RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Myslím, že trhání souprav je záležitostí trainsetu, není to chyba tratě. Mě se souprava netrhá nikde, takže chyba bude někde u vás...
Jinak jsem včera udělal testovací jízdu z Děčína do Prahy a nedopadlo to moc dobře . . . ve Vraňanech jsem usnul
Tak jsem si to dneska zopakoval a až do Prahy se jelo jako po másle, pouze standartní 2x SAVE/LOAD v Praze, jinak vše ok, můžu teda prohlásit, že přestavníky jízdu nijak nenarušují
Ten obrázek chybějící nádražní budovy v Kútech mě docela inspiroval ohledně zjednodušené verze Prahy.
Já jsem rozhodnutý, že žádnou zjednodušenou verzi už dělat nebudu, protože je s tím hodně práce, po každé aktualizaci se musí téměř celá Praha znovu upravovat (promazávat objekty) a já už toho mám teď plné zuby...
Dá se to totiž udělat i jinak, v nastavení souboru SD každého moledu. Pokud je tam jedna hodnota nastavená na "0", objekt se zobrazuje vždy, ale pokud tam dáte jiné číslo (např. Kúty v trati BP mají číslo 6), tak se objekt nezobrazí, když uberete detaily v nastavení MSTS.
A tímto stylem se dá upravit i celá Praha.
Stačí vybrat jen některé objekty, které v Praze není nutné zobrazovat (třeba námezníky, noční osvětlení, nebo jehličnaté stromy, to je fuk...) a změnit u nich hodnotu v souboru SD, tím bude problém vyřešen.
Nejlepší na tom všem je, že já jsem z kola venku, každý z vás si může nastavit sám podle sebe, které objekty tam chce mít a které nechce.
A praxe bude potom následující, pojedete třeba z Ostravy do Prahy Libně na plné detaily, před Libní hru uložíte, v nastavení MSTS uberete detaily, znovu načtete uloženou pozici a budete pokračovat dále zjednodušenou Prahou.
Výhody to má takové, že já se s tím nebudu muset trápit a vy budete mít Prahu přesně takovou, jakou si ji uděláte

A nevýhody jsou pouze ty, že jeden restart musíte vždy udělat (abyste změnili nastavení v menu MSTS před Prahou) a hlavně že si ty objekty musíte nejdříve upravit v souboru SD, dá to sice pár hodin práci, ale tu zjednodušenou Prahu chcete vy, ne já, tak si taky trošku mákněte

Až vyjde aktualizace, tak ještě napíšu podrobnější návod, jak se ta úprava souborů SD provede.