stavbě trati 321 :)

Zbyněk Šemora napsal:
A lokálky co má, tak jak psal, že to bylo jen z důvodu, že na nich bydlela jeho přítelkyně. Jinak by je nikdy nestavěl.

Jen pro upřesnění, přítelkyně bydlela pouze na jedné lokálce, neznamená to, že jsem měl na každé lokálce jinou přítelkyni :D :D :D
Kuriózní je, že zrovna ta lokálka, na které přítelkyně bydlela, tak jako jediná není dokončená...

Asi myslíš Budiškovku, že :-D? A přitom to je zrovna taková zajímavá trať ;-)

neví někdo jestli ty emaily na tu objednávku tratě (DVD)jsou ještě funkční?

[/quote]
Jen pro upřesnění, přítelkyně bydlela pouze na jedné lokálce, neznamená to, že jsem měl na každé lokálce jinou přítelkyni :D :D :D
[/quote]

lol :D Jo, budišovka je hezká a těším se na ni dobudoucna (ostatně to už jsem psal v mailu, jak jsem objednával trať :-) ). Bydlela ta tvá přítelkyně alespoň na tom dostavěném úseku do Oder? :D

Jinak jasně, maily fungují. Alespoň měly by - před měsícem jsem objednával a jelo vše v pohodě :)

A proč by neměly být?

protože nevim na kterej email tu objednávku poslat

Zdravím.
Dělám test aktivity Ústí n/L. - Praha - Č. Třebová - Olomouc - Přerov - Ostrava - Bohumín a Petrovice u Kraviné. Jelikož je trať nadčasová a vůči MSTS dost nestabilní (myslím počet objektů na čtverec co MSTS neskousne), hlavně Praha, to je vražda... :D Pak ještě Ostravsko, což nechápu, chtěl bych se pozeptat na jednu věc. Když mi začnou vyskakovat hlášky o selhání sms objektů a až poté uložím (někdy i nenačtení soupravy, která tam ale fyzicky je), bude se simulátor chovat dále korektně? Máte s tím někdo zkušenosti? Ptám se na to proto, že zkoušet to přímo v této dlouhé aktivitě a pak napřiklad narazit za 5 hodin na problém kvůli blbému uložení po oné chybové hlášce, tak to by mně asi...;)
Dan

Ahoj
Jak kdy, pokud jsou jenom hlášky o sms a uložím, je to ok, nic se neděje, ale pokud do toho pak vletí hláška o vozidle a pak uložím, tak se nehnu, při pokusu o nahrátí z uložené pozice to většinou spadne. Ale pokud e ptáš pak ohledně trafiku, tak žádná změna, vše jede jak má. Jenže tvoje a moje aktivity je rozdíl. Navíc já se naučil prostě u těhle větších uzlů nahrát a znovu spustit.

Lepší je si pozici uložit ještě před hláškami o sms a pak není nikdy žádný problém. V Praze někdy i 3x. Po nějakém ježdění poznáš, že se ty hlášky vyskytují většinou na stejných místech.

JJ, díky moc za objasnění. Jinak já se snažím ukládat průběžně, ono to vždy nejde, jak si člověk přál. Příklad:
Jsou dvě místa, zrovna u této aktivity kde bezpečně vím, že mi to začne řvát o chybějících sms souborech a to:
1. Před tunelem za Holešovicema.
2. Před Libní, kdy pak jedu z hlaváku.
U všech případů se řvaním simu o sms ale nepomůže save před kritickým místem a následný load. Vždy to v tom místě začne řvát, pomůže jen když úplně vypnu MSTS, znova hru nahodím a pak načtu aktivitu od daného místa, pak to projedu bez hlášek o sms. Proto se ptám co se stane, když uložím i když MSTS řve ony chyby. Ono už tak loadování aktivity trvá příšerně dlouho, natož, když musím restartovat celý MSTS. Aktivita začíná v 10 dopoledne a končí v 18:20 večer a než si to sim přepočte...:D Jinak josko, tentokrát se snažím to s traffic nepřehánět. Poněvaš bych si asi tuto aktivitu projel jen já a pár vyvolených se silnějším PC.:D:D:D

U mě když MSTS hlásí chybějící objekty,tak musím hlavně vychytat tu tabulku s uložením.Potom znovu načtu celé MSTS a z té uložené pozice jedu bez problému dál.

Pokud jen řvou sms, jedu dál a uložím. Pokud uložím, když už je vše ok je to také OK, jen pokud ti tam vlítne vozidlo, je to už horší, někdy jedeš dál, někdy to spadne, ale určitě nenahrajež save. Tedy jednoduše: sms- save=OK a vozidlo-save=off

Martin se nám asi odmlčel, asi proto, že má hodně práce ale už se moc těším na to až si zajezdím až do Děčína

Spíš ho už nebaví odpovídat tady na ty nářky typu mě to nejde, mě tam vyskakuje, postav mě atd. Snad by nějaký schopný moderátor mohl do FAQ sekce dát nějakou poučku typu: "Ztrácí se ti silnice, vyhazuje ti trať hlášky? -> SAVE/LOAD a nebo si kup lepší PC!!"

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře