Pepa z Nuslí
Průvodčí
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Nejradši bych tam jel taky, protože jenom se válet u moře není nic pro mě. Naštěstí v Chorvatsku jsme měli možnost jezdit na výlety, tak jsme toho s dědou využívali. Jednou jsme byli v pohoří BIOKOVO na nejvyšším vrcholu Sveti Jure. Kdo tam byl, ten ví, kdo ne, tak vězte, že tam vede velmi úzká silnička. Tam se vyjede nahoru a asi za dvacet minut se musí odtamtud jet zpátky. Ještě mám fotku jak se můj děda, kterému bylo v té době 88 (!) let, na tu horu bezpečně dostal, ale nejlepší bylo, když jsme šli k ceduli. Tam jsme se vyfotili, pod námi sráz dolů, žádný jištění. nic. Děda byl v tomhle pěknej blázen. Dnes už někde na mléčné dráze válí s maloskalskými kluky jazz - byl hudebník, mimochodem mám to po něm.
Stavitelxx napsal:Nebyl, já tím vlakem nejel, šli jsme nahoru pěšky, ale už nikdy tam pěšky nepůjdu, příšerný kopec
Pod tou skálou je hloubka 670 metrů.
Byl jsem překvapený tím, že norové si moc na bezpečnost turistů nepotrpí, na mnoha místech Norska se chodí po hranách propastí, dá se vlést pod ledovec, nebo do opuštěných jeskyní atd, nikde žádné varovné cedule, žádné zábradlí, prostě šlápneš vedle a letíš vzduchem![]()
Nejradši bych tam jel taky, protože jenom se válet u moře není nic pro mě. Naštěstí v Chorvatsku jsme měli možnost jezdit na výlety, tak jsme toho s dědou využívali. Jednou jsme byli v pohoří BIOKOVO na nejvyšším vrcholu Sveti Jure. Kdo tam byl, ten ví, kdo ne, tak vězte, že tam vede velmi úzká silnička. Tam se vyjede nahoru a asi za dvacet minut se musí odtamtud jet zpátky. Ještě mám fotku jak se můj děda, kterému bylo v té době 88 (!) let, na tu horu bezpečně dostal, ale nejlepší bylo, když jsme šli k ceduli. Tam jsme se vyfotili, pod námi sráz dolů, žádný jištění. nic. Děda byl v tomhle pěknej blázen. Dnes už někde na mléčné dráze válí s maloskalskými kluky jazz - byl hudebník, mimochodem mám to po něm.
Na jakou rozhlednu jste lezli proboha???Michal napsal:Martine, pěkné fotky z dovolené. Ale na ten útes by mě nikdo nedostal ani párem volů.Zbyněk by mohl vyprávět, jak jsme lezli jen na blbou rozhlednu.
![]()
Naposled editoval moderátor: