Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Je pravda že stanica Kúty je trošku nereálna pretože tam chýba bufet... a kvetináče na zábradli spredu a lavičky ale tak ... musíme byť spokojný stým čo máme.

To je ešte starý model, ten novší je použitý v trati BP 87.00

http://imageshack.us/f/822/sfcan166.jpg/

Delay napsal:
Je pravda že stanica Kúty je trošku nereálna pretože tam chýba bufet... a ..
:D ..a opilci. Jenomže kdyby tohle někdo vymodeloval na našich nádražích, tak by to bylo už také nereálné, protože platí zákaz prodávání tvrdého alkoholu. :D:D:D

Jak to čtu, tak mnozí máte požadavky, aby Martin ONline sledoval vše co se šustne kolem jeho trati v reálu, aby to okamžitě do trati doplnil, jinak je to podle Vás nereálné.
Lidi neblbněte, vždyť to co vyžadujete je opravdu příliš.
Ani my stavitelé ani modeláři nemají činnost do MSTS jako prioritu svého života, ale měl by to být opravdu jen koníček.
Vždyť koukněte na obrázek Kútů výše. Jak jsme téměř desetiletí byli rádi alespoň za tyto universální nádražní budovy.

S Kútami, ktoré sú v trati BP som maximálne spokojný. Ako rodený Kúcan viem ako naša stanica vyzerá. No tá posledná od Brzdu je super.
Ak by to malo byť podľa predstáv Delaya, so všetkými detailmi, tak by to vyzeralo asi takto:
Eh8cY.jpg

Už teraz sa táto stanica v BP mojej grafike nepáči :)

Taky si myslím, dříve se všude používaly jen defaultní objekty a nikomu to nevadilo a čím více se tvoří originální modely, tím jsou všichni více rozežraní a chtějí více a více originálních modelů... :D
Ale neplatí to jenom o uživatelích, my stavitelé jsme na tom úplně stejně, dříve nám pro stavbu stačilo to, co "MSTS Default" dal a dnes? Matesi, tam by to chtělo vymodelovat tyhle perony a tady tenhle most a Motoráku tady udělat hradlo, Bobe tady jednu měnírnu, sem kus skály, Karlštejn by se taky hodil, o Novém Spojení ani nemluvím atd atd atd... :D

Já jsem vděčný za každý model, kterým můžu trať obohatit a jak je o mě známo, většinou ani nevím, kdo ty skvosty tvoří - nedávno jsem narazil na model nádraží Chomutov, nebo Bílinu, nádherné modely a vůbec nevím, od koho jsou, každopádně autorům patří velká poklona a někdy v budoucnu s nimi snad vyzdobím i Trať 321 :oops:

A ty Kúty, něco originálního tam je, ale samotná budova nádraží ne, ta je default, originální model tam bude až teď v nové aktualizaci.

Naposled editoval moderátor:

Stavitelxx: Děkuji. Konečně jsem se to dozvěděl. Myslel jsem, že mám někde chybu v Kútech. Myslel jsem, že už vyšla originální nádražní budova Kúty. Takže až ve 22.aktualizaci budou Kúty. Děkuji.

[/quote]

Jo tak z toho mám taky strach, ještě jsem stabilitu MSTS při delší jízdě netestoval, mám to v plánu na dnešní večer :D

Jimmy, žádnej Cheb, jsem jenom člověk :D
[/quote]

Jasně,chápu :)

Stavitelxx napsal:
Jimmy, žádnej Cheb, jsem jenom člověk :D

Tak to je pravda, nemůžeš se strhat, to ne...ale ty jsi něco říkal že půjdeš tím směrem na Chomutov a Karlovy Vary.

erikmir napsal:
Už teraz sa táto stanica v BP mojej grafike nepáči :)
Kde je budova nádraží?
Asi v nastavení prostředí MSTS není úroveň objektů 10. To není grafikou.

áno Zbynku, erikmir hráva momentálne na slabšom PC kde bol nútení znížiť aj počet objektov na štvorec a preto sa stalo že mu stanica zmizla. Urobil tak prirovnanie kde som popísal ako by mohla nová stanica Kúty vyzerať a ako by ju mohlo MSTS vykreslovať :)

Nezlobte se na mě pánové, ale kde to jsme. Co má tato hra za úkol, simulovat železniční dopravu. Tedy je tam něco co nefunguje, co by měl Martin opravit, třeba jako u mě Rožumberok, kde se trhaj vlaky. Není, tedy krajina je na druhém místě, která tam může, ale NEMUSÍ být a to zda je tam orig. model je věc uplně mimo mísu. Tak se prosím nad sebou všichni zamyslete a přestante sem psát blbosti. Děkuji.

Ja stále nechápem jedno, čo je na tom keď je medzi užívatelmi pokec o tom ako by to mohlo vyzerať, ako by to bolo, čo nieje dobre, čo naopak je dobré, čo by sa zišlo vymeniť a pod. veď predsa je to ku trati nieje to od veci, to že či Martin si niečo s toho vyberie je iba na ňom. A to že užívatelia sa bavia o prípadných nedostatkoch neznamená že chceme aby Martin prekopal celú trať a ešte aj jadro hry aby to zmáklo ešte viac ako do teraz, to nie a nech to takto ani nikto neberie.

Ať se o tomhle bavěj stavitelé a ne nějaký uživatel. On nemá tucha co je to stavět trať, já jsem si to zkusil a není to sranda. Je to hromada volného času, který by se dal i využít jinde. Kluci se snažej jak se dá a pak příjde někdo a že by tohle a tohle. Martin staví dle svého, on určuje co tam bude a nebude, tedy nech te ho prosím pracovat a vždy platilo a platí, pokud tam něco chceš, dodej nebo mlč.

Myslím, že trhání souprav je záležitostí trainsetu, není to chyba tratě. Mě se souprava netrhá nikde, takže chyba bude někde u vás...

Jinak jsem včera udělal testovací jízdu z Děčína do Prahy a nedopadlo to moc dobře . . . ve Vraňanech jsem usnul
Tak jsem si to dneska zopakoval a až do Prahy se jelo jako po másle, pouze standartní 2x SAVE/LOAD v Praze, jinak vše ok, můžu teda prohlásit, že přestavníky jízdu nijak nenarušují :oops:

Ten obrázek chybějící nádražní budovy v Kútech mě docela inspiroval ohledně zjednodušené verze Prahy.
Já jsem rozhodnutý, že žádnou zjednodušenou verzi už dělat nebudu, protože je s tím hodně práce, po každé aktualizaci se musí téměř celá Praha znovu upravovat (promazávat objekty) a já už toho mám teď plné zuby...
Dá se to totiž udělat i jinak, v nastavení souboru SD každého moledu. Pokud je tam jedna hodnota nastavená na "0", objekt se zobrazuje vždy, ale pokud tam dáte jiné číslo (např. Kúty v trati BP mají číslo 6), tak se objekt nezobrazí, když uberete detaily v nastavení MSTS.
A tímto stylem se dá upravit i celá Praha.
Stačí vybrat jen některé objekty, které v Praze není nutné zobrazovat (třeba námezníky, noční osvětlení, nebo jehličnaté stromy, to je fuk...) a změnit u nich hodnotu v souboru SD, tím bude problém vyřešen.
Nejlepší na tom všem je, že já jsem z kola venku, každý z vás si může nastavit sám podle sebe, které objekty tam chce mít a které nechce.
A praxe bude potom následující, pojedete třeba z Ostravy do Prahy Libně na plné detaily, před Libní hru uložíte, v nastavení MSTS uberete detaily, znovu načtete uloženou pozici a budete pokračovat dále zjednodušenou Prahou.
Výhody to má takové, že já se s tím nebudu muset trápit a vy budete mít Prahu přesně takovou, jakou si ji uděláte :oops:
A nevýhody jsou pouze ty, že jeden restart musíte vždy udělat (abyste změnili nastavení v menu MSTS před Prahou) a hlavně že si ty objekty musíte nejdříve upravit v souboru SD, dá to sice pár hodin práci, ale tu zjednodušenou Prahu chcete vy, ne já, tak si taky trošku mákněte :D
Až vyjde aktualizace, tak ještě napíšu podrobnější návod, jak se ta úprava souborů SD provede.

Děčín - Praha na standardní počet save/load = paráda, díky! :)

Martine, docela divoké řešení. Někde jsem četl, že je doporučeno při úpravě nastavení reinstalovat bin.

IcemanX8 napsal:
... mám ale trošku strach z těch přestavníků, určitě to bude celé vypadat lépe než bez nich, jen doufám, že u rychlíků Praha - Děčín bude stačit 2x save/restart MSTS s plnou Prahou jako teď :D
Já je mám otestovaný už půl roku a žádnej problem. Je to jeden objekt a poligonově stejnej jak kdyby tam byl přestavník s kuželem. Nejhorší jsou stožáry a dráty - vyhybky s přestavníky ne.
Mirek

Edie napsal:
Martine, docela divoké řešení. Někde jsem četl, že je doporučeno při úpravě nastavení reinstalovat bin.

Neměl by s tím být problém. Jednomu kamarádovi jsem pomáhal instalovat MSTS a zapomněl jsem mu říct o úpravě nastavení a binu, párkrát se v tom hrabal aniž by cokoliv reinstaloval a MSTS mu pořád běhá bez problémů. :)

Zdravim pánové,
chtěl jsem tento týden vydat aktualizaci, ale bohužel se mi dost komplikují plány, místo tří volných dní jsem dostal jeden a ten navíc proležím v posteli, protože mě zkolila nějaká viróza...
Takže se moc omlouvám, ale budete muset ještě chvíli vydržet, každopádně mi můžete věřit, že jsem víc naštvaný, než vy

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře